kolacja - 33757 przepisów (strona:825/2251)

PRZEPIS NA PIECZONE ZIEMNIAKI! 166

oliwek, dodajemy 2 łyżki masła, 4 łyżki wody, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez godzinę w temp. 200 stopniach C.  Pyszny i prosty sposób na obiad czy kolację, bądź na spotkanie ze znajomymi! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Tarta z boczniakami i serem pleśniowym 252

oczywiście pomyślałyśmy o tarcie. Wyszła przepyszna i niesamowicie sycąca. Smak grzybów jest bardzo odczuwalny a ciągnące sery dodają jej uroku. Danie w sam raz na jesienny obiad lub kolację. Składniki: Ciasto kruche: 300g mąki 150g zimnego masła pokrojonego w kostkę 1 jajko 2 łyżki zimnej wody szczypta soli suszony czosnek niedźwiedzi (ilość zależy od waszych upodobań) Nadzienie: 50 g masła

Kuchenny Double Trouble
Szybki obiad-zupa grzybowa z brokułami 214

obejdzie się bez drugiego dania. Szybki obiad w tygodniu to wygoda dla każdej gospodyni. U mnie gar zupy jest zjedzony w ciągu dnia. Moje dzieci szybki obiad i kolacja w jednym garnka, za jednym zamachem. Zupa grzybowa z brokułami to zupa z mieszanych grzybów. Pieprzniki, kasztanowe pieczarki, a dodatkowego aromatu dostarczyły jej suszone grzyby. Zupa jest lekko zmiksowana i zagęszczona

codojedzenia
Wieprzowy klops w boczku 221

Klopsy z mięsa mielonego czy też klasyczne pieczenie rzymskie są świetną propozycją na obiad czy też jako ciepła kolacja. Dzisiejsza propozycja jest bardzo prosta i smaczna, przygotowałam ją z pikantnym sosem meksykańskim Kielecki , który świetnie nadała smaku całości. Boczek, którym otuliłam mięso pysznie się przyrumienił i był idealnie chrupki. Koniecznie skuście się i przygotujcie to danie w swojej kuchni

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Makaron z puree z dyni i masłem truflowym 189

sprowadza!). Niejednokrotnie nabywałam od niego świeże trufle, sycylijskie pomarańcze, wodę S.Pellegrino czy słodkości prosto z Włoch Makaron z puree z dyni i masłem truflowym zwieńczył moją sobotę – kolacja była przepyszna Zobacz też: Świeże trufle – najdroższe grzyby świata. Co z nich zrobić? Makaron z czarnymi truflami w sosie śmietanowo-serowym Przepis na makaron z puree z dyni i masłem truflowym

Kuchnia Bazylii
Pasta jajeczno serowa z porem i szczypiorkiem z nutą ogórka 161

lubię takiej pogody. Szaro, buro i ponuro. Ale coś trzeba jeść i dziś mam pastę, którą można zrobić na śniadanie lub kolację. Ja zawsze robię więcej i mam na dłużej, bo taką pastę można przechowywać w lodówce do 3 dni. Przy moich głodomorkach tyle nie wytrzyma ale u Was kto wie ? Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
7 odsłon mazowieckiego ziemniaka w Młynie Gąsiorowo 158

Jeszcze kilka dni temu o istnieniu Młyna Gąsiorowo nie mieliśmy pojęcia. Dzięki Mazowieckiej Regionalnej Organizacji Turystycznej , która zorganizowała kolację studyjną „siedem odsłon mazowieckiego ziemniaka”, już mamy. Gąsiorowo znajduje się kilkanaście kilometrów na zachód od Pułtuska. Z Warszawy dojedziemy tam w godzinę (około 60 kilometrów). Młyn Gąsiorowo to stara odrestaurowana zagroda młynarza. Kilkanaście lat temu odkryli ją obecni właściciele Adriana

królestwo garów
Roladki pizzowe 216

Szybkie , smaczne roladki z gotowego ciasta na pizzę. Doskonałe jako przystawka na imprezę lub po prostu smaczna kolacja. SKŁADNIKI  2 gotowe płaty  ciasta do pizzy 30 dag.mięsa mielonego , np. drobiowe 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki  pieprzu szczypta majeranku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżka oleju 1 cebula 2-3 pomidory 15 dag sera żółtego WYKONANIE Cebulę

