jogurtowe ciasto - 2678 przepisów (strona:47/179)

Ciasto z pianką jogurtową i wiśniami 1825

Sezon na wiśnie w pełni.  Zapraszam na słodkie i lekkie ciasto z kwaśną polską wiśnią. Dzisiaj na deser u Agnieszki ciasto z pianką jogurtową i wiśniami.  A wisienki z mojej działki :) Składniki ciasta: 1,5 szklanki mąki płaska łyżeczka cukru waniliowego 80 g cukru 8 g (pół małej paczki) proszku do pieczenia 80 g margaryny do pieczenia(...)waniliowy i delikatnie miksujemy, ale już na małych obrotach. Dodajemy jogurt i chwilę nadal miksujemy na małych obrotach. Dalsze czynności: Po 15 minutach wyciągamy z piekarnika ciasto. Wylewamy na jego wierzch piankę jogurtową, a na niej rozkładamy wiśnie. Na górze rozkładamy resztę ciasta. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika. Pieczemy je 45 minut w 175 stopniach (z termoobiegiem). Smacznego

Smak mojego domu
Tort - Ciasto z Owocami Kiwi 226

Orzeźwiające ciasto z owoców kiwi, które stanowią prawdziwą bombę witaminową. Torcik na bazie biszkoptu z delikatną masą jogurtową oraz warstwą budyniową z sokiem frugo i kawałkami owoców - prawdziwa uczta smaków dla sympatyków kiwi. Tort - Ciasto z Kiwi - Składniki: 4 jajka (osobno żółtka i białka)8 łyżek cukru3/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki tortowej(...)soku frugo zielone (lub innego soku w kolorze zielonym)7 łyżek cukru5 kiwibudyń śmietankowyMasa z kiwi - jogurtowa:150 g jogurtu o smaku kiwi200 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej)3 łyżki cukru pudru3 łyżeczki żelatyny + ok. 1/5 szklanki wodyTort - Ciasto z Kiwi - Sposób przygotowania:Tortownice (22 cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera

Słodka Strona
Jogurtowe z mąki ryżowej i porzeczkami 134

wykładam papierem do pieczenia. Przeleć ciasto i na wierzch dać owoce. Ciasto wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika i piekę w piekarniku bez termoobiegu około 40 minut w temp. 180 – 190 stopni do tak zwanego suchego patyczka. Wyciągamy i studzimy Smacznego ! Artykuł Jogurtowe z mąki ryżowej i porzeczkami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Jogurtowiec z truskawkami 241

trzeba je wykorzystać maksymalnie póki jeszcze są. Pomysł był prosty - jogurt grecki i truskawki, co z tego wyszło możecie zobaczyć na zdjęciach. Co do smaku to zdecydowanie lekkie ciasto, niezbyt słodkie, mocno truskawkowe, posmakuje małym i dużym łasuchom.  Składniki: 1 kg jogurtu greckiego 1 galaretka truskawkowa 500 g truskawek  5 łyżeczek żelatyny  opcjonalnie 2-3 łyżki cukru(...)wylewamy na mus, w jogurt można wetknąć kilka truskawek, będą ładnie wyglądały przy krojeniu. Na warstwie jogurtowej układamy ciastka francuskie i odstawiamy całość do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu z lodówki ustawiamy foremkę do góry dnem np na deseczce, ciasto powinno ładnie wyjść z formy, odklejamy folię i możemy podawać

Cynamonowe szczęście
Kwiatek – proste i przepyszne ciasto bez pieczenia! 194

Kwiatek – proste i przepyszne ciasto bez pieczenia! Jogurtowo-truskawkowa pianka na chrupiącym czekoladowym spodzie, ozdobiona ślicznymi kwiatkami z galaretki. Pyszne i efektowne ciasto, które szybko się robi i nie wymaga pieczenia. Idealny letni deser, nie za słodki, lekko kwaskowaty, uzupełniony chrupkim, słodkim i czekoladowym spodem. Niebo w ustach!     Składniki: Spód ciasta: 230g kremu czekoladowego nutella 150g płatków(...)kukurydzianych Pianka jogurtowo-truskawkowa: 0,5 kg truskawek 500ml gęstego jogurtu naturalnego 3 galaretki truskawkowe +3 szklanki gorącej wody 2 łyżki oleju – do wysmarowania pojemniczków opcjonalnie 1-2 łyżki cukru pudru Wierzch: 0,5 szklanki mleka w temperaturze pokojowej 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki zimnej wody 1 niebieska galaretka + 1 szklanka gorącej wody       *** Galaretki truskawkowe rozpuszczamy

