Wczorajsza impreza jak najbardziej udana, teraz tylko pozostało mi się uczyć. Dobrze jest się czasami "zresetować" i wszystkie problemy, obowiązki, czy naukę odłożyć na bok, choć na chwilę. Oj tak, potrzebowałam tego, teraz odliczam dni do wyjazdu do Poznania - pozostał prawie tydzień! Nie mogę się już doczekać! :) Dawno nie było zupki, a tak je kocham! Uwielbiam je robić
Be Fit Be Strongpotrawy. Jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Dzięki dużej ilości dodatków przekąska jednocześnie zaspokaja głód jak również bardzo efektownie prezentuje się na talerze. Dzięki czemu świetnie nadaje się imprezę lub podwieczorek dla milusińskich. Składniki - 20 dag pieczarek - 2 cebule - 4 parówki ( ok.20 dag ) - 1 żółta papryka - opakowanie ciasta francuskiego - 20 dag startego żółtego sera - ketchup - suszona bazylia - masło Drogi
Świat Smakubędę się już dzisiaj rozpisywać, gdyż natłok zadań do wykonania przekracza czas, który mam do wykorzystania. Trzeba spiąć tyłeczek i działać! Pewnie niektórzy z Was wybierają się na imprezę Halloween lub sami ją organizują. W związku z tym, chciałabym zaproponować Wam superprosty przepis, który w efekcie końcowym spodoba się każdemu. Mumię robię od wielu lat wraz z innymi smakołykami, które
Be Fit Be Strongpasta była połączeniem smaków których jeszcze wtedy nie lubiłam. Czosnek i pietruszka - bleee. A po spróbowaniu pasty... MNIAM!!! Wtedy też pierwszy raz jadłam awokado. Polecam tą pastę szczególnie na imprezy - na pewno wszystkich zaskoczycie tym delikatnie zielonym smarowidłem. Jest bardzo kremowa, delikatna. Doskonała. Idealnie pasuje do pełnoziarnistego chleba lub grzanek. Pycha! Pasta z awokado Łatwe 10 minut Składniki * 2 awokado
sierotka maRysia w kuchnistraszną ochotę na sałatę lodową. Mogłabym ją jeść główkami więc szczęściem jest promocja na nią w wielu sklepach - przynajmniej troszkę zaoszczędzę na tym moim obżarstwie. Zaczęło się od imprezy sylwestrowej na którą ktoś z zaproszonych przyniósł sałatkę grecką - jak tak czytam przepisy na sałatkę grecką to nie ma w nich sałaty ale wśród naszych znajomych jakoś wszyscy ją dodają
sierotka maRysia w kuchniprzepisami. Odbyłyśmy wiele wspaniałych rozmów w bardzo miłej i pełnej przyjaźni atmosferze. Naprawdę fajna jest możliwość dzielenia się swoją pasją z innymi - i zarażania nią Z okazji tej imprezy zostałyśmy zaproszone do Radia Lublin. W środę ok godziny 12 i w czwartek między 19 a 20 Karina, Marlena, Magda i ja opowiadałyśmy o swoich blogach. Wkrótce zamieszczę nagranie audycji
sierotka maRysia w kuchnizajadać się nią szczególnie na drugi dzień - smaki się przegryzą i jest jeszcze lepsza niż w dniu przygotowania Tartaletki przygotowane z jej użyciem posłużą jako idealna przekąska na sylwestrowe imprezy - świetnie smakują zarówno samodzielnie jak i z czerwonym barszczykiem Przepis zaczerpnięty z bloga Kwestia Smaku . Kiszona kapusta z żurawiną i podgrzybkami Składniki: pól kilograma kapusty kiszonej 10 dag żurawiny
sierotka maRysia w kuchniSałatka ta genialnie sprawdza się na wszystkich imprezach. Jest szybka, prosta i ładnie wygląda a przy tym bardzo dobrze smakuje i z powodzeniem może zastąpić lekki posiłek. Sałatka z makaronem z zupek chińskich Składniki: 2 zupy marki vifon puszka kukurydzy pół kapusty pekińskiej podwójna pierś z kurczaka marchewka 2 łyżki majonezu pietruszka tymianek Do dzieła!!! Makaron z zupek kruszymy
sierotka maRysia w kuchnileniwych... on naprawdę ZAWSZE wychodzi pyszny Tarta migdałowa z gruszkami - aromatyczna i przepyszna tarta która prezentuje się super a nie wymaga wielkich zdolności kulinarnych razem ze mną udział w imprezie wzięły dziewczyny z blogów Gosia z bloga Jedz i smakuj Karina z bloga http://ekscentrycznyparowar.blogspot.com/ Marta z bloga http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com/ Magda - organizatorka całego ,,zamieszania" z bloga http://www.messybeauty.pl/ Agnieszka
sierotka maRysia w kuchnisłonecznika, zobaczyłam żurawinę i od razu poczułam ten smak. Odrobina czosnku do smaku, słona feta i jest... i to bardzo dobra Polecam szczególnie na zbliżające się wielkimi krokami imprezy sylwestrowe Sałatka z brokułem i żurawiną Składniki: 1 duży brokuł opakowanie sera feta pokrojonego w kostkę pół szklanki prażonych na patelni ziaren słonecznika pół szklanki suszonej żurawiny pół szklanki jogurtu naturalnego
sierotka maRysia w kuchnimiałam okazji aby wypróbować. Świetny dodatek do dań z grilla np po upieczeniu w piekarniku położyć jeszcze na grillu i podawać z warzywami. Sprawdzają się jako przekąska na imprezach np z sosem czosnkowym. Ale najlepiej smakują same lub ze śmietaną i sola. Jest to mój smak dzieciństwa... po wykopkach rozpalało się ognisko i piekło w nim ziemniaki. Zjadaliśmy je jeszcze
sierotka maRysia w kuchniniedzielę 5 lipca w Radecznicy - miejscowości na Roztoczu - odbyła się impreza poświęcona uczczeniu pamięci Likwidacji Klasztoru i Gimnazjum w Radecznicy oraz II Inspektoratu Zamojskiego Armii Krajowej w czasie Drugiej Wojny Światowej. Zostałam na nią zaproszona przez Edytę z bloga Pasja Smaku aby wesprzeć ją w organizacji stoiska poświęconego kuchni historycznej. Troszkę zajęło nam postanowienie co na takim stoisku może się
sierotka maRysia w kuchnizmysł - smak powie Wam, że są to przepyszne ciasteczka maślane. :) Paluchy wiedźmy to moja propozycja dla Was na zbliżające się Halloween, jednak przepis będzie się nadawał również na inne imprezy o mrocznym charakterze, szczególnie na te dla dzieci. Sposobów na ich przyozdobienie jest mnóstwo, ogranicza nas jedynie wyobraźnia. :) Ja zrobiłam je na trzy sposoby: Bez przyozdobienia, z "oderwanymi
Garniec Magaliewolny od nauki, by w spokoju pójść na cmentarz. Nawet nie wiedziałam w jak wielkim błędzie jestem. Miałam nadzieję, że wraz z moim mężczyzną pozwolimy sobie na jakąś małą imprezę Halloween'ową, niestety i z nią będzie ciężko. Generalnie, uczelnia standardowo krzyżuje nam plany, ale czasami trzeba mieć pod górkę, żeby życie nie było nudne. :) Dzisiaj szczególny przepis. Dlaczego taki
Be Fit Be Strong