Owsianka zawsze najlepsza na śniadanie! Składniki: 1/2 szklanki płatków owsianych (u mnie żytnie) woda + mleko - taka ilość, aby podczas gotowania zakryła płatki szczypta soli 1 świeża
Kuchnia domowa AniKurczak pieczony na jabłkach , smaki jesieni Kurczak pieczony na jabłkach , to jeden z tych cudownych smaków jesieni, bez których trudno się obejść . Wiem , najbardziej popularna jest
Ogrodnik w podróżyPyszny shake czekoladowy – koktajl czekoladowy z mrożonego dojrzałego banana, świeżych daktyli, masła orzechowego i mleka roślinnego. Słodki, a bez cukru . Obłędnie czekoladowy, ale zdrowy i
Moja DelicjaWino białe, różowe czy zielone? Które wybrać do przekąsek powstałych na bazie ryb z puszki? Ryby w puszkach to jeden z najciekawszych, rozwijających się we współczesnej
codojedzeniaPasta z fasoli to zawsze dobry pomysł na dodatek do chleba lub warzyw. Chętnie też dodaję ją do sosów, warzyw i makaronów. Najlepiej jednak smakuje na
KucharzycaProsta surówka z papryką Prosta surówka z papryką i kapustą . Jej wykonanie zajmie Wam co najwyżej dziesięć minut . I to tylko dlatego że trzeba posiekać warzywa
Ogrodnik w podróżySchabowe roladki leśniczego Pyszne roladki leśniczego , to kolejna potrawa z wykorzystaniem leśnych grzybów , które zaatakowały nas w tym roku plagą urodzaju. Jako zagorzały grzybiarz nie podaruję
Ogrodnik w podróżySezon grzybowy w pełni, dlatego też bardzo ciekawą alternatywą dla zwykłych oklepanych kotletów schabowych mogą być kotlety z kani. Proste w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne. Polecam
Blog kulinarny S9.PLBardzo lubię takie dania, uwielbiam połączenie mięska, sera i śmietany. Schab oczyścić z błonek, pokroić w plastry o grubości 7-8 mm. lekko rozbić. Doprawić solą
Kuchnia PokoleńJesienny kociołek do syta z łopatką Jesienny kociołek zazwyczaj przygotowujemy w ogrodzie w naszym żeliwnym kociołku , ale tego roku jest nieco inaczej , gdyż ciągle pada i
Ogrodnik w podróżyBardzo lubię tego typu dania. Pyszny makaron, napełniony po brzegi farszem z delikatnego, mielonego mięsa drobiowego z dodatkiem porów i suszonych śliwek. Całość delikatnie słodka, z
Smaki Na TalerzuSkładniki: 750 g mięsa z udźca indyka (bez kości i skóry) 6 ogórków kiszonych 3 marchewki 1 pietruszka 3 czerwone papryki 3 cebule 3 ząbki czosnku
Qchnia po prostuObiad dla wnuka i babci. Postanowiłam zrobić coś ciekawego i kolorowego. Bardzo nam smakowało. Przygotowanie makaronu – do dużego garnka wlać wodę, lekko osolić. Do wrzącej
Kuchnia PokoleńFraszynki z podsmażonym mięsem z rosołu Fraszynki to kuchnia Warmii i Mazur , czyli nasza polska dobroć narodowa Naprawdę pyszne danie i mimo że ja pochodzę z
Ogrodnik w podróży