jogurtowe - 4574 przepisów (strona:56/305)

Jogurtowo-malinowe desery jednoporcjowe 73

Jeśli chcecie zrobić wrażenie na domownikach czy gościach przygotujcie monodesery. Ja zdecydowałam się na przygotowanie pianki jogurtowej z białą czekoladą oraz dodatkiem żelki malinowej na cieniusieńkim biszkopcie. Wyszło wyśmienicie. Przygotowanie takiego deseru może nie jest trudne, natomiast wymaga posiadania odpowiednich foremek silikonowych oraz wagi kuchennej. Do przygotowania polewy warto również zaopatrzyć się w termometr cukierniczy/kuchenny. Przyda Wam się w kuchni(...)sobie chwalę Biszkopt: 2 jajka 3 łyżki cukru drobnego 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao Żelka malinowa : 200 g malin 2 łyżki cukru 1 płaska łyżka żelatyny Mus jogurtowy z białą czekoladą : 200 g jogurtu greckiego 1 łyżeczka żelatyny 170 g śmietanki 36% 100 g białej czekolady Lustrzana glazura: 60 g wody 80 g śmietanki 36% 120 g cukru

Smaki Na Talerzu
Lody jogurtowe z jagodami + film 80

Lody jogurtowe z jagodami to przepyszny smakołyk, który możemy wykonać również z dodatkiem innych ulubionych owoców. To zdrowy, orzeźwiający i prosty w przygotowaniu deser w sam raz na upalne dni, który błyskawicznie znika z pucharków.     składniki na 2 porcje 300 g jagód 500 g gęstego jogurtu naturalnego 3-4 łyżki miodu przepis Umyte i odsączone z wody jagody(...)dokładnie łączymy blenderem. Masę lodową wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin lub na całą noc, w trakcie mrożenia mieszamy ją około 5 razy co godzinę.   Artykuł Lody jogurtowe z jagodami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Jogurtowe z rabarbarem 94

Jogurtowe z rabarbarem Szybkie, proste i przepyszne ciasto. Idealnie wilgotne, akuratnie słodkie i delikatnie kwaskowate za sprawą rabarbaru. Niebo w ustach!     Składniki: Uwaga! Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Jeżeli jakieś składniki mamy w lodówce, należy wyjąć je minimum 2 godziny przed pieczeniem. CIASTO: 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)przez ok. 40 minut – do suchego patyczka. Kroimy po wystudzeniu *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Jogurtowe z rabarbarem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sałatka makaronowa z szynką i serem 109

Sałatka z makaronu typu cienkie rurki (również będzie tu pasował makaron typu kolanka) z dodatkiem szynki, sera żółtego, selera sałatkowego ze słoika, kukurydzy oraz szczypiorku, podana z sosem majonezowo-jogurtowym z dodatkiem chrzanu. Pyszna i pożywna sałatka, która może pełnić rolę kolacji lub lunchu. Jest bardzo prosta w przygotowaniu - składa się z 6 składników + sos.  Makaron, szynka(...)żółty to zawsze dobre połączenie. Dodatek selera konserwowego sprawia, że sałatka staje się bardziej wyrazista, natomiast kukurydza dodaję odrobinę słodyczy. Całość dopełnia sos majonezowo-jogurtowy z dodatkiem chrzanu, który również nadaje wyrazistości i trochę ostrości, dzięki temu sałatka nie jest zbyt mdła. Uwielbiam takie sałatki! Składniki: ok. 150 g makaronu (kolanka, cienkie rurki) ok. 250 g szynki w kawałku

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka makaronowa z szynką i serem 109

Sałatka z makaronu typu cienkie rurki (również będzie tu pasował makaron typu kolanka) z dodatkiem szynki, sera żółtego, selera sałatkowego ze słoika, kukurydzy oraz szczypiorku, podana z sosem majonezowo-jogurtowym z dodatkiem chrzanu. Pyszna i pożywna sałatka, która może pełnić rolę kolacji lub lunchu. Jest bardzo prosta w przygotowaniu - składa się z 6 składników + sos.  Makaron, szynka(...)żółty to zawsze dobre połączenie. Dodatek selera konserwowego sprawia, że sałatka staje się bardziej wyrazista, natomiast kukurydza dodaję odrobinę słodyczy. Całość dopełnia sos majonezowo-jogurtowy z dodatkiem chrzanu, który również nadaje wyrazistości i trochę ostrości, dzięki temu sałatka nie jest zbyt mdła. Uwielbiam takie sałatki! Składniki: ok. 150 g makaronu (kolanka, cienkie rurki) ok. 250 g szynki w kawałku

Kuchnia MagdaLeny
Racuszki jogurtowe z bananami 95

Racuszki jogurtowe z bananami Puszyste i mięciutkie placuszki, które wprost rozpływają się w ustach. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, nie dodajemy drożdży, ani nie używamy miksera. Pyszny deser, który ucieszy zarówno dzieci jak i dorosłych. Polecam!     Składniki: 1 szklanka mąki krupczatki 300ml gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego(...)CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ   Artykuł Racuszki jogurtowe z bananami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
SZYBKIE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI (ŁATWE, BEZ UŻYCIA MIKSERA, PYSZNE) 138

Jedno z takich prostych, ekspresowych ciast jogurtowych jest już na blogu, ale z dodatkiem truskawek ( TUTAJ MACIE LINK , zobaczcie koniecznie, bo jest naprawdę świetne!). Tym razem troszkę zmodyfikowałam przepis oraz dodałam do niego brzoskwiń z puszki... 🍑 Wyszło równie pyszne... 👌 Ciasto jest tanie, zrobione z łatwo dostępnych składników, nie potrzebujecie do niego używać miksera, wystarczy, że wymieszacie(...)chcieli do Was wpaść na pogaduszki (tak tak, tak, wiem, teraz to niezbyt dobry pomysł... 😉 ), ale na pewno ten przepis nie raz Wam sie przyda. Dzieciom takie proste, jogurtowe ciasta smakują również najbardziej. Bardzo polecam! SKŁADNIKI (wszystkie składniki  powinny być w temperaturze pokojowej): 2 i 1/4 szklanki maki pszennej 1/2 plus 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Słodko-Słony Świat Ilony
Prosta babka jogurtowa 114

Zbliża się Wielkanoc i nie ma co się oszukiwać, w tym roku na pewno będzie inaczej. Mimo wszystko mam dla Was prosty przepis na smaczną babkę jogurtową z odświeżającą, pomarańczową nutą. Wydaje mi się, że … Artykuł Prosta babka jogurtowa pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Szybkie i proste ciasto jogurtowe 82

Szybkie i proste ciasto jogurtowe Delikatne, wilgotne i mięciutkie ciasto na jogurcie naturalnym z owocami i kruszonką. Bardzo łatwe i niezwykle szybkie w wykonaniu. Możemy użyć dowolnych owoców, ja akurat miałam mrożone maliny, ale mogą to być truskawki, jagody, brzoskwinie, a nawet zwykłe jabłka.     Składniki: Uwaga! Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Jeżeli jakieś składniki mamy w lodówce(...)TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Szybkie i proste ciasto jogurtowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
JOGURTOWE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 146

Pierogi z kiszoną kapustą i suszonymi grzybami to tradycyjne, polskie danie wigilijne. Jednak oprócz tradycyjnych, gotowanych pierogów, gdy gotowy mamy już farsz, proponuję zrobić pierogi z ciasta jogurtowego, pieczone w piekarniku. Ciasto jogurtowe składa się zaledwie z 3 składników i jest dużo prostsze i szybsze w przygotowaniu niż ciasto drożdżowe, gdyż omija nas wyrastanie i czekanie. Takie pierogi mogą być

Kuchnia MagdaLeny
JOGURTOWE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 146

Pierogi z kiszoną kapustą i suszonymi grzybami to tradycyjne, polskie danie wigilijne. Jednak oprócz tradycyjnych, gotowanych pierogów, gdy gotowy mamy już farsz, proponuję zrobić pierogi z ciasta jogurtowego, pieczone w piekarniku. Ciasto jogurtowe składa się zaledwie z 3 składników i jest dużo prostsze i szybsze w przygotowaniu niż ciasto drożdżowe, gdyż omija nas wyrastanie i czekanie. Takie pierogi mogą być

Kuchnia MagdaLeny
UDKA JOGURTOWO-MUSZTARDOWE 119

pieprz Wykonanie: Marynata: Jogurt grecki mieszamy z musztardą francuską oraz delikatesową. Dodajemy sól i pieprz. Całość mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce. Następnie zalewamy przygotowaną marynatą jogurtową, tak aby wszystkie udka zostały nią oblepione. Miskę zakrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia udka w marynacie jogurtowej wykładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy

Kuchnia MagdaLeny
UDKA JOGURTOWO-MUSZTARDOWE 119

pieprz Wykonanie: Marynata: Jogurt grecki mieszamy z musztardą francuską oraz delikatesową. Dodajemy sól i pieprz. Całość mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce. Następnie zalewamy przygotowaną marynatą jogurtową, tak aby wszystkie udka zostały nią oblepione. Miskę zakrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia udka w marynacie jogurtowej wykładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy

Kuchnia MagdaLeny
UDKA MAŚLANO-JOGURTOWE 24930

greckim o temperaturze pokojowej. Dodajemy sól, pieprz, rozmaryn i ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Całość mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce. Następnie zalewamy przygotowaną marynatą maślano-jogurtową, tak aby wszystkie udka zostały nią oblepione. Miskę zakrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia... Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Jabłka myjemy, osuszamy, usuwamy(...)razem ze skórką kroimy w kostkę. Jabłka mieszamy z ziemniakami oraz rozmarynem i umieszczamy na dnie blaszki lub naczynia żaroodpornego. Na ziemniakach z jabłkami układamy udka w marynacie maślano-jogurtowej i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50-55 min., a następnie włączamy termoobieg i pieczemy jeszcze 10 min., aby skórka się przypiekła

Kuchnia MagdaLeny
UDKA MAŚLANO-JOGURTOWE 24930

greckim o temperaturze pokojowej. Dodajemy sól, pieprz, rozmaryn i ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Całość mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce. Następnie zalewamy przygotowaną marynatą maślano-jogurtową, tak aby wszystkie udka zostały nią oblepione. Miskę zakrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia... Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Jabłka myjemy, osuszamy, usuwamy(...)razem ze skórką kroimy w kostkę. Jabłka mieszamy z ziemniakami oraz rozmarynem i umieszczamy na dnie blaszki lub naczynia żaroodpornego. Na ziemniakach z jabłkami układamy udka w marynacie maślano-jogurtowej i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50-55 min., a następnie włączamy termoobieg i pieczemy jeszcze 10 min., aby skórka się przypiekła

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania