również pokroić w drobną kostkę. Pokrojone warzywa dodać do serka i dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Ewentualnie gdyby serek jest zbyt suchy można dodać trochę jogurtu naturalnego. Serek z dodatkami wstawić do lodówki na ok godzinkę aby smaki się przegryzły. Podawać z ulubionym pieczywem
Monia miesza i gotujesłonecznikowego - łyżka przyprawy do gyrosa - 3-4 łyżki majonezu - sól, pieprz Seler naciowy jest naszym tegorocznym odkryciem. Najczęściej jemy go po prostu posiekanego, posolonego lekko i wymieszanego z jogurtem greckim lub majonezem i rodzynkami, ale pewnego dnia został bazą do bogatszej wersji sałatki stanowiącej całkiem sycące danie. Na początek pokroiłam pierś w raczej wąskie paseczki, trochę na chiński
I tu będę miała takie tełyżką i wstawiłam do lodówki. Zabrałam się za masę serową. Masa serowa: 500 g sera białego np.półtłustego (podwójnie zmielonego) cukier do smaku sok z połowy cytryny 125 g jogurtu naturalnego 3 i 1/2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości wody Wszystkie składniki oprócz żelatyny zmiksowałam. Żelatynę zalałam zimną wodą, po napęcznieniu delikatnie podgrzałam ją i rozpuszczoną wlałam do masy
Blondynka Gotujejogurtowy truskawkowo morelowy MARCEPANOWY KĄCIK - Truskawkowy torcik WANILIA I KARDAMON - Mannowiec z truskawkami SMAKOŁYKI ASI - Rolada bezowa z truskawkami LIDIA WESOLOWSKA [FB] - B iszkopt z galaretką z dodatkiem jogurtu i truskawkami
Grunt to przepis!które pomagają zwalczać wolne rodniki. Dodatkowo szałwia jest niezwykle wdzięcznym dodatkiem, nie wymaga właściwie żadnych umiejętności kulinarnych, bo jej używanie ogranicza się do wymieszania nasionek z mlekiem, musem czy jogurtem – co kto lubi. Deser jest pyszny. Słodki smak puddingu i truskawek zrównoważony delikatnym kwaskiem z rabarbaru. Oczywiście cukier w przepisie możesz zastąpić dowolnym słodzikiem, miodem, syropem z agawy
Mieszam w Garnkumożna ją dodawać do naprawdę wielu potraw - zup, gulaszy, past kanapkowych, jajecznicy, kanapek (smarować jak musztardą). Wymieszana z oliwą stworzy świetną marynatę, a wymieszana pół na pół z jogurtem naturalnym pyszny sos np. do falafeli . Jak się domyślacie, istnieje bardzo wiele przepisów na pastę harissa. Można ją przygotować zarówno ze świeżych jak i suszonych papryczek chilli i mieszać ze sobą
Chilli Czosnek i Oliwacałą masą dobroci :-) składniki muesli wysokobłonnikowe z jagodami goji i morwą e-condimenta mieszanka studencka u mnie z LIDL morele suszone KRESTO mleko ,jakie lubicie lub jogurt Zagotuj mleko wsyp muesli, poczekaj ,aż ładnie zgęstnieje. Wkrój morele, posyp mieszanką studencką i mniam! Dzień dobry
Z Kuchni Do Kuchnimiał lunch do pracy. Jeśli nigdy nie robiłaś tortilli to namawiam, bo to świetny pomysł na przemycenie dziecku warzyw :) U nas tym razem: kapusta pekińska, pomidory, ogórek, kukurydza, papryka, jogurt z koperkiem i pietruszką. Podwieczorek Lody i owoce. "Mamo, ale to pyszota". Takie lody to nie grzech. Kolacja Placki z bananem i syropem klonowym. Dla przypomnienia napiszę
lady-och-mistrzyni.blogspot.commąki ryżowej, pełnoziarnistej. Są proste i szybkie w przygotowaniu oraz nie sprawiają trudności podczas smażenia. Są delikatne i puszyste, nieco suche, dlatego polecam je zjeść np. z jogurtem, domową konfiturą czy mnóstwem owoców :) Składniki: 50 g mąki pełnoziarnistej ryżowej (PRO-BIO) 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 ml napoju roślinnego, u mnie ryżowo-kokosowe
Zdrowie na języku :PPudding chia, czyli nowy trend w kuchni. Ostatnio przeglądając Instagram co chwilę natrafiałam na zdjęcia tego cuda. Przygotowywany na najróżniejsze sposoby, z owocami, orzechami, na mleku kokosowym, na jogurcie - wariacji jest wiele. Postanowiłam sama poeksperymentować z nowym dla mnie produktem. I jak wyszło? Rewelacyjnie! W końcu znalazłam śniadaniową alternatywę dla mojej granoli . Jeżeli jeszcze nie poznaliście nasionek chia, czas
Zgrabne Gotowanierodzajów płatków zbożowych - owsa, pszenicy, jęczmienia, żyta oraz orzechów - laskowych, migdałów, nerkowców, rodzynek i nasion - słonecznika, lnu, sezamu, pestek dyni. Idealne na szybkie i pożywne śniadanie, z mlekiem czy jogurtem. QUINOA MAKARON PSZENNY ZE SPIRULINĄ Makaron powstał z pszennej razowej mąki z domieszką spiruliny, czyli słodkowodnej algi, której zawdzięcza swój zielony kolor. Jest makaronem bezjajecznym. Estetyczny kształt spirali sprawia
Zdrowie na języku :Pnajlepszy czas na kupowanie rodzimych warzyw i owoców, dlatego szczególnie wtedy warto przyrządzać tę wyśmienitą zupę. A zamiast trudno dostępnego zsiadłego mleka z powodzeniem wykorzystać można również niskokaloryczny jogurt, kefir, śmietanę lub maślankę Chłodniki można przyrządzać w wersjach podstawowych, ściśle trzymając się przepisu lub eksperymentować z niecodziennymi dodatkami czyniąc, z zimnej zupy wykwintne i bardzo wyszukane danie. Chłodnik litewski
Moja smaczna kuchniamożecie przygotować inne warzywa, na przykład cukinie pokrojone w talarki, kalafior, brokuły czy oberżyny, a także owoce morza i ryby. Możecie serwować szparagi same lub z sosem np. z jogurtu i mięty lub z sosem sojowym z dodatkiem imbiru i ziaren sezamu, ja osobiście wolę je same, bez żadnych dodatków. Doskonale nadają się na przystawkę lub przekąskę. Dla 4 osób
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskapapryki i szczypiorku. Nie warto przepłacać za gotowe, smakowe twarożki. Taka pasta smakuje dzieciom i rodzicom. Polecam. 50 dag sera białego 2-3 łyżki śmietany lub jogurtu (dobra cena KLIK ) 1 pęczek szczypiorku 1-2 łyżki papryki słodkiej sól wg smaku Twaróg można zmielić lub tak jak ja, dokładnie „zmiąć” razem ze śmietaną
Takie tam pichceniepołudniu jest to jeszcze czasami praktykowane. Dodatkowym skojarzeniem dla mnie ze smalcem jest dawna praca i kierownik, który potrafił wyjadać smalec z foremki tak samo jak przeciętny człowiek je jogurt… dokładnie tak. Foremka ze smalcem w jedną łapę, w drugą łyżeczka (jak jej nie ma to nóż lub palec też mogą pójść w ruch) i nagle znika cała foremka
Blendman