Blog z Apetytem
Sernik jogurtowy pieczony. 197

Jest to pyszne, kremowe ciasto, intensywnie jogurtowe, przypominające sernik, lecz o wiele bardziej delikatne. Takie typowe letnie ciasto, które nie przytłacza słodyczą, lecz orzeźwia swą świeżością. W zależności od tego jakiego smaku jogurtu użyjemy, takie będziemy mieć ciasto. Ja tym razem upiekłam brzoskwiniowe i było pyszne!!! Ba, mało tego, było przepyszne!!! Czego dowodem jest to, że już(...)Polecam każdemu spróbować to lekkie, delikatne kremowe ciasto, być może zakochacie się w nim tak jak ja? Składniki na sernik jogurtowy pieczony  na tortownicę o średnicy 28 cm. CIASTO: 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 100 g cukru 1 łyżka startej skórki cytrynowej lub drobniutko pokrojonej  kandyzowanej skórki cytrynowej , lub kilka kropel aromatu cytrynowego

Rozpustne gotowanie
Tarta jogurtowa na cieście francuskim 122

słodkiego a w lodówce tylko jogurt i ciasto francuskie. I wystarczyło. Lekki deser, nie za słodki, w sam raz do podgryzania przy kawie. Polecam! składnik i: gotowe ciasto francuskie( dałam light) Nadzienie jogurtowe: 500 ml jogurtu greckiego odtłuszczonego 3 jajka (oddzielić białka od żółtek) 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub ziarenka z 1 laski wanilii(...)piec ok 15 - 18 minut.  Jeżeli ciasto  nie podpiekło się wystarczająco,  podpiec bez obciążenia jeszcze ok 10 minut - powinno być upieczone bo masa jogurtowa jest rzadka. Ciasto wyjąć a temperaturę w piekarniku obniżyć do 180 st C Przygotować masę. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem, dodać jogurt, mąkę wanilię, dobrze wymieszać

Stare Gary
Malinowa fantazja 377

Wspaniałe ciasto z malinami. Biszkopt przełożony masą jogurtową, masą śmietanową i galaretką. W środku maliny. Możecie takie samo ciasto upiec również  z truskawkami. Przygotowanie malinowej fantazji wymaga trochę pracy i czasu, ale smak powinien Wam to wynagrodzić.Polecam Wam również inne ciasto, które jest na moim blogu sernik na zimno z truskawkami Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru(...)ilość wody. Na dwie galaretki trzy szklanki wody. Polewa  80 g czekolady mlecznej 80 g czekolady białej Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta. Składanie ciasta biszkopt masa jogurtowa maliny galaretka biszkopt masa śmietanowa polewa czekoladowa malinowa fantazja

O kuchni z uczuciem
Sernik z jogurtów z truskawkami 184

Trudno mi rozstać się z truskawkami, stąd jeszcze to ciasto... Składniki na masę jogurtową: 2 naturalne jogurty 400 g 2 galaretki - cytrynowe plus 1 na wierzch ciasta truskawki Składniki na biszkopt : 2 jajka 1/2 szklanki mąki tortowej i ziemniaczanej (pół na pół ) płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki drobnego cukru Przygotowanie : Żółtka utrzeć z cukrem, dodać przesiane i zmieszane(...)jajecznej - utrzeć Upiec w foremce wyłożonej papierem, w piekarniku nagrzanym do temp. 180 *C 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, wystudzić Po przestudzeniu upieczonego ciasta wylać na wierzch tężejącą masę jogurtową z galaretkami Ułożyć na wierzchu lekko wciskając w masę umyte, osuszone truskawki, ciasto wstawić do lodówki. Na masę jogurtową możemy wylać rozpuszczoną,  już tężejącą galaretkę. Moja

Proste Potrawy
Sernik grecki, bez twarogu, puszysty jak pianka 28413

Sernik tradycyjny to nie jest moje ulubione ciasto, ale to ciasto mogłabym jeść bez końca. Ciasto na spodzie kruche i słodkie, masa jogurtowa delikatna i baaardzo puszysta. W przygotowaniu bardzo proste ciasto i szybkie zwłaszcza jak korzysta się z robota kuchennego. Ja korzystam z robota Kitchen Assistent firmy Electorlux. Powiem Wam !!genialny!! sprzęt. Z nim praca jest dziecinnie prosta(...)jogurtem dodaję ubite białka i mieszam delikatnie łyżką aż masy się połączą. I należy pamiętać, że przekładamy ubite białka do jogurtu a nie odwrotnie.  Teraz na podpieczone ciasto wylewam masę jogurtową i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piekę 50-60 minut to wszystko zależy od piekarnika.  Gdy ciasto wystygnie można posypać cukrem pudrem lub polać

Kuchnia Viki
TORCIK JOGURTOWY MONTE 218

Torcik jogurtowy Monte to biszkoptowe ciasto orzechowe przełożone masą jogurtową z dodatkiem deserów mlecznych Monte. Ciasto jest lekkie i bardzo przyjemnie się go je 😉 Nie jest też przesłodzone. Ze względu na to, że desery Monte zawierają w składzie sporą ilość cukru, to masy dodatkowo nie słodziłam, dlatego po wymieszaniu jogurtu naturalnego z deserami warto spróbować czy taki smak nam odpowiada(...)ponownie do tortownicy. Na pierwszym blacie biszkoptowym rozsmarowujemy połowę tężejącej masy jogurtowej i przykrywamy drugim blatem biszkoptowym, na którym wykładamy pozostałą masę jogurtową. Całość posypujemy startą, gorzką czekoladą i dekorujemy połówkami mini wafelków. Wkładamy do lodówki. Ciasto jest gotowe do degustacji po ok. 2 godzinach, jak masa dobrze stężeje. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo

Kuchnia MagdaLeny
TORCIK JOGURTOWY MONTE 231

Torcik jogurtowy Monte to biszkoptowe ciasto orzechowe przełożone masą jogurtową z dodatkiem deserów mlecznych Monte. Ciasto jest lekkie i bardzo przyjemnie się go je 😉 Nie jest też przesłodzone. Ze względu na to, że desery Monte zawierają w składzie sporą ilość cukru, to masy dodatkowo nie słodziłam, dlatego po wymieszaniu jogurtu naturalnego z deserami warto spróbować czy taki smak nam odpowiada(...)ponownie do tortownicy. Na pierwszym blacie biszkoptowym rozsmarowujemy połowę tężejącej masy jogurtowej i przykrywamy drugim blatem biszkoptowym, na którym wykładamy pozostałą masę jogurtową. Całość posypujemy startą, gorzką czekoladą i dekorujemy połówkami mini wafelków. Wkładamy do lodówki. Ciasto jest gotowe do degustacji po ok. 2 godzinach, jak masa dobrze stężeje. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo

Kuchnia MagdaLeny
Jogurtowiec z malinami i borówkami 650

pełne łyżki cukru pudru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa jogurtowa: 1 litr jogurtu naturalnego (odradzam grecki) 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 białka 1 szklanka borówek leśnych 1/2 szklanki malin 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: 1. Składniki na spód łączymy, zagniatamy ciasto. Wykładamy na blaszkę o wymiarach 20x35cm. Powierzchnię wyrównujemy, nakłuwamy widelcem(...)budynie, krótko miksujemy. Na końcu dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy. 4. Owoce mieszamy z mąką ziemniaczaną (dzięki niej owoce nie opadną w cieście). Owoce wykładamy na masę jogurtową. 5. Ciasto pieczemy w 160 st.C przez ok 60 minut. Po upieczeniu studzimy. Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem można lekko oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!!! Źródło: Daktyle w czekoladzie

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania