kiełbasa - 10142 przepisów (strona:407/677)

Zupa fasolowa 69

korzeń pietruszki. W tej zupie nie może również zabraknąć ziemniaków i przypraw takich jak czosnek oraz majeranek. Obowiązkowo z zupie powinno znaleźć się również jakieś mięso. Można sięgnąć po kiełbasę lub boczek. Równie popularne jest robienie zupy fasolowej na wywarze mięsnym. Dodatkowo, zupa fasolowa zagęszczana jest odrobinę zasmażką z masła i mąki. Poniżej znajdziecie przepis na zupę fasolową , którą polecam

MeCooks
Omlet ze szpinakiem i mozzarellą 62

liśćmi bazylii. Ja oczywiście dodałam jeszcze na koniec sporą szczyptę świeżo mielonego pieprzu. Podobne przepisy: Omlet z gorgonzolą i szparagami Omlet ze szpinakiem i serem taleggio Frittata z białą kiełbasą i rukolą Artykuł Omlet ze szpinakiem i mozzarellą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Boczniaki smażone 60

cebuli. Posypuję świeżo skrojoną natką. Boczniaki smażone podaję z grzankami lub świeżą bagietką. Świetnie smakują jako składnik obiadu, podaj je zatem z kremowym puree ziemniaczanym, surówką i grillowaną kiełbasą. Smakują także z delikatnymi sznyclami z piersi kurczaka lub mięsno-warzywnymi szaszłykami. A teraz szybki przepis na boczniaki smażone bez panierki z dodatkiem chili, czosnku i oliwy. Boczniaki smażone z chili

Zasmakuj Kuchni
Jak przeżyć Wielkanoc? 46

Święta już tuż-tuż, jajka z majonezem, jajka nadziewane, żurki, kiełbasy, serniki, mazurki, schaby, indyki… co zrobić, aby we wtorek nie obudzić się z nadprogramowymi kilogramami? A co gdy do tego wszystkiego jesteś na diecie? Powiedzmy sobie szczerze, święta to nie jest dobry czas na odchudzanie. Warto jednak zadbać, aby te dwa dni nie zaprzepaściły dotychczasowych starań:) Przedstawię Wam kilka

Wypieki i Rumieńce
Najlepszy gulasz z cielęciny 54

kaszą pęczak. Zachęceni? To sprawdźcie, jak zrobić gulasz z cielęciny. Gulasze robię w domu bardzo często, z różnych gatunków mięsa: wołowe , wieprzowe , Gulasz z kurczaka , nawet Gulasz z kiełbasą i pieczarkami . Szybko się go przygotowuje. A dodatki to zazwyczaj kasza lub makaron. Odkąd mieszkamy w Niemczech to mamy dostęp do taniej i pięknej cielęciny oraz jagnięciny, często wykorzystuję te gatunki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Batch Cooking! Gotowanie i zdrowe jedzenie 61

gotowania z bardzo dużymi pojemnikami. Możesz również użyć go do ugotowania krótkiego makaronu, pozostawiając go al dente; podziel go na różne porcje i podawaj z różnymi dodatkami: pomidor z kiełbasą lub tuńczykiem, grillowane warzywa i ser, w sałatkach, itp. Ta sama zasada dotyczy zbóż takich jak proso, pszenica czy quinoa. Innym dobrym pomysłem jest ugotowanie sporej ilości ciecierzycy lub fasoli

ProstePesto.pl
Zdrowa dieta. Nasze wskazówki 55

uzyskania tych składników odżywczych. Dopuszczalne jest jednak również spożywanie mięsa, najlepiej białego, ponieważ zawiera ono mniej tłuszczu. Czerwone mięso powinno być ograniczone do jednej porcji tygodniowo. Jeśli chodzi o kiełbasy, zaleca się kupowanie ich w delikatesach w plasterkach, a nie w opakowaniach. Podsumowując, zdrowa i zbilansowana dieta powinna opierać się na różnorodności, ponieważ dostarcza ona większej ilości składników odżywczych, które

ProstePesto.pl
Jednogarnkowe danie z chorizo i ciecierzycą 44

wytrawnego wina 1 łyżeczka czerwonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz natka do posypania   Wykonanie Chorizo pokrój w plasterki, cebulę w kostkę, marchewkę w pół pasterki.  Kiełbasę wrzuć na patelnię i smaż na małym ogniu, aż puści tłuszcz, wtedy dorzuć cebulę i smaż przez 5 minut.  Następnie dodaj marchewkę, wlej około 1 szklanki wody i duś

Kulinarne przygody Gatity
Tartinki ze śledziem i konfiturą z czerwonej cebuli 68

Konfitura z czerwonej cebuli idealnie nadaje się do marynowanych śledzi ,. Polecam przygotować samodzielnie taką konfiturę z czerwonej cebuli. Przepis znajdziecie tutaj . Ta konfitura jest również pysznym dodatkiem do białej kiełbasy, do mięsa czy sera, ale też bardzo pasuje do marynowanych śledzi. Łącząc marynowane śledzie ze słodko-kwaśną konfiturą z cebuli czerwonej powodujemy, że smaki się doskonale równoważą. Marynowane śledzie robię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię