zjedzenia :) , chrupanie musli na sucho też mi smakuje. Jeśli zajrzycie na www.mix.it to sami przekonacie się jak bogata jest oferta nie tylko mieszanek płatków, ale i kasz
Proste Potrawynaleśniki bezglutenowe robiłam zawsze (podobnie jak ciasta, chleby i inne wypieki) z samodzielnie przygotowanej mieszanki mąk bezglutenowych. Gdy więc mignął mi na jakimś blogu przepis na naleśniki z samej kaszy gryczanej, to w ogóle mnie on nie zainteresował, tym bardziej, że za gryką solo nie przepadam, bo dla mnie ma ona zbyt specyficzny smak. Używam jej tylko w mieszankach mącznych
Zdrowa Kuchnia Sowybłonnik, mają umiarkowany poziom białka, mało tłuszczu i są świetnym źródłem węglowodanów złożonych. Przykłady to: - proso - owies - kiełki pszenicy, jęczmienia - brązowy ryż - kasza gryczana - otręby owsa, mąki kukurydzianej - amarant Produkty wytwarzane na bazie tych pokarmów również są bogate w węglowodany złożone. Przykładami są chleb i bułki z pełnego ziarna. Do takich
NaKońcuJęzykazaliczają... Już kiedyś przygotowywałam Polentę z kaszki kukurydzianej, dziś w wersji śniadaniowej z podsmażanymi pieczarkami i żółtym serkiem...mmmmm pyszności.. Składniki: 0,5 litra wody szklanka kaszy kukurydzianej szczypta soli Do wrzącej osolonej wody wrzucamy kaszkę, mieszając stale gotujemy do miękkości, następnie miksujemy blenderem (chyba że kupimy kaszkę drobną więc tą czynność możemy pominąć). Przekładamy
NaKońcuJęzykaWygodnym i naturalnym źródłem włókien są nasiona babki płesznik i jajowatej… Aby spotęgować czyszczące działanie błonnika do diety należy dołączyć: + inne, obfite źródła włókien tj. płatki owsiane, grube kasze, otręby pszenne, ciemne pieczywo Ważne! Zwiększanie podaży błonnika trzeba przeprowadzać stopniowo, w innym przypadku grożą bóle brzucha i wzdęcia. + orzech czarny – silne działanie odrobaczające, niszczy m.in. owsiki
NaKońcuJęzykaspacerach i oczywiście w wolnej chwili która zawsze pojawia się w sobotę, nie była bym sobą gdybym czegoś nie przyrządziła.. A ponieważ ostatnio piekłam ciasto bezglutenowe z kaszy jaglanej przepis znajdziecie TU specjalnie dla siebie to dziś specjalnie dla J. przyrządziłam Galette czyli prościej mówiąc tarta na kruchym cieście z rabarbarem, twarogiem oraz gruszką... Składniki: Ciasto
NaKońcuJęzykaJest na moim blogu kasza jaglana z malinami, z truskawkami, jest z masłem orzechowym, ze śliwkami, kokosowa, z dodatkiem amarantusa i wiele innych. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyjajka sadzone po izraelsku (Emaliowany Czajnik) Jajko sadzone idealne (Widelce) SADZONE LOVE (It's My Little Yummy) Polenta z jajkiem sadzonym (Red and Pale) Chrupiąca kasza jaglana, jajka sadzone (rybka bezglutenowa) Zaziarenkowane jajo (Z kuchni do kuchni) Jajko w papryce (Jagodziana Coffee) Grzanka z awokado z przepiórczym jajkiem sadzonym (definicja smaku) Kanapka
bastalenacisza... Jakby całe miasto zapadło w letarg. BURGERY BURACZANE. /inspiracja: FoodPornVeganStyle ;/ na 13-15 większych burgerów 2 szklanki startych surowych buraków (grube oczka) 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 100g sezamu 1 posiekana czerwona cebula 1/2 szklanka bułki tartej 1/3 szklanki oleju 3-4 łyżki mąki ziemniaczanej posiekany pęczek koperku 2 ząbki czosnku pieprz sos sojowy Sezam prażę na suchej
W kuchni Karmel-itkiSkładniki: Sernikowy spód: 250 g chudego twarogu 250 g serków homogenizowanych ( tu : 1 duży waniliowy danonek (90g) + 160 g serka chudego miss talia 0%) 2 x jajko 50 g kaszy manny 10 g (2 łyżeczki) cukru wanilinowego 4 łyżeczki cukru (w razie potrzeby więcej, ja dodatkowo dodałam 4 miareczki stevii w pudrze) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Bezowy wierzch
Malowane smakiemPrzygotowanie: Składniki na ciasto wyrabiamy na gładką masę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na 30 minut. Formę do tart smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą albo kaszą manną. Ciasto dzielimy na 10 części, każdą rozwałkowujemy i wykładamy ciastem formę dociskając do spodu i ścianek, na każdą formę układamy papier pergaminowy i obciążamy np. fasolą. Pieczemy przez
Niezły MłynekWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlety mielone (najlepsze) wg mojego przepisu. Podane z kaszą, sosem pieczarkowym oraz duszoną marchewką. Krótkie smażenie kotletów a następnie odparowanie ich sprawia, że mięso nie chłonie dużej ilości tłuszczu, kotlety nie wysuszają się i są miękkie w środku. Ja zawsze do wyrabiania mięsa dodaję trochę zimnej wody, dzięki
Marta Gotujesobie radzisz i masz pelno pomyslow nawet w podbramkowych sytuacjach . hehe zawsze jest jakies wyjscie awaryjne , brawo !!! ja wlasnie robilam dzisiaj pierogi , ale jestm na MM, wiec nadziane byly kasza gryczana z serm bialym chudym i podsmazona cebulka . Nie wiem jak to sie ma do twojej diety, ale ciasto robie tylko z maki i cieplej wody i kleja sie calkiem
Zdrowa Kuchnia Sowystronę. Mieszamy rzadko i bardzo ostrożnie, tylko po to by nic nie przywierało do dna. Ostrożnie wyjmujemy kawałki mięsa na talerze i polewamy warzywnym sosem. Podajemy z bagietką, ryżem, kaszą lub samo. Smacznego
Smaczne ZdroweCały czas mieszając powoli wlewać mleko, gotować, aż odpowiednio zgęstnieje. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dokładnie wymieszać z makaronem i wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną cienko kaszą manną tortownicę o śr. 23cm. Wierzch posmarować koncentratem pomidorowym i oprószyć oregano. Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju. Wyłożyć na wierzch pizzy. Posypać startym serem oraz
Z miłości do słodkości