W kuchennym oknie Ewy
Sałatka z brokułem, makaronem i serem Feta 845

Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pyszną sałatkę z brokułem, makaronem i serem feta, która idealnie nadaje się do podania na lekki obiad, kolację lub do wzięcia do pracy na drugie śniadanie. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki makaronowej będziemy potrzebować: 300 g makaronu kokardki 1 brokuł kostka sera feta (około 270 g) 1/2 pęczka natki pietruszki 1 pęczek

Uwaga Babcia Gotuje
Racuchy drożdżowe z morelami 291

nadmiaru tłuszczu. Jeszcze gorące oprószamy cukrem pudrem. Racuchy przygotowałam z podwójnej porcji podanych wyżej składników. Racuchy drożdżowe z morelami mogłabym jeść na okrągło – na śniadanie, obiad, deser i kolację. Jestem wielką fanką moreli. Za ich wygląd, smak i piękną barwę. Zwolenników domowych przetworów warto przestrzec przed nadmiernym dosładzaniem tych owoców. One wspaniale smakują, gdy ograniczymy to wątpliwe „poprawianie

mojewypiekiinietylko
Weselne toasty po duńsku. I żółciutka tarta z kurkami 244

tylko podbity dzięki dodatkowi białego wina i tymianku. Mówię Wam - coś wspaniałego! Do tego lekka, zielona sałata z winegretem i kieliszek dobrego białego wina. Idealny zestaw na romantyczną kolację w pierwszą miesięcznicę ślubu. Tarta z kurkami, tymiankiem i białym winem Składniki: (na formę do tarty o średnicy 26 cm) spód: 100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 200 g mąki pszennej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Makaron z kurkami w sosie śmietanowym + film 153

Makaron z sosem kurkowym to przepyszne danie na obiad lub kolację, które nie wymaga dużego talentu kulinarnego. Jego smak i aromatyczny zapach roznoszący się po całym domu jest niepisany. Polecam nie tylko smakoszom grzybów.   składniki na 3 porcje 300 g kurek 2 cebule 250 ml śmietany 18% 250 ml śmietany 30 % 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy

Smakowite Dania
Zapiekanka z rybą, brokułem i pieczarkami  196

nagrzanego piekarnika na około 30 minut. Kiedy warzywa się lekko przypiekły, wyjęłam moją zapiekankę i od razu podałam. Podoba się Wam moja zapiekanka? Koniecznie zróbcie na najbliższy obiad, kolację... czy po prostu jako przystawkę na spędzenie miłego czasu ze znajomymi. Życzę   SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Drożdżowe z wołowiną i pieczarkami 285

Puszyste ciasto drożdżowe z przeplatającym się farszem z mięsa wołowego i pieczarek. Ciekawe urozmaicenie obiadu lub kolacji, chociaż z powodzeniem można je zabrać na wycieczkę. Bardzo smakowało mi jeszcze ciepłe z sosem czosnkowym. CIASTO DROŻDŻOWE: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody 25 g drożdży świeżych 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka oleju rzepakowego FARSZ MIĘSNY: 200 g pieczarek

https:KKuchniaMniam
Zdrowe koktajle na jesień. 4 najlepsze koktajle sezonowe. 200

smaczny sposób na wkomponowanie do swojej diety świeżych owoców i warzyw. Koktajl z sezonowych warzyw i owoców, z dodatkiem ziół i przypraw, rano doda energii, a wieczorem zastąpi kolację. Uwielbiam koktajle z owoców i warzyw sezonowych. Aby przygotować koktajle najlepiej mieć pod ręką blender. Ja Wam polecam Breville Blend-Active Pro blender personalny , który dodatkowo jest wyposażony w sportowy bidon

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię