kanapki - 13123 przepisów (strona:100/875)

Sałatka szopska - Bałkany na talerzu 132

Sałatka szopska nieodparcie kojarzy się z Bałkanami i wakacjami w Bułgarii oraz na południu Chorwacji, w Czarnogórze, Serbii lub Macedonii. Ta pyszna, lekka sałatka to idealny

Korniszonki
DRESSING JOGURTOWY Z AWOKADO 96

Awokado to wyjątkowo wszechstronny owoc. Natkniemy się na niego w sałatkach, dipach i dressingach, na kanapkach, a co najciekawsze - również w deserach! Odgrywa główną rolę w przepisie na DRESSING JOGURTOWY Z AWOKADO. Ten lekki, zdrowy dressing jest doskonałym dodatkiem do sałatek czy kanapek w letnie, gorące dni, gdy upał zniechęca do ciężkich posiłków, ale będzie równie pyszny także przez pozostałą

COOKMAGAZINE
Dżem z rabarbaru i śliwek 88

Dżem z rabarbaru i śliwek z dodatkiem tartego imbiru i soku z cytryny to niezwykle pyszne i proste do zrobienia smarowidło na kanapki. Idealny na jesienno-zimowe wieczory do rozgrzewającej herbaty. Słodko-kwaśny smak z dodatkiem aromatycznego i wyczuwalnego w smaku imbiru – pyszny! Domowy dżem to kilka dobrych składników i sprawdzonych dodatków. Bez konserwantów, zbędnych składników, zagęstników. Dżem(...)rabarbaru i śliwek polecam nie tylko na kanapki, także do placków, gofrów , omletów na słodko , naleśników, przekładania ciast.. Znany jest także hiram skandynawski – dżem z rabarbaru z dodatkiem świeżego imbiru i skórki cytrynowej. Jest niezwykle pyszny, z zimowym akcentem świeżego imbiru. Poniżej sprawdzony przepis na dżem z rabarbaru i śliwek oraz opis wykonania krok po kroku. Dżem

Zasmakuj Kuchni
Sos adżika 94

wszystkiego. Jest lekko pikantna, pyszna i bardzo aromatyczna. Świetnie smakuje z pieczonym lub grillowanym mięsem i warzywami, ale równie dobrze komponuje się z makaronem i jako dodatek do kanapek. Śmiało można powiedzieć, że sos adżika jest odpowiednikiem włoskiego czerwonego pesto, chociaż pochodzi z kuchni kaukaskiej. Dodatek pomidorów i jabłek zawdzięczamy najprawdopodobniej Rosjanom, bowiem tradycyjny gruziński przepis na sos adżika(...)pasta z pomidorów, czosnku i innych warzyw. Jest lekko pikantna i pasuje niemal do wszystkiego. Doskonale komponuje się z pieczonym lub grillowanym mięsem i drobiem. Możesz nią posmarować kanapki z ulubioną wędliną, albo (w wersji niezbyt drobno zmielonej) potraktować jako dodatek do kebabów, szaszłyków, kotletów mielonych i makaronu. Adżika w firmie gładkiego sosu sprawdza się także jak składnik marynat

Cztery Fajery
Bocadillo de pisto 86

chlebem to jedzenie dla idiotów), co oznacza, że łączenie tych samych składników jest uważane za głupie, co innego chleb z czymś innym. Tak powstały różne rodzaje bocadillo, czyli rodzaj kanapki z podłużnych bułek. Nie mylić z tradycyjną kanapką, również obecną w Hiszpanii, do której używany jest chleb. Jedna z teorii na temat powstania tego dania jest dość tragiczna, gdyż mówi

Kryzysowa Książka Kucharska
Ogórki kanapkowe – przepis 93

Prosty przepis na ogórki kanapkowe do słoików na zimę z kurkumą w zalewie octowej. Idealny dodatek do kanapek i nie tylko. Zobacz koniecznie jak zrobić pyszne domowe ogórki na kanapki i zatrzymaj smak lata w tych aromatycznych przetworach! Do ich przygotowania potrzebne Ci będą tylko ogórki, marchewka, papryka, trochę przypraw i bardzo prosta zalewa! Ogórki kanapkowe Domowe ogórki kanapkowe zrobiliśmy

Kuchnia Na Wypasie
Jak przemycić do diety dziecka więcej warzyw 74

blendera wrzucimy warzywa, dodamy do nich odrobinę przypraw, trochę oliwy, a potem wszystko zmiksujemy i powstanie z tego pasta, która nie tylko będzie smaczna, ale też utrzyma wszystkie dekoracje kanapki na swoim miejscu. Polecić mogę pastę z zielonego groszku z dodatkiem prażonego sezamu (smakuje świetnie), pastę z awokado z dodatkiem słonecznika, albo pastę z fasolą i suszonymi pomidorami. 3. Smoothie(...)się, że ta popularna potrawa wcale nie musi zawierać klasycznego makaronu. “Nitki” można zrobić z warzyw za pomocą specjalnego urządzenia. Warzywne spaghetti może być dodatkiem do śniadaniowych kanapek, lunchboxa do szkoły lub przekąską w ciągu dnia. Świetnie sprawdzi się “makaron” z ogórków, cukinii, buraka albo marchewki Dodatek ulubionego sosu zrobi z nich również przepyszną podstawę obiadu

ProstePesto.pl
Ogórki po koreańsku 73

sojowym po koreańsku są świetnym dodatkiem do każdego posiłku. W Korei przygotowuje się je najczęściej latem m.in. do potraw z grilla, ale świetnie pasują także do każdego pieczonego mięsa, kanapek i burgerów. Prosty przepis na sałatkę z ogórków do obiadu i kanapek. Ogórki po koreańsku z sosem sojowym.   Ogórki po koreańsku 500 g ogórków gruntowych, 6 ząbków czosnku

Cztery Fajery
Olej z czarnuszki 72

aromatyczna przyprawa przywodząca na myśl nieco egzotyczne lub śródziemnomorskie klimaty. Jej walory smakowe zyskują coraz większe uznanie w kuchniach różnych regionów na świecie. Maleńkie, czarne ziarenka dodawać można do kanapek, makaronów oraz sałatek. Z tego samego surowca produkowany jest również olej. Nie ma on tak szerokiego zastosowania kulinarnego, ale ze względu na niezwykle dużą wartość odżywczą warto pomyśleć o włączeniu(...)smażenia ani pieczenia. W temperaturze przewyższającej temperaturę pokojową traci on wszystkie swoje cenne właściwości. Z tego względu najlepszym jego zastosowaniem będą dipy do sałatek lub alternatywa dla masła na kanapce. Najszybszym, ale również skutecznym rozwiązaniem będzie codzienne spożywanie 1-2 łyżeczek produktu bezpośrednio. Sam olej charakteryzuje się lekko gorzkawym smakiem, który jednak szybko ulega neutralizacji w połączeniu z innymi składnikami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zdrowa dieta na lato. Co jeść, by czuć się dobrze? 70

owocowy lekki napój orzeźwi i dostarczy prawdziwej witaminowej bomby. Do koktajlu świetnie pasują siemię lniane lub nasiona chia, które oferuje sklep z żywnością ekologiczną .  Jeśli preferuje się klasyczne kanapki na śniadanie, warto dodać do nich plaster pomidora, świeżego ogórka oraz listek sałaty. Świeże warzywa dostarczą nie tylko witamin, ale i wody, którą w czasie upałów powinno się wypijać(...)większych ilościach. Do takiej kanapki pasują też oliwki, które dodadzą śniadaniu śródziemnomorskiego charakteru

kruche babeczki
Śniadaniowa rolada 121

Śniadaniowa rolada Masz ochotę na takie śniadanie? Daj się skusić.  Bardzo szybki oraz prosty sposób na przygotowanie rolady, którą obłożymy kanapki. Składniki na roladę możemy dowolnie komponować według smaku. 10 porcji 15 minut czas przygotowania Składniki: ·        15 dag szynki konserwowej ·        3 jajka(...)przygotowanym wcześnie farszem. 6.    Wstawiamy do lodówki i chłodzimy dwie godziny. 7.    Po tym czasie wyjmujemy roladę z butelki i kroimy w cienkie plastry, obkładamy kanapki. 8.    Smacznego, gotowe

Kulinarna Chwila
Surówka z kapusty pekińskiej i papryki. 72

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki. Ta surówka jest jasna i kolorowa i doskonale pasuje do obiadu jako zdrowy dodatek. Jeśli planujemy piknik umieśćmy surówkę z kapusty pekińskiej obok kanapek jako smaczny dodatek. Grillujemy dziś wieczorem? Pyszna surówka z kapusty pekińskiej i papryk i z dodatkiem groszku , natki pietruszki i kukurydzy znakomicie się sprawdzi jako dodatek do mięsa . Smacznie, szybko(...)przed różnego rodzaju chorobami. Błonnik jaki znajdziemy w kapuście reguluje pracę układu trawiennego oraz zapewni nam uczucie sytości na długi czas. Papryka czerwona jest bardzo wspaniałym dodatkiem do sałatek, kanapek, gulaszu. Papryka jest dobrym źródłem wartości odżywczych. Jako jedno z nielicznych warzyw zachowuje swoje wartości podczas pieczenia i duszenia. Papryka czerwona dba o nasz wzrok i skórę. Spowalnia procesy starzenia

Zdrowy Styl Joanny
Szparagowy Croque – Monsieur 95

Szparagowy Croque – Monsieur Szparagowy Croque – Monsieur to moja wariacja na temat francuskiej, a dokładniej paryskiej kanapki Croque – Monsieur.  Jej powstanie datuje się na 1901 rok, kiedy to w paryskiej brasserie na Boulevard des Capucines skończyły się bagietki. Szef kuchni wziął wówczas bochenek pain de mię, włożył między dwie kromki szynkę i ser i zapiekł(...)piecu.  Kanapka Croque – Monsieur stała się tak popularna, że już w 1910 roku można było ją zjeść w każdej paryskiej kafejce a w 1918 roku pojawiła się w dziele Prosta – „W poszukiwaniu straconego czasu”.   Sama nazwa ma dość zabawną historię. Croque z francuskiego oznacza gryźć, przegryźć. Natomiast druga część pochodzi od żartu szefa kuchni

RafalCook
Niskowęglowodanowe kanapki z awokado i jajkiem 89

Przepisy na diecie Ketogenicznej Bardzo sycące kanapki w sam raz na śniadanie lub lunch. Składniki na jedną porcje: Awokado 1 szt. jajko ugotowane pół łyżki oliwy z oliwek pieczywo niskowęglowodanowe 2 szt. trochę cytryny ulubione przyprawy (np. pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, chili). Jak zrobić: Pieczywo (bułki) kroimy na pół. Jajko gotujemy na twardo lub miękko, jak kto woli. Najlepiej spróbować(...)dwóch wersji Rozgniatamy awokado widelcem w miseczce, dodajemy przyprawy, oliwę, cytrynę i nasze jajko. Taką pastą przykrywamy kanapki i się zajadamy. Możemy zrobić też wersję nie pastową, awokado kroimy w paski, kładziemy na pieczywo i skraplamy cytryną. Następnie kładziemy jajko i polewamy oliwą z oliwek i posypujemy przyprawami. Smakuje przepysznie i bardzo syci! Polecam

Keto - Meto Przepisy

Proponowane wyszukiwania