soczyste, smaczne i znikają ze stołu w ekspresowym tempie. Polecam podać je z ubitymi z masłem i koperkiem ziemniakami. W roli dodatku świetnie sprawdzą się również buraczki lub ogórki kiszone. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaSkładniki: 3/4 szkl kaszy bulgur 20 dkg szynki 1/2 pora 1-2 ogórki kiszone 4 pomidory po 2-3 łyżki kukurydzy i czerwonej fasoli 3-4 łyżki majonezu Fanex 1 łyżeczka musztardy sól, … Czytaj dalej Sałatka z kaszą bulgur
czarrna od kuchnipokrojonej w piórka 1 łyżka śmietanki 30% do zagęszczenia (opcjonalnie) 1/2 puszki pomidorów krojonych/bądź domowych sól, pieprz, czubrica czerwona , czubrica zielona, papryka wędzona (Plenus) olej Dodatki: ogórki kiszone bądź konserwowe szynka/boczek/klops/mięso z kurczaka (możemy dać to co lubimy lub to co aktualnie mamy) kawałki sera feta ser żółty stary na tarce 1. W garnuszku zagrzewamy wodę
Gotowanie...to proste !Wytrawna, prosta sałatka idealnie sprawdzająca się jako dodatek na chlebie :) Składniki: 15 dag kiszonych ogórków, 4 jajka, 10 dag kiełbasy jałowcowej, sól do smaku, pieprz do smaku, majonez. Wykonanie: Ogórki pokroić w drobną kostkę, jajka ugotować i razem z kiełbasą również pokroić w kostkę. Połączyć składniki, przyprawić do smaku, dodać majonez według uznania i nakładać na posmarowany masłem
Tradycyjna Kuchniałyżki musztardy sarepskiej 2-3 ząbki czosnku Dodatki: ½ puszki kukurydzy 15 dag chudego bekonu 15 dag cienkiej kiełbasy 1 cebula biała 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy 2 ogórki kiszone 15 dag startego sera cheddar 6 sztuk pieczarek Sól lub przyprawa do pizzy do smaku Jak wykonać ? Ciasto: Mąkę mieszam w misce z solą, ziołami prowansalskimi oraz
Wanilia i Kardamonpołowie. Na brzegu tortilli ułożyć kawałki papryki i zwinąć placek w rulonik. Pokroić na kawałeczki szerokości około 1,5 cm. Od góry można nakłuć wykałaczki i ozdobić ogórkiem kiszonym albo papryką
Zrób to smacznieSkładniki: 3 pojedyncze piersi kurczaka ( 620g ) , 300g boczku surowego w plastrach, 3 ogórki kiszone, kilka kawałków papryki czerwonej, konserwowej ( 155g ), posiekany koperek ( może być mrożony ), sól, pieprz, curry, rozmaryn, papryka słodka mielona, tymianek, majeranek. Przygotowanie
W kuchni u Monikilekko kwaszone, po wiejsku (300-350g) 1-2 szalotki lub pół czerwonej cebuli (około 30g) 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 duże ogórki kiszone (150-200g) ½ twardego, słodko-winnego jabłka (150g) 3 pełne łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% tłuszczu 1 pełna łyżka majonezu 1 pełna łyżeczka musztardy gruboziarnistej Zapisz
Karo in the Kitchendodaję pozostałe ząbki czosnku, przekrojone na połowy i jeszcze kilku minut pozostawiam garnek na palniku. Podaję z ulubioną kaszą (tym razem padło na pęczak, ale każda jest dobra) i ogórkiem kiszonym. My nie jadamy mięs w sosie, ale oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by sos przygotować. Ja dolewam tylko wody by uzyskać lekki tłuszczyk do kaszy. Smacznego
Smaczne Zdroweamerykańsku, z tłuczonymi ziemniakami (jestem pewna że Salisbury przewraca się dzisiaj sześć stóp pod ziemią jak widzi tą herezję) a ode mnie z polskim akcentem, z sałatką z kiszonych ogórków. W tym zestawie – głośne mniam mniam! I popijajcie raczej herbatą niż litrem mocnej czarnej kawy. SKŁADNIKI 500g mięsa z indyka lub chudej wołowiny, mielone ½ szklanki płatków owsianych, lekko zmielonych
Karo in the Kitchenboczkiem lub usmażoną na złoto cebulką. Są dodatkiem do kwaśnych zup, takich jak: kapuśniak, ogórkowa lub zalewajka. Doskonale smakują odsmażone na patelni - mocno przyrumienione podaje się z kiszonym ogórkiem lub kwaśnym mlekiem. Składniki (porcja dla 2 lekko głodnych osób): 5 dużych ziemniaków 5 czubatych łyżek mąki pszennej 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej kawałek wędzonego boczku 1 cebula
Codziennik Kuchennysmak pasował do delikatnego i aromatycznego sosu. Klopsiki podaję z puree ziemniaczanym, kaszą jęczmienną, gryczaną, jaglaną lub kopytkami. Dobrymi dodatkami do nich są korniszony, sałatka z pieczonych buraków , ogórki kiszone, sałatka z marynowanych warzyw . Dla dzieci można podać surówkę z tartej marchewki, marchewkę z groszkiem. Składniki: 0,5 kg mielonej łopatki wieprzowej 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku
Codziennik Kuchennyhamburgera. Jak mawiają stare przepisy zwykło się do niej brać bułkę wodną — z dużymi dziurami, które cudownie wchłaniają mięsny sos, niespiesznie pieczoną wieprzowinę pokrojoną później w plastry, kiszonego ogórka, ser żółty i natkę pietruszki. Onegdaj stanowiła ona tanie i pożywne danie dla niezamożnych ludzi, dziś zaś narodziła się na nowo w formie old-schoolowego fast-foodu. Powracając
Food SquareDzięki kaszy skórka będzie chrupiąca. Hreczanyki można podawać z sosem pieczarkowym lub grzybowym. Ja podałam z sosem z suszonych prawdziwków, posiekanym świeżym jarmużem lub zieloną pietruszką i kiszonymi ogórkami. Składniki na sos: suszone grzyby, śmietanka 30%, sól, pieprz, cebula, masło klarowane. Przygotowanie: Grzyby namaczamy w wodzie, odciskamy. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim cebulkę pokrojoną w kostkę
Moniki SmakołykiZniknęła w oka mgnieniu🙂 Składniki 1 filet z kurczaka 1 puszka groszku 5 ogórków kiszonych 1 średni por 3 jajka majonez 3-4 łyżki ketchupu Jamar chili, czubryca czerwona, pieprz olej … Czytaj dalej Sałatka z kurczakiem
czarrna od kuchni