jajko - 22300 przepisów (strona:778/1487)

Słodkie środy - Gofry z czerwonymi porzeczkami z nutą czekolady 141

Czyż nie wyglądają apetycznie ? :)   Gofry z czerwonymi porzeczkami z nutą czekolady SKŁADNIKI : 2 szklanki mleka 2 szklanki + 2 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 szczypta soli  1/4 szklanka oleju + do smarowania gofrownicy 2 łyżki cukru pudru do podania porzeczki czerwone sos czekoladowy cukier puder listki mięty PRZYGOTOWANIE : Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Upał , a ja piekę Yum Yums kształt paluch 123

mąki pszennej 1/2  łyżeczki soli 14 g suchych drożdży 30 g ksylitolu ( cukier brzozowy) Klos -Pol 100 g schłodzonego masła 1 szklanka wody  1 jajko Lukier: cukier truskawkowy 200 g mleko 3-4 łyżki Dodatkowo : Olej do smażenia papier do obciekania tłuszczu    Wykonanie Yum Yums paluchy :   Jak widać na fotkach krok po kroku wykonanie

Różowa kuchnia
Keks majonezowy z borówką amerykańską 230

wilgotne ciasto na bazie majonezu którego tutaj w ogóle nie czuć-cała słodycz przełamana słodko-kwaśnymi owocami borówek , to idealny wypiek na słodki poczęstunek. Uwielbiam to ciasto ! Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 4 płaskie łyżki majonezu 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4 szklanki cukru 32 g cukru waniliowego szczypta soli, 20 dag borówki amerykańskiej

Wanilia i Kardamon
Ciasto wiśniowe z pianką 176

Pyszne ciasto na każdą okazję z pianką wiśniową i agrestową, podałam na pięknym talerzu z kolekcji  RAJSKI OGRÓD _ PORCELANA BOGUCICE Ciasto wiśniowe z pianką BISZKOPT jajka-6 szt cukier-1 szklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia-1 łyżeczka kakao-3 łyżki sól - szczypta Pianka agrestowa : 1,5 szkl śmietany 36 % galaretka agrestowa - 1 opak woda  gotowana

Kuchnia Danusi
Tort migdałowo- cynamonowy 161

siebie pasują i tworzą naprawdę smaczny tort. Do jego przygotowania użyłam  migdałowego biszkoptu , którego przepis już wcześniej opublikowałam na blogu. Gorąco polecam! :D Składniki: Biszkopt migdałowy: 6 jajek w temperaturze pokojowej ¾ szkl. cukru 100 g zmielonych migdałów (lub drobno posiekanych) 130 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu Krem migdałowy: 200 g waniliowego serka homogenizowanego 2-3 łyżki cukru pudru

Nastoletnie Wypiekanie
Muffiny z rabarbarem 134

pszennej typ 500 1/2 szklanki brązowego cukru + 2 łyżki do posypania 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 1/2 szklanki maślanki 1/3 szklanki oliwy z oliwek 2 jajka Przepis: Rabarbar obieramy i kroimy w drobną kostkę. W misce łączymy wszystkie suche składniki i dokładnie mieszamy. W osobnej misce postępujemy tak samo z mokrymi składnikami. Następnie łączymy mokre

Emcia Pichci
Domowe lody mleczno-mirabelkowe 158

lody z czerwonych mirabelek to po prostu cudo! Odpowiednio kremowe, słodkie i jednocześnie kwaskowe więc idealne. I wcale nie dodawałam do nich jajek - tylko owoce, cukier, mleko i śmietanka. I wyszła bajka! Szkoda tylko, że nie mam teraz więcej śliwek żeby je powtórzyć bo to najlepsze lody jakie jadłam w tym roku i chyba nawet lepsze niż te czereśniowe . Można

Smaczna Pyza
Domowe stripsy smażone na oleju ryzowym 161

SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki mąki z amarantusa 1 płaska łyżeczka nasion chilli 1 łyżeczka kurkumy 2 jajka sól i pieprz do smaku olej ryżowy do smażenia - za litr płacę 14 zł PRZYGOTOWANIE: W misce rozbełtać jako i dodać pozostałe składniki. Mięso obmyć i oczyścić. Pokroić w paski takie 2 cm grubości. Zanurzyć

ClauditteMissCooking
Biszkopt migdałowy 112

Puszysty, lekki biszkopt migdałowy, torty z jego wykorzystaniem są bajeczne! Przygotowanie nie zajmuję dużo czasu, a efekt na pewno Was zadowoli. Gorąco polecam! Składniki: 6 jajek w temperaturze pokojowej ¾ szkl. cukru 100 g zmielonych migdałów (lub drobno posiekanych) 130 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: 1. Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo, łyżka po łyżce dodawać cukier, cały czas

Nastoletnie Wypiekanie
Kopiec kreta z bananami 190

Składniki: Ciasto: 3 jajka (oddzielnie żółtka i białka) 3/4 szklani cukru pudru 3/4 kostki miękkiego masła 200 g mąki 3 łyżki kakao 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 4 banany 500 ml słodkiej śmietany 30% lub 36% (dobrze schłodzona) 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania

A Ty Smakuj Mnie
Sernik Jeżynowy - pieczony! 163

przepis Wszystkie składniki dokładnie zmiksowałam. MASA SEROWA: 750 g twarogu półtłustego lub tłustego, dwukrotnie zmielonego 2 łyżeczki  ekstraktu z wanilii  (użyłam domowego) 220 g drobnego cukru 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej  1 łyżka soku z cytryny 250 g jeżyn (zmiksowanych ,przetartych przez sito) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki umieściłam w misce

Blondynka Gotuje
Tarta z brzoskiwniami i morelami 171

wzgląd na smak owego ciacha przepis tu będzie, z tymi właśnie zdjęciami. Składniki: 120 gram mąki pszennej 100 gram mąki orkiszowej 100 gram masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko szczypta soli 2 łyżki cukru pudru Nadzienie: 1/2 kilograma brzoskwiń 1/3 kg moreli 1 laska wanilii 2 łyżki cukru lub miodu 1 łyżka masła Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche

Mango Papaja
domowe pierogi z serem i jagodami 176

składniki na ciasto pierogowe: ok. 280 g mąki 125 g wody 1 jajko 10 g oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. składniki na farsz serowo jagodowy: 100 g białego sera 100 g jagód 2 łyżeczki cukru wykonanie: Ser z cukrem ucieramy na gładką masę. Dodajemy jagody i mieszamy. Cukru ewentualnie możemy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka owsiane z jagodami goji i likierem 172

łyżeczka proszku do pieczenia 50 ml likieru kawowego  CANARI 50 g jagód goi W misie miksera ucieramy miękką margarynę  z cukrem na gładką masę. Kolejno dodajemy żółtka jajek. Dosypujemy płatki owsiane oraz wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia.  Dokładnie mieszamy i podlewamy likierem. Na samym końcu wsypujemy suszone jagody goji. Z gotowej masy formujemy kuleczki i spłaszczamy

VioletoweKucharzenie
Ciasto z budyniem i polewą krówkową 217

może odważycie się odpalić piekarnik i wypróbować ten prosty, słodki przepis?  Składniki na formę o średnicy 26 cm: biszkopt: 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 jajka 1/2 szklanki cukru nadzienie: 2 torebki budyniu śmietankowego 650 ml mleka 2 łyżki cukru 3 łyżki ulubionego dżemu polewa: 150 g krówek 3-4 łyżki mleka 3 łyżki orzeszków ziemnych

Ze smakiem i z pasją

Proponowane wyszukiwania