kotlet z pieczarkami - 1247 przepisów (strona:42/84)

Kotlety ziemniaczane à la Fraszynki 156

mięsa mielonego Panierka: 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Sos pieczarkowy: 1 łyżka masła 20 dkg pieczarek 100 ml śmietany (najlepiej użyć tej do zup) 200 ml wody 1 łyżka koperku 1 łyżeczka mąki pieprz i sól do smaku Kotlety: Zaczynamy od obrania i ugotowania ziemniaków. Gdy gotowe, lekko je studzimy po czym przepuszczamy przez praskę do ziemniaków(...)jaką wielkość kotletów chcemy uzyskać, tyle nabieramy ciasta ziemniaczanego. Kładziemy je na dłoni, spłaszczamy. Na spłaszczony kawałek ciasta wykładamy około łyżki farszu. Zamykamy i formujemy kulkę, którą następnie lekko spłaszczamy. Całość moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce. Smażymy na średim ogniu na złoty kolor. Sos: W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy do niego drobno krojone pieczarki, solimy i pieprzymy

mecooks
Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami i serkiem topionym 283

Czasami mam na tygodniu ochotę na coś innego niż zwykłe kotlety czy pieczone mięsiwa. Pewnego dnia pomyślałam, że mogę zrobić na obiad coś czego jeszcze nie próbowałam, a zawsze miałam na to ochotę. Mimo, że to bardzo popularne danie i wiele osób pomyśli sobie: "nigdy nie robiła faszerowanej piersi z kurczaka?", odpowiadam nie, nie robiłam. Zawsze wydawało mi się(...)wyczytanej wiedzy i podpowiedzi siostry, która właśnie oglądała powtórkę programu Buddy'ego Valastro , a on także robił coś podobnego. Składniki (na 4 porcje): - 2 podwójne piersi z kurczaka - 10 pieczarek - 2 średnie cebule - 2 trójkąciki serka topionego - przyprawa do kurczaka - sól, pieprz - zioła prowansalskie - oliwa Wykonanie: 1. Piersi z kurczaka dzieli na połowy, by otrzymać 4 filety. Ostrym nożem wycinamy

Pasja Smaku
Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym 264

jeść w Krynicy - niebo w gębie! :) Będąc w Krynicy miałam okazję wymienić się przepisami z moją Ciocią, ja przygotowałam kotlety włoskie i szaszłyki, a ciocia pyszne mięsko, zupy i niesamowicie pyszny sos rydzowy. Nie jestem fanką grzybów, toleruję jedynie pieczarki i kurki, ale za rydze dałabym się pokroić! Smakują po prostu niesamowicie! A po przepysznym sosie mojej Cioci postanowiłam trochę

Cooking Monster
ROLADKI DROBIOWE Z CUKINIĄ W SOSIE PIECZARKOWYM 306

mąki Olej do smażenia ok 2 łyżki Sos 20 dag pieczarek 2 łyżki suszonej cebulki 3 dymki ze szczypiorem 1 łyżka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka papryki wędzonej 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej PRZYGOTOWANIA:  Filety z kurczaka kroję wzdłuż, rozbijam na cienkie kotlety. Doprawiam solą, pieprzem i przyprawą do indyka. Cukinię myję(...)kroję drobno. Mozzarelle kroję drobno. Mieszam ze sobą, doprawiam solą i pieprzem.  Na środek każdego kotleta kładę porcję farszu. Zawijam w roladki. Następnie obtaczamy w mące.  Na patelni rozgrzewamy olej, smażę roladki najpierw na łączeniach na rumiano.  Międzyczasie przygotowuje pieczarki. Pieczarki myję i kroję w plastry. Podsmażone roladki przekładam do garnka o grubym dnie, dolewam dwie szklanki

Gotowanie Patki
Jego Wysokość Mielony, czyli jak zrobić wyjątkowego kotleta. 229

deszczowa sobotę wróciłam do domu z pół  kilograma mielonego. W międzyczasie już mi się odechciało tych kotletów, ale że trzeba zużyć co w lodówce powstały takie oto  mielone: Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego (u mnie wieprzowina), 10 pieczarek (mogą być zwiędłe trochę), 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 2 kopiaste łyżki czerwonych papryczek jalapeno ze słoika (możecie dać(...)miski, dokładamy przestudzone pieczarki,  wciskamy albo ścieramy czosnek, dokładamy papryczki i jajko. Teraz czas na pieprz i sól do smaku. Wszystko intensywnie wyrabiamy, polecam ręką, ew odzianą w rękawiczkę. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dołożyć trochę bułki tartej, ale zazwyczaj nie jest to konieczne. I prawie gotowe! Rozgrzewamy olej na patelni, formujemy kotlety, panierujemy je w bułce tartej

Ale Pyszka!
Kotleciki mielone z morelami 142

Kotlety mielone często pojawiają się w Naszym domu, jednak żeby nie było nudno, wymyślam różne wariacje. Z czym to ja już ich nie robiłam. Były już z pieczarkami, papryką, marchewką, a dziś przedstawiam jeden z moich ostatnich wynalazków ...z morelami suszonymi. Mój mąż, który lubi bardziej tradycyjne jedzenie, zajadał się nimi, więc to najlepszy dowód na to że są pyszne

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pałki kurze faszerowane grzybami. 149

dostaniecie to kupcie te większe części od pałki i delikatnie wyciąć kość. To nie jest trudne. Pałki kurze rozbić jak kotlety. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz oregano. Przygotowanie grzybów – cebulę obrać i posiekać drobno, pieczarki pokroić w plasterki. na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić cebulkę na patelnie. Smażyć do momentu aż cebulka lekko zmięknie. Następnie dodać

Kuchnia Pokoleń
Karminadle z kapustą kiszoną i pieczarkami 164

posiekaną cebulkę wraz z drobno posiekanymi pieczarkami; mają lekko zmięknąć; w misce mieszam mięso, jajka, drobno posiekaną kapustę, dodaję cebulę wraz z pieczarkami wraz z olejem i powstałym sosem, przyprawiam; obtaczam w mące kukurydzianej, smażę do miękkości; kotlety są miękkie i soczyste w środku, zaś z zewnątrz chrupiące. smacznego

Zasmakuj Kuchni
Jarzyna z endywii i pieczarek 103

Ziemniaki pasują , a bagietka nie pogniewa się , kotlet schabowy ? nigdy ! Kolacja ? obroni się na bank Składniki 400 g liści cykorii 300 g pieczarek por , ok. 350 g 150 g wędzonego boczku tłustego 2 łyżki oleju pieprz 1 łyżeczka oregano sól 100 ml śmietany gęstej Przygotowanie   Warzywa umyłem i oczyściłem . Liście cykorii pokroiłem na paski, pieczarki i pory pokroiłem

R'n'G Kitchen
Dwojaki dworskie (z kopytkami) 152

Fajny obiad dzisiaj mieliśmy: mielone mięso. Ale nie jakieś tam zwykłe kotlety tylko wypasione dwojaki dworskie :) Czyli takie jakby dwa zrazy połączone ze sobą. Jeden nadziany pieczarkami, a drugi suszonymi śliwkami. Aaahhh, to było naprawdę cudne. Mi akurat bardziej smakowała ta część pieczarkowa, ale za to - dla równowagi - Madzia stwierdziła, że lepsza jest ta część ze śliwką. Tak więc

Marder&Marder Manufacture
Kotleciki z czerwonym ryżem 103

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kotlety mielone znane są w każdym polskim domu. Ja polecam bardzo smaczną odmianę kotlecików z czerwonym ryżem. Cudowne dodatki które …

My Blueberry Corner
Zapiekany filet z kurczaka z pieczarkami i serem 322

kurczaka rozcinamy wzdłuż na pół. Rozbijamy lekko tłuczkiem, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Tak przygotowane kotlety zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Przekładamy na rozgrzaną patelnie z olejem. Smażymy z obu stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym, nakładamy na wierzch pieczarki i żółty ser starty na grubych oczkach, wierzch posypujemy delikatnie papryką. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy

Kulinarne życie
Kotlety z mięsa mielonego z kapustą i pieczarkami w cieście. 266

Kotlety z mięsa mielonego wcale nie muszą być nudne, urozmaicone smakują też dobrze, a może i lepiej ;). Kapusta dodała im fajnego smaku, troszkę przypominającego gołąbki. Kotleciki są soczyste i aromatyczne. Składniki: 500 g mięsa mielonego   300 g białej kapusty   200 g pieczarek   1 duża cebula   1 jajko   łyżka posiekanej natki pietruszki   łyżka posiekanego koperku(...)odparuje, po czym odkładamy do ostygnięcia. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, zieleniną, bułka tartą i podsmażoną kapustą, pieczarkami, cebulą, a następnie wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli mięso nie będzie się kleić można dodać jeszcze troszkę bułki tartej. Formujemy kotlety ( u mnie wyszło 10 sztuk). Mieszamy wszystkie składniki na ciasto do utworzenia jednolitej masy, obtaczamy w niej kotlety

Symfonia smakowa
MIELONE Z PIECZARKAMI I OREGANO 156

trzeba na nie długo wyczekiwać , aby je zjeść .Polecam ten przepis na kotlety mielone bo są znakomite na zimno do kanapek albo na ciepło  z ziemniakami i surówką. Danie ma 280 kcal. 50 dag.mielonego mięsa mieszanego lub drobiowego 20 dag.niedużych pieczarek 1-2 cebule 2 Ząbki czosnku 1 jajko sól pieprz oregano olej tarta bułka **********************************************  Pieczarki myjemy(...)osączamy,drobno siekamy.Obieramy cebulę ,drobno ją siekamy w kosteczkę.Na patelnię wrzucamy pieczarki ,podsmażmy aż puszczą sok,odparować.Dodač łyżkę oleju,podgrzać,wrzucič cebulę i posiekany czosnek,razem podsmażyć,przestudzić,połączyć z mielonym mięsem i jajkiem,dodać sól,pieprz i oregano,wymieszać.Formujemy okrągłe kotlety, panierujemy je w tartej bułce i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.Podajemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety schabowe z szałwią 155

dodałam również do sosu. Jak wspomniałam schabowe i sos to mus! Kotlety schabowe Składniki 4 porcje 4 kotlety schabowe z kością, około 500 g killa liści świeżej szałwii sól i pieprz do smaku olej do smażenia Sos pieczarkowy z szałwią 200 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej szałwii, świeżej 1 łyżka musztardy 1 łyżka octu balsamicznego(...)patelnię do rozpuszczonego masła. Zeszklij a następnie dodaj szałwię. Obierz pieczarki i pokrój w kostkę. Dodaj do warzyw. Smaż przez 3 minuty, po czym dodaj, bulion. Gotuj przez 10 minut. Zmiksuj sos i dopraw musztardą, sokiem i skórką z cytryny, octem, solą i pieprzem. Zagotuj i gorący podaj do kotletów. The post Kotlety schabowe z szałwią appeared first on Blog

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania