koperkowa - 1496 przepisów (strona:68/100)

Paszteciki z ciasta półfrancuskiego 199

papierze do pieczenia. Sarujemy białkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 250 stopni do zarumienienia ok 7 min. ( należy pilnować pasztecików, aby się nie przypaliły). Podajemy z dipem koperkowym- przepis tutaj Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Pizza wiejska z mozzarellą 120

brzegi były ładnie zrumienione, a spód upieczony. Tak naprawdę dodatki do pizzy i ilość farszu można dowolnie modyfikować wedle indywidualnych upodobań. Pizzę można podawać z sosem czosnkowo-koperkowym  przepis tutaj Polecam takie kombinacje farszu:  Margarita: sos pomidorowy, mozzarella, salami Ananasowa: pierś z kurczaka, ananas, cebula, żółty ser Brokułowa: salami, brokuły, pieczarki, mozzarella Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Paluszki drożdżowe przekąska nie tylko na impreze - przepis 255

oleju 1 rozmącone jajko do smarowania  do posypania np. mak, sezam, czarnuszka, parmezan, ulubione zioła, sól różowa (wedle naszego uznania ) Świetnie pasują z sosem np. koperkowym, który robi się bardzo szybko mieszając jogurt grecki ze świeżym koperkiem, świeżo zmielonym pieprzem, solą można również dodać ząbek startego czosnku.SPOSÓB WYKONANIA :- drożdże rozkruszamy dodajemy cukier oraz 3-4 łyżki

Basia w kuchni
Sylwestrowe propozycje 7186

Łosoś z serem  Wrapowe ślimaczki Sałatka ziemniaczana Kurczaczki goujons Serowe twistery Kiełbaski twist Zapiekanki   Sałatka krabowa z sosem koperkowym Polecam i życzę smacznego

Smaki Edyty
Rolowane naleśniczki z serkiem i łososiem czyli Środowe Rybki odc.23 141

siły. Małżona nie karmię, sobie i dzieciom gotuję niewiele, zupa na szybko i naleśniki. Dzisiaj całkiem na zimno ale nie na słodko. Z cytrynowo-koperkowym serkiem i wędzonym łososiem. Pyszne, orzeźwiające połączenie!Rolowane naleśniczki z serkiem i łososiem2 placki naleśnikowe o średnicy ok 26 cm.po 2 łyżki białego sera i greckiego jogurtułyżka posiekanego koperkupół

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ryba z koperkiem pieczona w folii 176

łyżki oliwy z oliwekmasłoSposób przygotowania:1. Filety wypłukać, osuszyć. Delikatnie oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.2. Koperek siekamy, ząbki czosnku miażdżymy.3. Koperek, czosnek, oliwę, sok z cytryny mieszamy. Masę koperkową nakładamy na porcje ryby.4. Na folię aluminiową kładziemy kilka plasterków masła, na to kładziemy rybę i folię zawijamy w kieszonkę. Rybę pieczemy w 180 st. C przez

Kuchnia domowa Ani
Przepisy na surówki 427

młodej kapusty z pomidoramiBuraczki ćwikłowe na zimnoBuraczki z ogórkiem kiszonym i jabłkiem ColesławĆwikła z chrzanem Duszona czerwona kapustaDuszona marchewkaMizeriaSałata ze śmietanąSałata ze śmietaną i jajkiemSałata z dressingiem jogutrowo-koperkowym Sałata z jajkiem i sosem jogurtowo-koperkowymSałata z marynowaną fasolkąSałata z ogórkiem Surówka wielowarzywna weselnaSurówka wielowarzywna z kapustą pekińską Surówka z buraczka ze słonecznikiem Surówka z czerwonej kapusty ISurówka

Kuchnia domowa Ani
Lane kluseczki orkiszowe-pelnoziarniste 286

kluski mozna bezposrednio wlewac na gotujaca sie zupeDobrym pomyslem jest przygotowanie kluseczek smakowych,wowczas do ciasta pod koniec wyrabiania nalezy dodac drobno posiekane ziolaidealne do rosolu,pomidorowej lub zupy koperkowej (przepis na zupe tutaj: klik

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ogórki w curry i kurkumie 248

ramach współpracy z WSP "Społem " Kielce dostałam produkty do przetestowania. Dziś postanowiłam do ogórków użyć octów smakowych 6 %. Octy smakowe to koperkowy, estragonowy i czosnkowy. Ja użyłam dziś koperkowego i estragonowego i muszę przyznać, że fajnie podkręciły smak zalewy. Na pewno świetnie sprawdzą się w różnych sałatkach czy surówkach. Ale dziś akurat są ogóreczki, które będą jak znalazł

Ewa w kuchni
Bażant , Królik , Sandacz i Tatar czyli Tydzień Restauracji w Rest. Gródek 160

szefa kuchni w postaci mojej ukochanej  mozzarelli z kremem balsamicznym ( który jak wiecie uwielbiam! ) i ciepłe bułeczki.Następnie przystawki.Królik bardzo delikatny , odpowiednio  przyprawiony z fantastycznym  sosem koperkowym i gąbką , która pełniła raczej funkcję ozdobną , gdyż smaku w niej nie wyczuliśmy.Natomiast tatar bardzo smaczny , świeży , podany tak jak należy , czyli z żółtkiem, solą i pieprzem –  absolutnie

Ostra na Słodko
Cukinia na najprostszy sposób - smażona 222

panierce i wrzucałam na dobrze rozgrzaną patelnie z olejem czosnkowym (własnej roboty).Nie smażyłam długo, bo cukinii wystarczy, że zmięknie a panierka się zarumieni.Podałam ją z jogurtowym sosem koperkowym. Zniknęła szybciej niż się robiła

Z butelką mleczka w tle
Gołąbki z młodej kapusty - lekkie i dietetyczne 230

sosami. Można takim sosem zalać prawie miękkie gołąbki, a przejdą jego smakiem. Ja zapiekam je bez sosu, a gotowe podaję, często jednocześnie, z kilkoma różnymi sosami. Na przykład koperkowym, ziołowym, pomidorowym...Przepis dodaję do kolekcji Odchudzamy nasze dania, gdyż takie gołąbki są bardzo lekkie i mało kaloryczne

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotlety ryżowe z mięsnym nadzieniem 266

Kotlety ryżowe z mięsnym nadzieniem...Soczyste, ryżowe i złociste.Wypełnione mięsem mielonym.O delikatnym, koperkowym aromacie.Pychota!Składniki:500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka);3 szklanki surowego ryżu;4 jaja (2 do masy ryżowej i 2 do mięsa);2 małe cebule (1 do masy ryżowej i 1 do mięsa);1 łyżka masła;1/4 szklanki zimnej wody

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania