kalafior - 6199 przepisów (strona:300/414)

Udon z pesto z rzodkiewki, z jajem sadzonym 113

Dziś przedstawiam szybki i bardzo pyszny obiad. Nie wiem jak u Was, ale ja przerabiam nać marchewki, listki kalarepki, kalafiora, czy rzodkiewki na pesto, czasami dodaję do zupy, ryb i jest pysznie. Dziś wymieszałam pesto z makaronem udon i danie wyszło przepyszne, zachęcam do spróbowania. Udon z pesto z rzodkiewki, z jajem sadzonym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Czerwone curry z warzywami i kurczakiem 463

się trochę napracować przy obieraniu i krojeniu wszystkich warzyw, ale dla tego smaku warto poświecić trochę czasu :)  Składniki na 4-6 porcji: 400 g piersi kurczaka 1 mały kalafior lub brokuł (u mnie pół na pół) 1 duża marchewka pół dużej czerwonej papryki pół cukinii 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 ostra papryczka kawałek (ok 3 cm) świeżego

Zawsze głodna!
Pieczone warzywa alla romagnola z warsztatów kulinarnych w Umbrii 133

kolację z lampką białego wina, jako przystawka na przyjęciu z menu w stylu włoskim, a także jako dodatek do dań mięsnych i rybnych. Panowie uwielbiają fasolkę szparagową czy kalafiora z bułką tartą i masłem, to niech dla odmiany spróbują też innych warzyw. A nóż im zasmakuje ;) Pieczone warzywa alla romagnola z warsztatów kulinarnych w Umbrii Składniki / na 4-6 porcji

Chilli Czosnek i Oliwa
Placuszki z cukinii z patelni 132

wody i masa cukiniowa do placków będzie bardziej zwarta. Jak to dokładnie zrobić, podaję w przepisie niżej. Zobacz też: Placuszki z marchewki i ziemniaków Placuszki z dyni Placuszki z kalafiora Przepis na placuszki z cukinii z patelni Drukuj przepis Porcji: 10 Czas gotowania: 30 minut Składniki średnia cukinia mała cebulka ząbek czosnku 5 łyżek mąki jajko olej do smażenia sól

Kuchnia Bazylii
Sznycle z indyka w panierce curry z cebulowym smażonym ryżem i karmelizowanymi w miodzie jabłkami 125

najbliższego sklepu tak daleko, że nawet nie przyszło mi do głowy udać się na taką wyprawę. Trzeba korzystać z tego, co mam. Wiem, mam natkę pietruszki! Zrobię taki miks: kalafior i brokuł podzielony na bardzo drobne różyczki, krótko gotowany i duszony z czosnkiem i posiekaną natką. Fajna sprawa, ale z tych składników mam tylko natkę i czosnek. Ale skoro

Marder&Marder Manufacture
Sałatka z szynką i tortellini 531

Sałatka z szynką i tortellini jest bardzo szybka w przygotowaniu. Odrobina świeżego koperku dodaje jej świeżości i niezwykłego zapachu. Idealnie sprawdzi się w upalne słoneczne dni

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krążki cebulowe 126

cebulę białą, złotą czy czerwoną. Im większa cebula tym lepiej, możemy zrobić z niej większą ilość krążków. Lubisz smażone warzywa? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Smażony kalafior z ajvarem . The post Krążki cebulowe appeared first on MeCooks

mecooks
Jaglane kluski caprese 147

Kuchnia włoska kojarzy mi się przede wszystkim z powolnym przygotowywaniem różnych dań ze składników, wśród których wymienić należy: pomidory, kalafiory, brokuły, jarmuż, ryż, pomarańcze, cytryny, dziczyznę, owoce morza oraz przeróżne sery: mozzarellę, ricottę, mascarpone i te długo dojrzewające. To kuchnia, która pachnie czosnkiem, bazylią, rozmarynem i godzinami gotowanym sosem pomidorowym. I podobnie pachniała dziś moja kuchnia podczas przygotowywania faszerowanych klusek

Weekendy w domu i ogrodzie
POMIDOROWA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW 157

lubicie zabielane zupy możecie wykorzystać do tego jogurt grecki lub naturalny Tak przygotowana pomidorowa to esencja smaku lata, polecam każdemu SMACZNEGO Smak lata znajdziecie również w ZUPIE KREM Z KALAFIORA , którą Wam serdecznie polecam. Artykuł POMIDOROWA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW pochodzi z serwisu Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Menu na tydzień: Dieta z pudełka Azja Express 104

nieco orientalną nutą niczym nie różnią się od naszych tradycyjnych dań. Jak gotowaliśmy Do przygotowania menu wykorzystaliśmy piekarnik, w którym powstały dwa dania: kurczak po koreańsku i ryż z kalafiora – baza do poke bowl. Pozostałe dania zrobiłyśmy jedno po drugim. Makaron Lo main wymaga tylko ugotowania makaronu i przygotowania prostego dresingu. Całość można zrobić w 15 minut. Jeszcze mniej

Niedzielny kucharz
Jak przechowywać owoce i warzywa 119

lodówki dopiero gdy dojrzeją Awokado Ananasy Brzoskwinie Gruszki Kiwi Mango Melony Morele Nektarynki Papaje Śliwki Warzywa i owoce, które przechowujemy w lodówce Brokuły Brukselki Czereśnie Granaty Jabłka Jagody Jarmuż Kalafior Kapusta Kukurydza w kolbach Kolendra Maliny Marchewka Pietruszka Por Roszponka Rukola Sałata Szparagi Truskawki Winogrona Zielony groszek Warzywa i owoce powinny być trzymane osobno, bo przyspieszają proces dojrzewania innych owoców

Niedzielny kucharz
Piątek: Makaron po syczuańsku w 10 minut 95

dowolnego chińskiego makaronu, ale najlepszy jest ryżowy, szerokie wstążki. Zupełna dowolność panuje jeśli idzie idzie o dodatki. My do makaronu dorzuciliśmy fasolkę szparagową, ale świetnie sprawdzi się też brokuł, kalafior, szpinak. Podstawę dania stanowi sos, aromatyczny, mocny w smaku, choć zarazem delikatny, bo po wymieszaniu z makaronem ginie gdzieś w tle, ale jest dobrze wyczuwalny. Jeśli nie przepadacie za ostrymi

Niedzielny kucharz
Jak zacząć żyć zdrowo i wytrwać w swoim postanowieniu? 118

słodkiego batonika. - Przygotuj jedzenie w domu. Unikaj nadmiaru tłuszczu czy cukru. - Znajdź zdrowe alternatywy dla swoich ulubionych potraw i przekąsek. Np. domową pizzę możesz zastąpić pizzą na spodzie z kalafiora, brokuła lub z pełnoziarnistej mąki. Zamiast klasycznych frytek, sięgnij po pieczone bataty, buraki czy marchewkę ( zobacz przepis ). Tłuste panierki z mąki pszennej zamień np. na otręby, a słodycze (takie

Pogotujmy.pl
Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku 125

warzywne zapiekanki? Lubicie takie warzywne zamienniki tradycyjnych dań? Smacznego!   A jeśli szukacie pomysłów na dania z wykorzystaniem cukinii, polecam inne moje przepisy:   Spaghetti z cukinii Kotleciki z kalafiora i cukinii Gulasz z cukinii   Artykuł Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Curry z cieciorką, szpinakiem i fasolką szparagową 145

curry tym razem wylądował szpinak, fasolka szparagowa i pomidory, a smak złagodziło mleczko kokosowe. Na blogu znajdziecie także inne propozycje na to danie: w wersji z bobem ( klik ), z kalafiorem ( klik ) lub soczewicą (klik ). Ja użyłam suchego ziarna ciecierzycy, jeżeli chcesz zaoszczędzić czas na jego gotowaniu, możesz użyć tej ze słoika lub z puszki.  Składniki na 4 porcji: 200g

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania