wzgląd na smak owego ciacha przepis tu będzie, z tymi właśnie zdjęciami. Składniki: 120 gram mąki pszennej 100 gram mąki orkiszowej 100 gram masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko szczypta soli 2 łyżki cukru pudru Nadzienie: 1/2 kilograma brzoskwiń 1/3 kg moreli 1 laska wanilii 2 łyżki cukru lub miodu 1 łyżka masła Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche
Mango Papajaskładniki na ciasto pierogowe: ok. 280 g mąki 125 g wody 1 jajko 10 g oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. składniki na farsz serowo jagodowy: 100 g białego sera 100 g jagód 2 łyżeczki cukru wykonanie: Ser z cukrem ucieramy na gładką masę. Dodajemy jagody i mieszamy. Cukru ewentualnie możemy
Domowy Smak Jedzeniałyżeczka proszku do pieczenia 50 ml likieru kawowego CANARI 50 g jagód goi W misie miksera ucieramy miękką margarynę z cukrem na gładką masę. Kolejno dodajemy żółtka jajek. Dosypujemy płatki owsiane oraz wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy i podlewamy likierem. Na samym końcu wsypujemy suszone jagody goji. Z gotowej masy formujemy kuleczki i spłaszczamy
VioletoweKucharzeniemoże odważycie się odpalić piekarnik i wypróbować ten prosty, słodki przepis? Składniki na formę o średnicy 26 cm: biszkopt: 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 jajka 1/2 szklanki cukru nadzienie: 2 torebki budyniu śmietankowego 650 ml mleka 2 łyżki cukru 3 łyżki ulubionego dżemu polewa: 150 g krówek 3-4 łyżki mleka 3 łyżki orzeszków ziemnych
Ze smakiem i z pasjąszkl. cukru 1/2 szkl. mleka 4 czubate łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka ekstraktu waniliowego 4 duże jajka w temperaturze pokojowej Przygotowanie: Cukier, ekstrakt, kakao, masło oraz mleko zagotować. Zdjąć z ognia, odlać niepełne pół szklanki i odstawić na bok (to będzie polewa murzynka). Odstawić masę do całkowitego wystudzenia
Nastoletnie WypiekanieTaki jest właśnie ten sernik, muśnięty nutka malinową. Słodycz z subtelną kwaskowatością malin. Pycha :) Składniki: 1 kg sera sernikowego 5 łyżek mąki pszennej budyń śmietankowy 1 szklanka cukru 5 jajek (w temperaturze pokojowej) 200g herbatników maślanych 150g masła 3 łyżki miodu ok 200g malin 3 łyżeczki cukru pudru Przygotowanie: Herbatniki drobimy na "miał". W niedużym rondelku rozpuszczamy masło
ChilliJemyCiasto naleśnikowe możemy wzbogacić różnymi dodatkami. Pomysłów jest wiele i każdy z nas ma swoje ulubione kombinacje smakowe. Dzisiaj zapraszam na naleśniki z pieczarkami . Składniki: Naleśniki: 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki szczypta soli 2 łyżeczki cukru waniliowego Wszystkie składniki miksujemy i smażymy naleśniki z obu stron na złocisty kolor. Farsz: 30 dag pieczarek 1 opakowanie sosu borowikowego
Salonik smakówsłodkością bezy i kremu. Miłego popołudnia niedzielnego Wam życzę i pozdrawiam gorąco! ROLADA BEZOWA Z CZERWONYMI PORZECZKAMI. Składniki: Beza: 3 białka z dużych jajek 120 g cukru szczypta soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego Krem: 100 g śmietany kremówki 30% 150 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru + do podsypania
Zakątek rozkoszy kulinarnychPisałam tu już kiedyś, że uwielbiam ryby. Pod każdą postacią, ale najchętniej pieczone. W domu moich rodziców jada się ryby wyłącznie w panierce z jajka i bułki tartej, więc postanowiłam przygotować im krajowego pstrąga tęczowego, by spróbowali ryby innej niż zazwyczaj :) A ponieważ ryby zjadam ze skórą, zależało mi, żeby jej nie stracić i by uniknąć przywarcia do papieru, ułożyłam
Weekendy w domu i ogrodzieSałatka idealna na przyjęcia i rauty. Jeśli ułożymy ją w małych szklaneczkach to każdy dostanie swoją sałatkę. Buraczki tak podane są nie dość że widowiskowe to
Moje Małe Czarowanieprosty przepis , ale niezwykle smaczny , dosłownie zakochaliśmy się w nim smakuje pomiędzy kalafiorem a młoda kapustką , jest bardzo delikatna i maślana . Cudowna ciepła przystawka do młodych ziemniaczków , plus sadzone jajo i obiad mamy z głowy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 4 kalarepki – średniej wielkości
Ogrodnik w podróżyskładniki: 450 g mąki pszennej orkiszowej 50 g mąki razowej orkiszowej 1 jajo 1 łyżeczka sody 1 łyżka miodu naturalnego 1 łyżeczka soli ok. 250 ml maślanki wykonanie: Mąki wsypujemy na stolnicę, dodajemy sodę oraz sól i mieszamy. Następnie dodajemy jajko, miód oraz stopniowo maślankę i zagniatamy elastyczne ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na ok. 1 – 1,5 cm, wykrawamy
Domowy Smak JedzeniaGołąbki z farszem jajecznym bez gotowania Lato , to czas lekkich zielonych posiłków . Najsmaczniejsze jest to co zbierzemy z własnego ogrodu , działki czy balkonu . Dzisiejsza propozycja jest
Ogrodnik w podróżyrozwałkujemy, nałożymy na natłuszczoną blachę, dodatkowo posypuję np. semoliną, aby ciasto się nie przykleiło podczas pieczenia - jeżeli cisto podczas przenoszenia na blachę nam popęka warto zrobić zawiesinę z 1 jajko plus 1 łyżka mąki wymieszać to i posmarować tym ciastko już w blaszce ładnie nam to poskleja i wyrówna. - dociskamy brzegi i odstawiamy do lodówki na ok 15 minut
Basia w kuchnizdrowo, ćwiczy, nawet oddycha chyba zdrowiej niż ja. Od niej to więc największy komplement. Sernik potrójnie truskawkowy z bzowym aromatem Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) biszkopt: 2 jajka 75 g cukru 45 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej masa serowa: 400 g serka kremowego 400 g serka skyr 150 g mascarpone 200 ml syropu z kwiatów czarnego
Pożeraczka, czyli raz adobrze