papryka. Zapiekanka brokułowa Tym razem zdecydowałam się na zapieczenie tylko jednego rodzaju warzywa. Szczęśliwcem okazał się być brokuł W taki sam sposób w jaki przygotowałam brokuła, przygotować możecie: kalafiora, marchew, pomidora czy te dowolnie wybrane i lubiane przez siebie warzywa. Moją zapiekankę brokułową podałam jako dodatek do dania głównego. Równie dobrze możecie delektować się samą zapiekanką w formie dania głównego
mecooksBrokuł jest warzywem z rodziny kapustowatych podobnie zresztą jak kalafior. Zupa brokułowa z serem Stilton W mojej kuchni brokuła najczęściej wykorzystuję do zup. Od czasu do czasu zdarza mi sie go przygotować także jako dodatek do dania obiadowego. Jest wtedy albo gotowany na wodzie albo zapiekany w piekarniku. Zupa brokułowa ugotowana tylko z brokuła smakuje nijako. Bądźmy szczerzy. Dlatego też
mecooksSmoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Początkowo ograniczałam się do przepisów z dołączonej książki kucharskiej, przestrzegając podanych ilości składników i czasu gotowania, ale po kilku dniach zaczęłam eksperymentować. Skoro można zrobić zupę krem z kalafiora, to uda się przyrządzić krem z brokułów, pomidorów i wielu innych warzyw. Jeśli da się przygotować curry z kurczaka to równie smaczna będzie potrawka z wołowiny, ale na takich zasadach
Cztery Fajeryuniwersalny jak... ziemniaki. Można z niego przygotować puree, frytki i chipsy. Świetnie smakuje pieczony i ugotowany tradycyjnie lub na parze. Doskonałe są zupy krem z topinamburu z dodatkiem ciecierzycy, kalafiora albo innych warzyw. Topinambur można jeść na surowo, Surowe bulwy dodajemy do sałatek i koktajli, a plasterek topinamburu dodany do herbaty zamiast cytryny poprawi jej smak. Bulwy można również kisić
Cztery Fajeryogniu z dwóch stron na rumiano. Pod koniec smażenia, na każdy kotlet dać trochę tłuszczu i dosmażyć w piekarniku około 10 minut. Podawać z ziemniakami, z jarzyną z wody, kalafiorem, marchewką i surówką z warzyw. Kotlety mielone z mięsa mieszanego
Cztery Fajerygotowanym kurczakiem – doskonałe dla maluchów Od 9 miesiąca Pieczony pstrąg – idealny na grilla i z piekarnika Od 10 miesiąca Chrupki z cieciorki Delikatne klopsiki w sosie pomidorowym Placuszki z kalafiora – świetna przekąska nie tylko dla maluchów Delikatne klopsiki w sosie koperkowym Młoda kapustka z koperkiem Tradycyjne kluski śląskie Mięciutkie kopytka – świetny obiad dla całej rodziny Duszony schab w porzeczkach
Dieta bez mlekajego nadmiar. Jeżeli wypróbujecie, któregoś z poniższych przepisów, koniecznie napiszcie w komentarzu czy placuszki smakowały. Wasze opinie motywują mnie do tworzenia nowych treści Z góry serdecznie dziękuję. Placuszki z kalafiora Placuszki z dyni Placuszki z marchewki i ziemniaków Placuszki z brokułami, szynką i serem Placuszki z cukinii z patelni Placki z cukinii z piekarnika Placuszki z batatów i ziemniaków Placuszki
Kuchnia Bazyliikomponują z jogurtem, śmietaną lub po prostu domowym ketchupem Smacznego! Szukacie inspiracji obiadowych? Polecam moje przepisy na kotleciki: Warzywne kotleciki z brokuła i selera Kapuściane kotleciki bezglutenowe Kotleciki z kalafiora i cukinii – wegańskie i bezglutenowe Artykuł Placki z cukinii z piekarnika (bezglutenowe) – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondipiekarniku – 110 stopni, 20 min. Ze względu na sporą ilość octu, cukru i soli to będzie dobrze zabezpieczona papryka konserwowa. Jeśli zostanie wam zalewy, możecie jej użyć do kalafiora, kalarepki, czy innych twardych warzyw (maleńkie korniszony też). Potrzebujemy: 8 szklanek wody (8×250 ml) 2 szklanki octu 10% 5 łyżek soli 6 łyżek cukru 4 listki laurowe 2 łyżki
ladykitchennaszym daniu. Musicie spróbować Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Sałatka z batatem i jajkiem na miękko
nietylkopasta.plpracy na lunch. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Sałatka z kaszą bulgur i ogórkiem Ilość porcji
nietylkopasta.plpodajcie z ulubionym sosem, naprawdę idealnie pasuje do nich sos tatarski. Polecam Wam także: – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej kotlety RYBNE PRZYGOTOWANIE: 25 minut Ilość porcji: 8 niewielkich kotletów SKŁADNIKI: – 300 g filetów z dorsza – pół łyżeczki soli – 1 jajko
nietylkopasta.plPakora , chrupiąca indyjska przekąska cebulowa Pakora to pyszna przekąska , bardzo popularna w Indiach. Robi się ją z różnych warzyw najczęściej z cebuli lub kalafiora . Chrupiące , rozkosznie aromatyczne ciasteczka . Doskonale nadają się zamiast chipsów, do piwa , wina , przed telewizorem . Mogą być także wyśmienitym dodatkiem do grilla czy obiadu . Pakora , to jedna z najlepszych rzeczy , jakie znalazłam w kuchni indyjskiej . Polecam , szczególnie
Ogrodnik w podróży