kanapki - 13123 przepisów (strona:265/875)

Jak ugotować buraki – 2 sposoby 70

można jeść też na surowo w surówkach lub wyciskając z nich sok. Gotowane i pieczone buraki są pyszną bazą do zup, sałatek, carpaccio, hummusu, past a nawet jako zwieńczenie kanapki. Polecam !     Jakie buraki wybrać? Osobiście wybieram te mniejsze, nieprzerośnięte, bo łatwiej je ugotować / upiec, szybciej i nie są łykowate. Oczywiście buraki muszą być bez uszkodzeń i śladów pleśni

Dorota Smakuje
Prosta i smaczna pasta jajeczna 63

Bajecznie prosta pasta jajeczna. Idealna na kanapki, ale również jako dodatek do warzyw. Przygotowanie trwa kilka minut. Wszystkim smakuje. I dużym, i małym. No i zawiera śladową ilość węglowodanów. Ta pasta jajeczna to smarowidło doskonałe. Smak dzieciństwa mojego i moich dzieci. Świetnie smakuje z owsianym chlebem , z chlebem żytnim na zakwasie czy z gryczanymi blinami. Ja najchętniej zjadam

Dietolog
Ciasto drożdżowe na mące orkiszowej 72

Ciasto drożdżowe w formie chlebka, z warstwą zapieczonych jabłek na wierzchu. Zamiast mąki pszennej użyłam orkiszowej, ciasto pięknie wyrosło - było pulchne i miękkie. Kolejnego dnia jedliśmy je jak kanapki, z masłem i konfiturą :) Ciasto można upiec w większej formie, z owocami i kruszonką. Serdecznie polecam. Składniki: Ciasto: 340 g mąki orkiszowej szczypta soli 25 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru

Kocham..lubię..gotuję..
Pasta z makreli wędzonej 63

Pasta z makreli wędzonej na śniadanie lub kolację zachwyci swoim smakiem .Najlepiej podawać z ulubionym pieczywem albo grzankami.Pasta z makreli to doskonała alternatywa do tradycyjnych kanapek z wędliną lub serem.Pasta jest gotowa do konsumpcji zaraz po jej przygotowaniu.Zamiast cebuli czerwonej możesz dodać inną odmianę cebuli  … The post Pasta z makreli wędzonej appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Zakopane, czyli miasto nieodkrytych atrakcji 82

przejmujesz się dodatkowymi kosztami, a do tego każdy wybiera dokładnie to, na co ma ochotę: typowe górskie śniadanie z serem i wędlinami prosto z Podhala, naleśniki czy zwykła, klasyczna kanapka. Do wyboru do koloru.   Artykuł sponsorowany

Fascynacje Ani
Ciabatta 74

Przepis na włoską drożdżową ciabattę, którą możemy podawać w kanapkach na ciepło lub jako dodatek do sałatki czy zupy. Wymaga użycia miksera, ponieważ ciasto jest bardzo delikatne i luźne. Ale dzięki temu otrzymujemy lekkie i wilgotne pieczywo. Polecam zajadać ją moczoną w oliwie z oliwek. Składniki: 375 g mąki 300 g wody 7 g drożdży suszonych łyżeczka soli 2 łyżki

wyzwania kuchenne
Pasta z wątróbki 78

jeśli już nawet się tam znajdzie, to zazwyczaj podana na obiad smażona lub duszona. Wątróbka idealnie nadaje się jednak nie tylko na obiad, ale także do przygotowania past do kanapek. Taka pasta jest świetną alternatywą dla pasztetów.  Jeśli lubicie wątróbkę taki pasztet z pewnością też Wam zasmakuje. Pasta z wątróbki - przepis  Do przygotowania pasty będziesz potrzebować: 500g wątróbki

Z notatnika dietetyka
Sos barbecue 170

sosik można dodać np. do makaronu lub stosować jako marynatę do mięsa.   - zdrowsza wersja sklepowego sosu BBQ - idealny sos do dań z grilla oraz pyszna pasta na kanapki - dokładny przepis oraz wiele pomysłów na urozmaicenie smaku sosu

AniaGotuje.pl
Co jeść w kwietniu? Nowalijki wiosenne 61

awokado, tuńczykiem, jajkiem i szczypiorkiem W tej paście możemy użyć świeżo ściętego szczypiorku lub zielonej cebulki dymki. Pyszna pasta z awokado, tuńczykiem i jajkiem to idealne smarowidło na wiosenne kanapki. Artykuł Co jeść w kwietniu? Nowalijki wiosenne pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Kimchi 94

opakowanie, a znajdziecie je w sklepach z egzotyczną żywnością i oczywiście w internetach. Gotowe kimchi jest bardzo wszechstronne, można je jeść jako przekąskę wprost ze słoika, dodawać do sałatek, kanapek, smażonego ryżu, marynaty do pieczonego kurczaka i wielu innych potraw. Chętnie podzielę się z Wami tymi przepisami, ale zacznijcie od ukiszenia kimchi. Składniki: 1 kg kapusty pekińskiej 5 łyżek soli

Smakowity Blog Kulinarny
Poświąteczny pasztet z pieczonych i gotowanych mięs 668

Pasztet drobiowy z pieczarkami. Pasztet z udek kurczaka. klik     Pasztet z boczku. Domowy, soczysty i aromatyczny. klik   Keks mięsny z papryką i serem. Kolorowa pieczeń na kanapki i do obiadu. klik   Pieczeń rzymska z jajkiem. klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Karkówka pieczona 72

lubisz i używasz, możesz mięso włożyć do rękawa do pieczenia, zawinąć szczelnie i piec. Karkówkę po upieczeniu wyjmij z piekarnika i odstaw do ostudzenia. Podawaj z sosem chrzanowym, na kanapki lub na ciepło jako składnik obiadu. Smacznego. Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni
Bułeczki razowe nadziewane, wędliną, groszkiem i serem 68

Bułeczki razowe nadziewane wędliną, groszkiem i serem Pyszne i zdrowe są świetne na śniadanie, kolację czy też jako kanapki do pracy lub w podróży. Nadziewane wędliną, serem i zielonym groszkiem. Do tego przepisu użyłam zielony mrożony groszek firmy Hortex.  Jest najlepszy bo świeżo zebrany  groszek jest natychmiast zamrażany tuż po zbiorach i to właśnie dzięki temu zachowuje piękny

zielonacukinka
Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem łososiowym. 77

możesz zastąpić wędzonym łososiem. Zamiast korniszonów lub wraz z nimi możesz użyć marynowanych oliwek, kaparów, grzybków marynowanych. Jeśli zostanie Ci kilka faszerowanych jajek, to możesz wykorzystać je do zrobienia kanapek. wystarczy posiekać grubo jajka wraz z wędzoną rybą, dodać odrobinę majonezu i powstanie coś w stylu pasty jajecznej. Składniki: 5 jajek ekologicznych 100 g wędzonego pstrąga łososiowego 5 mini korniszonków

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania