kotlety z mięsa mielonego - 2757 przepisów (strona:21/184)

Pulpety zapiekane z pieczarkami i serem 2864

Nie przepadam za mięsem mielonym, może dlatego, że nigdy nie robiłam z niego nic innego poza mielonymi kotletami.Tym razem mięso było tak apetyczne i

Zdrowa Kuchnia Sowy
Kotlety mięsno -ryżowe 238

więc były kotleciki mięsne z dodatkiem ryżu..70 dkg mielonego mięsa1 cebulabułka tarta2 jaja1 saszetka ryżu Piątnica sól,pieprz, wegetaolejRyż gotować[ ja "gotowałam "w cudzie kuchennym], dodać do mięsa mielonego.Dodać jajka, pokrojoną cebule i przyprawy. Dokładnie wyrobić masę.Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Kotlety mielone z pieczarkami 229

Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 4 duże ziemniaki; 300 g pieczarek; 1 jajo; 1/2 bułki pszennej, poznańskiej ; Bułka tarta do obtoczenia kotletów; Olej/smalec do smażenia; Sól; Pieprz.   Sposób przygotowania: Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Na rozgrzany na patelni olej (około 1 łyżki) wrzucić pokrojone pieczarki i podsmażyć. Przyprawić solą i pieprzem(...)wystudzić i przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Połowę bułki pszennej włożyć do miseczki, zalać zimną wodą i odstawić na 20 minut. Po tym czasie dokładnie odcisnąć bułkę z wody. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać odciśniętą, namoczoną bułkę, jajo, sól i pieprz i dokładnie wyrobić. Następnie dodać przeciśnięte przez praskę ziemniaki i wymieszać, tak aby masa mięsna dokładnie połączyła

Gospodyni Miejska
Kotlety mielone z pieczarkami 218

Troszkę inna wersja kotletów mielonych, bo bez jajek i bułki.Za to z pieczarkami lub marchewką.Na początek mielimy ok. 1 kg łopatki, jedną dużą cebulę i 2 ząbki czosnku.Jeśli mamy gotowe mięso mielone, to cebulę i czosnek tarkujemy na drobnych oczkach.   Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą barbecue i warzywkiem.Kroimy kilka pieczarek i jedną cebulkę(...)wrzucamy cebulkęa kiedy się zeszkli dodajemy pieczarki i smażymy do zrumienienia.Podobnie jest z marchewką i cebulką z tą różnicą, że na patelnię wrzucamy je razem.   Z mięsa formujemy kotlety, robimy w nich wgłębienia, nakładamy pieczarki lubmarchewkę i przykrywamy niewielkim krążkiem z mięsa kotletowego.   Układamy na blaszce z papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku przezok

Maminek kulinarny
Mięsny keks z mozarellą 116

lubię kombinować z mięsem mielonym, robić z niego rolady, placki, wszelkiego rodzaju koszyczki czy łódeczki i nawet „keksy”. Jeśli lubicie potrawy z mięsa mielonego, ale znudziły Wam się kotlety, pulpety i klopsiki, to śmiało możecie korzystać z tego przepisu, który, mam nadzieję, przypadnie Wam do gustu. Składniki: – 500g mięsa mielonego ( u mnie

Smaki Armine
Jajka po szkocku - kotlety mielone z płynnym żółtkiem 207

zachęcam do przygotowania 😊 Jajka po szkocku podałam z kopytkami i sałatką z pomidorem, czerwoną cebulką i mini kulkami mozzarelli.  Składniki na 5 porcji, tj. 5 kotletów mielonych: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, np. z łopatki lub szynki 6 jajek (5 - do ugotowania, 1 - do panierki) 1 mała cebula sól, pieprz 1 łyżeczka przyprawy do mięsa(...)bułki tartej, jeśli zbyt mocno zbita - wbić surowe jajko. Mięso mielone podzielić na 5 części. Z każdej uformować kulkę, którą należy spłaszczyć, a następnie na środek ułożyć ugotowane jajko (które wcześniej można obtoczyć w mące). Uformować kolety mielone. Uwaga: należy robić to delikatnie, aby jajko nie pękło! Przygotowane kotlety obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć

Ugotować
Kotlety pożarskie i surówka z selera 188

sobie, że zjadłabym sobie coś “domowego”. Kotlety pożarskie, czyli mielone z mięsa drobiowego to coś, czego w moim domu się nie praktykowało, ale w 100% przypominają mi właśnie tradycyjne obiady. Teraz spotykane są na stołówkach i w barach mlecznych – a to bardzo fajna odmiana dla zwykłego mielonego. Surówka z selera jest do nich idealnym(...)pożarskie: Bułkę kroimy lub rwiemy na małe części i namaczamy w mleku, aż zupełnie zmięknie. Cebulę mielimy razem z mięsem lub ścieramy na tarce o drobnych oczkach, jeśli mamy mięso już zmielone. Dodajemy żółtko, masło, cebulę i odciśniętą z mleka bułkę do mięsa. Przyprawiamy masę solą, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i posiekaną drobno pietruszką. Wyrabiamy sprawnie na jednolitą masę (najlepiej dłońmi

Poezja smaku
Kotlety mielone , mieleńce 332

Dzisiaj przepis ma najzwyklejsze kotlety mielone. Pewnie część czytelników właśnie uśmiecha się pobłażliwie i myśli sobie, że to niepotrzebne bo każdy umie takie zrobić. Ale

Smaczna Pyza
Pulpety indycze z mozzarellą 157

Najczęściej z mielonego mięsa przygotowuję pulpeciki, bo i zapotrzebowanie na nie w mojej rodzinie jest ogromne. Wszyscy za nimi

To co kocham
1501.Kotlety mielone z dynią 214

mnie wielką dynią...i musiałam coś z nią zrobić..czekała,czekała...aż w końcu się doczekała....na początek zapraszam na kotlety mielone z dodatkiem dyni...niby nie ma jej tam dużo..ale smak jest lekko wyczuwalny...kotlety były bardzo smaczne...Moja rodzina zjawia się do domu o różnej godzinie,więc czasem mam "problem"z obiadem...obiad gotowy(...)jest idealnym rozwiązaniem...Zapraszam także na Fb na fanpage firmy Termisil. Usmażone kotlety wystarczy przełożyć do naczynia żaroodpornego,nakryć pokrywą i kotlety przez jakiś czas będą ciepłe...a razie potrzeby wystarczy naczynie wstawić do mikrofalówki lub kuchenki i po prostu zagrzać. 50 dkg mięsa mielonego  10 dkg  dyni  1 cebulka  1 czerstwa bułka

Moje domowe kucharzenie
Burgery wołowe – kotlet z mięsa wołowego z sosem sojowym. 217

średnich kotletów): 400 g mięsa mielonego wołowego, 1 mała cebula lub połówka dużej, 1,5 łyżki sosu sojowego, świeżo mielony pieprz (wedle uznania), Przygotowanie: Cebulę drobno kroimy, mieszamy ją z mięsem mielonym, sosem sojowym i pieprzem, wyrabiamy tak długo aż uzyskamy jednolitą masę. Następnie formujemy z nich kotlety – delikatnie spłaszczamy, układamy na talerzyku, przykrywamy folią(...)strony. W zależności od preferencji   Poniżej moja kompozycja: sałata, boczek, cebula, cheddar, ogórki, papryczki jalapeno (marynowane) i sos BBQ Smacznego   PS. Nie powinno dodawać się jajka do mięsa ale jeśli ktoś lubi to czemu nie przepis na bułki można znaleźć tutaj

rozgotowana
Kotlety mięsne z dodatkiem żurawiny 202

mięsa mielonego  1 cebula 1 jajko 1-2 łyżki śmietany kwaśnej 1-2 łyżki suszonej żurawiny Helio 1 czerstwa bułka bulion do namoczenia bułki sól, pieprz, wegeta, majeranek Bułkę namoczyć w bulionie, następnie odcisnąć. Żurawinę namoczyć, osączyć i pokroić.Do mięsa dodać pokrojoną cebulę i żurawiny, odciśniętą bułkę , jaja i przyprawy.Dokładnie wymieszać i formować kotlety. Smażyć

Moje domowe kucharzenie
Mielone z pieczarkami z dodatkiem soli himalajskiej Swojska Piwniczka. 157

Witajcie :) mam dzisiaj dla Was propozycję pysznych kotletów mielonych z pieczarkami. Do kotletów użyłam soli himalajskiej Swojskiej Piwniczki , zainteresowanych ekologicznymi produktami zapraszam do https://swojskapiwniczka.pl/ Składniki na kotlety: 1 kg dobrego mięsa mielonego np: z szynki 1 duża cebula 2 jajka 2 namoczone w wodzie kajzerki pieprz i sól do smaku   Farsz:   12  pieczarek(...)Swojska Piwniczka do smaku 2 łyżki masła 1 duża cebula 1 ząbek czosnku olej do smażenia około 1, 5 szklanki bułki tartej do obtoczenia kotletów Wykonanie : Namoczone bułki odcisnąć z wody i zmielić, dodać do mięsa. Jedną cebulę zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa. Jajka roztrzepać i również dodać do mięsa, jeśli

Sama słodycz i szczypta chili
Zrazy mielone z niespodzianką. 360

czosnek, jajka, 2-3 łyżki bułki tartej, dokładnie wyrabiamy, ewentualnie doprawiamy do smaku, obie papryki, mozzarellę, kawałek pora  kroimy w drobną kosteczkę,   formujemy płaski kotlet z mielonego mięsa,  na środek kładziemy warzywa i ser(u mnie żółty dziś),   formujemy podłużny kotlet,obtaczamy w bułce tartej, smażymy na maśle klarowanym na bardzo małym ogniu około

Kuchnia Beaty
Kotlety mielone z serkiem topionym 168

kotlety mielone w tradycyjnej wersji. Ja za każdym razem wprowadzam do nich powiew świeżości i mnóstwo przeróżnych dodatków. ;-) W tym przypadku to rozpływający się w ustach ser wypełniający kotlety. Zamiast smażyć - piekę, kotlety są wtedy dużo smaczniejsze, bardziej miękkie, wytapia się z nich tłuszcz. Zapraszam na pyszny, domowy obiad. :-)  500g mięsa mielonego  200g serka topionego(...)Cebulę drobno siekamy. Serek topiony kroimy na sporej wielkości kwadraty. 2. Mięso mielone mieszamy wraz z bułką tartą, cebulą, jajkiem i przyprawami.  3. Z mięsa mielonego formujemy kotlety preferowanej wielkości, w środek wkładając po dużym kawałku topionego sera. 4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut

Szefowa kuchni