kotlety schabowe - 2258 przepisów (strona:73/151)

Surówka z kiszonej kapusty + film 102

Surówka z kiszonej kapusty to klasyczny dodatek do dań z rybą, kotletów schabowych, mielonych lub smaczna przekąska do schrupania solo. Jest smaczna, zdrowa z mnóstwem witaminy C i bardzo łatwa w wykonaniu.     składniki na 4 porcje 500 g kiszonej kapusty 1 duża marchew 1 duże jabłko 1 duża cebula 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka cukru kryształu czarny pieprz

Smakowite Dania
Kotlet z grzybami i serem 151

Zwykły kotlet schabowy dzięki dodatkowi grzybów z cebulą i sera staje się bardzo sycącym daniem obiadowym. Świetnie smakuje podany z ziemniakami i podsmażonymi buraczkami. Składniki : schab bez kości - około 400 - 450g (4 sztuki), jajko, bułka tarta, sól, pieprz, olej, 250 g obgotowanych grzybów (podgrzybki, maślaki lub inne ulubione), łyżka masła, średniej wielkości cebula, ser żółty Przygotowanie: Ser ściemy na grubych

Lena Gotuje
Zupa forszmak na wieprzowinie 107

podobna w składnikach do zupy węgierskiej, jednak dzieki kwaśności kiszonych ogórków- zupełnie inna. Dodałam do niej ziemniaki,marchew,por i seler-na bogato. SKŁADNIKI: 6 szt. żeberek wieprzowych 2 kotlety schabowe bez kości 4 ogórki kiszone 30 dag. pieczarek 1 czerwona papryka puszka krojonych pomidorów 1 marchewka 1 mała pietruszka kawałek selera biały kawałek pora 1 cebula 3 ziemniaki

Kuchnia Beaty
Kurczak w sosie grzybowym 116

Kurczak w sosie grzybowym. U nas w każdą niedzielę na pierwsze danie jest rosół, na drugie danie podaję zawsze coś co lubimy: często jest kotlet schabowy , rolady wołowe , czy też inne mięsne danie z wieprzowiny , czy kurczaka . Ale zawsze mam dylemat co zrobić z kurczakiem z rosołu. Często robię: kurczaka w potrawce, Pulpety z kurczaka i warzyw z rosołu , Zupa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab w grzybach 197

Składniki: 6 kotletów schabowych (ok. 50 dkg schabu) 1 większa cebula 250 g odgotowanych podgrzybków 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 100 g jogurtu naturalnego sól, pieprz chili Przygotowanie: Schab rozbić … Czytaj dalej Schab w grzybach

czarrna od kuchni
Ryba smażona. Jak usmażyć rybę 147

tylko solą i pieprzem. W czym panierować ryby? – możemy rybę panierować w samej mące (tak jak filet ze zdjęcia), – lub w mące, jajku i bułce tartej (jak kotlety schabowe) – albo np. w cieście piwnym . lub naleśnikowym Jak smażyć rybę? Rybę kładziemy na patelnię dopiero gdy olej jest gorący. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy suche kawałki ryby, gdyż tłuszcz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SURÓWKA Z SAŁATY I OGÓRKA 123

przygotowana na sposób słodko-kwaśny, tylko że z dodatkiem sałaty i ogórki zamiast pokrojone w plasterki, starte są na tarce o grubych oczkach. Całość smakuje znakomicie! Świetnie pasuje do kotletów schabowych lub mielonych z ziemniakami lub po prostu z samymi gotowanymi, młodymi ziemniaczkami. Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 2 długie ogórki 1 pęczek szczypiorku 1/2 pęczka koperku 2 łyżki śmietany

Kuchnia MagdaLeny
SURÓWKA Z SAŁATY I OGÓRKA 123

przygotowana na sposób słodko-kwaśny, tylko że z dodatkiem sałaty i ogórki zamiast pokrojone w plasterki, starte są na tarce o grubych oczkach. Całość smakuje znakomicie! Świetnie pasuje do kotletów schabowych lub mielonych z ziemniakami lub po prostu z samymi gotowanymi, młodymi ziemniaczkami. Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 2 długie ogórki 1 pęczek szczypiorku 1/2 pęczka koperku 2 łyżki śmietany

Kuchnia MagdaLeny
Sznycle po szwajcarsku 115

Sznycle po szwajcarsku Niezwykle kruche i aromatyczne kotlety wieprzowe w chrupiącej panierce z dodatkiem sera. Świetny pomysł na niedzielny rodzinny obiad. Sznycle podajemy z ziemniaczkami lub

Blog z Apetytem
Szczawnica subiektywnie wg Aleex 96

tłuszczu, sos i dodatki naprawdę były aromatyczne, świeże i dobre. Nieco mniej nas zachwyciło żeberko grillowane (wzięłyśmy jedno - dla spróbowania), było zbyt spieczone i tłuste. Z kolei tradycyjny kotlet schabowy smakował tak jak powinien. Lokal oferuje także bardzo duży wybór lokalnych piw. Do "Jakubówki" na ulicę Jana Wiktora na pewno kiedyś wrócimy. I polecamy :) Rozmawiając z mieszkańcami Szczawnicy o ciekawych

W mojej kuchni
Kapusta pekińska z pieczarkami na gorąco + film 113

Kapusta pekińska z pieczarkami na gorąco to idealny dodatek do obiadu, świetnie komponuje się z kotletami mielonymi, rybą lub kotletem schabowym, dobrze sprawdzi się również jako samodzielne danie. Jest to pyszna, delikatna, bardzo prosta i szybka w przygotowaniu propozycja.     składniki na 3 porcje mała główka kapusty pekińskiej 300 g pieczarek 2 cebule olej do smażenia czarny pieprz sól

Smakowite Dania
Fasolka zamknieta w słoiku 161

często nie ma czasu na długie gotowanie. Wystarczy, że tylko ugotuje ziemniaczki bądź dowolną kaszę, otworzy taki słoik z potrawką, podgrzeje i ma super obiedzik! Można usmażyć do tego kotleta schabowego lub grillować pierś z kurczaka. Jednym słowem jest to fasolka, która skomponuje się z rożnymi dodatkami. Polecam    🙂 Proporcje na słoik 1/2 l -garść fasolki szparagowej

Kulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania