kolacja - 33757 przepisów (strona:1052/2251)

Pieczarki pełne sera 231

dać dowolny, może być mieszanka różnych lub jeden ulubiony. Takie pieczareczki można zajadać same jako przekąskę lub podać np. z grzankami wtedy będą stanowiły pyszny posiłek na obiad czy kolację. Moje pieczarki są zapiekane w piekarniku ale można je tez przygotowac na grillu. składniki: 10 bardzo dużych pieczarek 100 g sera z pleśnią 100 g serka topionego 125 g małych

Monia miesza i gotuje
Crunchy z bananami i cynamonowym musem jabłkowym 162

Pyszne śniadanie to podstawa. Ja muszę przyznać, że często sobie robię tego typu smakowitości również na kolację kiedy mój głód sięga zenitu. Lubię za smak, zapach, towarzystwo i możliwość łaczenia ulubionych owocowych smaków. A Wy z jakimi dodatkami lubicie jeść jogurt naturalny? Składniki: 6 łyżek crunchy łyżeczka rodzynek pół banana 2 jabłka łyżeczka cukru waniliowego pół łyżeczki cynamonu kostka gorzkiej

ChilliJemy
Chifferi rigati z wędzonym łososiem i pieczarkami 140

Jest to przepis na włoską, aromatyczną i pełną wspomnień "pastę". Makaron ten robiłam zawsze wtedy, kiedy...nie miałam pomysłu na obiad. A dziś zrobiłam na kolację, bo zatęskniłam..potwornie zatęskniłam... .... Robiłam go zazwyczaj wtedy, kiedy było bardzo gorąco, gdyż w takiej formie, można go podać również prosto z lodówki. Oto przepis na klasyczną- pasta con salmone e funghi. Smakuje prawie

Z Kuchni Do Kuchni
Taboule z komosy ryżowej 134

zaglądają w nadziei, że znajdą jakiś nowy wpis. Na dobry początek będzie coś co można wykorzystać na wiele sposobów, danie szybkie i łatwe, które może być obiadem lub kolacją. Może być podstawą lub tylko dodatkiem. Nadaje się do grilla lub innych mięs albo np. do jajka w koszulce czy sadzonego. Podstawą dania jest komosa ryżowa. Ja już kilkakrotnie prezentowałam

Przysmaki Karolki
Lizaki lodowe dla dorosłych, z winem i domowymi sokami 97

upływają nam w wysokich temperaturach. Chyba nawet tym, którzy uwielbiają upały, temperatury dopiekły nieźle. Wakacje to czas, kiedy spotykamy się z rodziną, znajomymi, tymi bliższymi i dalszymi. Organizujemy grille, kolacje czy choćby wieczory przy piwie i winie. Życie towarzyskie podczas wakacji zdecydowanie kwitnie ;) A co podawać podczas upałów? Co podać podczas upalnego babskiego wieczoru? Mam dla Was, drogie panie, ciekawą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Frittata z jarmużem i pomidorami 119

piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez 30 minut. Firttatę można jeszcze potrzymać w ciepłym, ale wyłączonym piekarniku, 10 minut. Podajemy jako danie główne. To także smaczna potrawa na lekką kolację.    O wartościach odżywczych jarmużu można przeczytać w przepisie na  pastę do chleba z jarmużem i pieczarkami

My Chcemy Jeść
Poniedziałkowy "fit" - Brokułowa sałatka z fetą i czarnuszką 173

Lubicie sałatki z brokułem ??  Ostatnimi czasy bardzo je polubiłam. Goszczą u nas nie tylko od święta ale przygotowuję je również na kolację czy też na obiad. Do brokuła idealnie pasują czerwone warzywa i ser. Tym razem wybrała pomidory i paprykę oraz fetę. Całość oprószyłam znaną chyba wszystkim czarnuszką, którą osobiście uwielbiam i to nie tylko w sałatkach ...  Brokułowa

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Babka keksowa na majonezie - lekka i puszysta 133

formie keksu. W smaku różni się od klasycznej babki -  smakuje troszkę jak biszkopt, troszkę jak drożdżowe. Jest idealne nie tylko na deser, ale i na podwieczorek lub kolację do kubeczka mleczka :) SKŁADNIKI: (forma ok 34x12 cm) 5 jajek 1 szkl cukru  3 łyżki majonezu szczypta soli 2/3 szklanki mąki pszennej  2/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka

Kto ugości moich gości?
Bazyliowy kuskus z pomidorami, kurczakiem i chrupiącymi ziarnami 157

podany z miękkim kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi oraz posypany chrupiącymi ziarnami, to błyskawiczna i wyborna propozycja zarówno na ciepło- jako pełne danie obiadowe-  jak i na zimno (na kolację czy jako imprezowa przekąska), a jego przygotowanie trwa maksymalnie 15 minut! Smakuje wyśmienicie, przekonajcie się sami! :))) Kurczak: * pierś z kurczaka- 1 szt. * sos sojowy- 2 łyżki * oliwa- 2 łyżki * przyprawa

Kraina Miodem Płynąca
Sodziaki 199

obiad. Przypadkowo w oko wpadł mi przepis na grubaśne sodziaki. Zrobiłam i baaaaardzo polecam - są rewelacyjne, nie tylko na obiad. Robi się je naprawdę ekspresowo. Sprawdzą się też na kolację i jako słodkości na Tłusty Czwartek. Przepis sprzedałam też swojej mamie, zrobiła zaraz po mnie następnego dnia i to z podwójnej porcji. Polecam! Składniki: 250 g mąki 2 małe jajka

Kuchnia domowa Ani
Rodzynkowa drożdżówa 151

kuchni chomikuje przepisy rodzinne. Jako, że czas wspominkowy, to zajrzałam do Matczynych zapisków, by znaleźć idealne ciasto drożdżowe. Szybkie, wyjątkowo smakowe i najlepiej wchodzi ze szklanicą ciepłego mleka na kolację oraz dnia następnego z poranną kawką! Składniki: 3 szklanki mąki pszennej, szklanka cukru, szklanka mleka, 150 g margaryny mlecznej, 2-3 jajka, małe opakowanie drożdży ~ 40 g, aromat pomarańczowy, garść

Karczma Honorietty
Muffinkowej obsesji ciąg dalszy, czyli muffinki na słono 236

słono! Tu także mamy szerokie pole do popisu. Podstawowy przepis można dowolnie modyfikować i dodawać przysłowiowy "przegląd lodówki". W taki właśnie sposób powstały moje dzisiejsze muffinki. Idealne na kolację, imprezę lub po prostu jako zakąska do wina lub piwa. Pyszne zarówno na ciepło, jak i już po wystudzeniu. Czego potrzebujemy? (ciasto - podstawa) - 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej lub razowej - 1/2 szklanki

two broke sisters
Brazylijskie smakołyki - Brigaderio 127

Oryginalny przepis wygląda troszeczkę inaczej, ale przepis został trochę uproszczony dzięki mleku słodzonym w puszcze. Żeby nie było - przepis otrzymałam od znajomego, który przyjechał do naszego kraju i podczas kolacji prezentował same brazylijskie smakołyki. Na drugi dzień oczywiście musiałam sama wypróbować i powiem, że mnie oczarowało :)  Składniki: 1 puszka słodzonego mleka kondensowanego  3 czubate łyżki kakao 1 czubata

Niezły Młynek
Roladki schabowe z morelą i szynką parmeńską 177

Roladki schabowe nadziewane serkiem mascarpone i morelą- całość zawinięta w szynkę parmeńską i uduszona w sosie z dodatkiem półwytrawnego białego wina-to niecodzienna propozycja na wykwintny obiad czy uroczystą kolację-wprost rozpływają się w ustach! Trzeba tylko uważać aby nie przesadzić z soleniem, gdyż szynka sama w sobie jest słona a podczas duszenia dodatkowo uwalnia swoje walory. Skusicie się? Składniki

Wanilia i Kardamon
Ruskie pierogi z miętą 126

których układamy farsz.  Zlepiamy pierogi.  Pierogi wrzucamy na gotującą osoloną wodę i gotujemy przez 6 minut od wypłynięcia.  Podajemy tuż po wyciągnięciu lub odpiekamy na kolację :)  Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki