dodatkowy kawałek. ŚNIEŻKA NA KOKOSOWYM SPODZIE LINK Wartość odżywcza 1 kawałka (wyszło 12) 195 kcal B 9 g W 12 g T 12 g Składniki: spód ▸100 g herbatników (u mnie pełnoziarniste) ▸60 g masła rozpuszczonego masa ▸500 g twarogu (u mnie półtłusty 3-krotnie zmielony) ▸200 g śmietanki kokosowej lub 30% ▸2 opakowania galaretek cytrynowych(...)wody ▸cukier/słodzik wedle uznania wierzch ▸ok 500 g owoców (u mnie wiśnie, maliny, borówki) ▸1 opakowanie galaretki wiśniowej lub truskawkowej Przygotowanie: 1. Do pokruszonych herbatników wlewamy rozpuszczone i ostudzone masło, mieszamy do połączenia. Spód formy (18 lub 20 cm) wykładamy papierem do pieczenia, brzegi natłuszczamy masłem. Z herbatników formujemy spód i wstawiamy do lodówki
Zdrowie i pysznie na talerzuSkładniki robiłam w obręczy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia śr.24cm dno ・ kilka herbatników pokruszonych Masa serowa ・ 500 ml śmietanki kremówki ・ 500 g serka waniliowego ・ kilka herbatników pokruszonych ・ dowolne owoce,u mnie maliny i jagody ・ 1 łyżeczka żelatyny ・ 1/4 szkl ciepłej wody Wykonanie Ciasteczka pokruszyć i wyłożyć dno formy. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Czekoladę(...)niższych obrotach . Dodać rozpuszczona żelatynę( do rozpuszczonej żelatyny dodać łyżkę serka ,wymieszać dokładnie ,a dopiero dodać do masy śmietanowo- serowej) i letnią rozpuszczoną czekoladę . Wrzucić kilka kawałków pokruszonych herbatników. Całość delikatnie wymieszać do połączenia składników. Masą serową wyłożyć dno formy,wygładzić ,na wierzch poukładać owoce lekko dociskając. Odstawić na noc do lodówki
w mojej kuchnizimno. Można ją udekorować dowolnymi, kolorowymi, sezonowymi owocami, dzięki czemu wygląda baaardzo apetycznie i smakuje jeszcze lepiej. Na letni weekendowy deser sprawdzi się idealnie :) Składniki: Spód: 300 g herbatników typu petitki 170 g masła Krem: 500 ml śmietanki 36% 3 łyżki cukru(...)pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 300 g serka mascarpone 1 śmietan-fix owoce (borówki amerykańskie, maliny, porzeczki) Herbatniki zmielić/roztłuc na proszek. Masło rozpuścić. Wymieszać herbatniki z masłem i wyłożyć dokładnie dno formy na tartę. Odstawić na chwile do lodówki, by zaczęło twardnieć. Śmietankę zmiksować, aż zacznie gęstnieć, wtedy dodać przesiany cukier puder
Simply Foodczyli czekoladowe ciasto z kaszą manną. Nietypowy, wilgotny i pożywny deser dla małych i dużych łakomczuchów! Deser robi się naprawdę szybko. Składniki: 2 łyżki wiórków kokosowych, 5 paczek herbatników. 1 l mleka, 1 szkl cukru, Kostka margaryn, 1 szkl kaszy mannej, 2 łyżki kakao, 1 cukier waniliowy Polewa: 100 g masła(...)szkl cukru, 2-3 łyżki kakao, 2 łyżki gorącej wody. Mleko, margarynę, cukier i kakao zagotować. Następnie dodać kaszę manną, cały czas mieszając. Gotować około 5 minut. Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę. Na wierzchu wyłożyć, lekko uciskając herbatniki. Wszystkie składniki polewy umieścić w garnuszku. Doprowadzić do wrzenia. Jeszcze gorącą polać wierzch ciasta i posypać wiórkami
Słodki ZakątekByłam też chyba jedyną osobą, która stwierdziła, że jest mało słodki (a zbyt przesłodzonych ciast nie lubię). Na plus jest to, że wyszedł bardzo delikatny i puszysty. Spód z herbatników dość mocno mi namoknął i myślę sobie, że warto zamiast rozkładać je po prostu na blaszce, zmielić je na pył w nieco większej ilości, zmieszać z roztopionym masłem(...)szkl. drobnego cukru do wypieków 2 op. budyniu śmietankowego 150 g masła 1 i 1/2 szkl. mleka w proszku 1 i 1/2 szkl. mleka szczypta soli 100 g herbatników Składniki powinny być w temp. pokojowej. Masło rozpuszczamy na małym ogniu. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. W misie miksera umieszczamy twaróg, żółtka, proszek budyniowy, cukier wanilinowy oraz mleko w proszku. Miksujemy
Smaki Na Talerzusernik – zapewniam, że będzie równie pyszny! Do przygotowania sernika wykorzystałam okrągłą tortownicę o średnicy 24 cm. Po więcej jagodowych inspiracji zapraszam Was tutaj . Składniki na spód: 250 g herbatników 100 g masła Składniki na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 500 ml śmietany kremówki(...)zużyjemy do sernika, reszta jest do dekoracji) 4 czubate łyżeczki żelatyny + 600-700 g jagód (to ok. 1 litr) Jagodowy sernik na zimno – jak to zrobić? Herbatniki rozdrabniamy w blenderze na proszek. Dodajemy roztopione masło i dokładnie mieszamy. Powinniśmy uzyskać konsystencję mokrego piasku. Masę z herbatników wysypujemy do tortownicy i dociskamy do dna. Masę serową rozdzielamy między
Ciastkozercyłyżki cukru pudru Frużelina z malin: 500 g malin 8 - 10 łyżek cukru łyżeczka soku z cytryny łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki żelatyny w proszku Dodatkowo: 150 g herbatników 1/2 szklanki wody łyżka cukru łyżka soku z cytryny 250 g borówki amerykańskiej (opcjonalnie) Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)szklista masa. Masę dokładnie wystudzić. Zmiksować masło i nie przerywając miksowania dodawać po łyżce wystudzoną masę z budyniu. Powinien powstać jednolity i puszysty krem. Krem przełożyć do formy wyłożonej herbatnikami, które wcześniej posmarować wodą rozmieszaną z cukrem i cytryną. W krem powciskać umyte i osuszone borówki. Wstawić do lodówki na około 20 minut. Frużelina z malin: Maliny gotować
Kuchcik gotujetrzeba przy nim za dużo stać. I takie właśnie jest ciastko na zimno z malinami. Wystarczą dwie, trzy godziny w lodówce i ciacho gotowe. Składniki: małe opakowanie herbatników 2 opakowania galaretki - najlepiej truskawkowej małe opakowanie malin małe opakowanie śmietanki min 30 % opakowanie mascarpone (250 g) 300 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: kwadratową tortownicę wyłożyć(...)zmniejszyć o 100 ml wodę - odstawić do wystudzenia żelatynę rozpuścić w 100 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia jak już galaretka stężeje i żelatyna się ostudzi na herbatniki wyłożyć maliny i zalać galaretką - odstawić na 10 min do lodówki śmietankę połączyć z serkiem i jogurtem naturalnym i dokładnie wymieszać dodać żelatynę i ponownie dokładnie wymieszać masę
Gotowanie z pasjątrzeba przy nim za dużo stać. I takie właśnie jest ciastko na zimno z malinami. Wystarczą dwie, trzy godziny w lodówce i ciacho gotowe. Składniki: małe opakowanie herbatników 2 opakowania galaretki - najlepiej truskawkowej małe opakowanie malin małe opakowanie śmietanki min 30 % opakowanie mascarpone (250 g) 300 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: kwadratową tortownicę wyłożyć(...)zmniejszyć o 100 ml wodę - odstawić do wystudzenia żelatynę rozpuścić w 100 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia jak już galaretka stężeje i żelatyna się ostudzi na herbatniki wyłożyć maliny i zalać galaretką - odstawić na 10 min do lodówki śmietankę połączyć z serkiem i jogurtem naturalnym i dokładnie wymieszać dodać żelatynę i ponownie dokładnie wymieszać masę
Gotowanie z pasjąuzyskania błogości. Mus czekoladowy z truskawkami: 2 gorzkie czekolady min. 70% (200 g) 400 ml śmietany kremówki 30% 250 g mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru 120 g herbatników 80 g rozpuszczonego masła 1 łyżka kakao (+ do posypania) świeże truskawki Herbatniki kruszymy (najlepiej za pomocą malaksera, miksera z hakiem albo ręcznie – np. wałkiem) i zalewamy rozpuszczonym masłem(...)Dokładnie mieszamy. Tortownicę o średnicy 21-22 cm wykładamy papierem do pieczenia (najlepiej na większym kawałku zapiąć obręcz i uciąć nadmiar nożyczkami). Dno tak przygotowanej formy wylepiamy okruchami z herbatników i uklepujemy. Truskawki myjemy i odcinamy szypułki. Przekrawamy je na połówki i układamy wokół rantu tak, aby przekrojona część przylegała do boku tortownicy. Na dnie rozsypujemy pokrojone w kostkę
Poezja smakuGenialny torcik bez pieczenia! Boki tortu zrobione są z maślanych herbatników. Środek torcika to krem na bazie śmietanki i mascarpone z dodatkiem czekolady i wiórków kokosowych. Na wierzchu słodziutkie sezonowe truskawki, starta biała czekolada i kulki kokosowe. Do tego aromatyczna filiżanka kawy, powiew świeżego powietrza, zapach kwiatów i świeżo koszonej trawy, śpiew ptaków… Mieszkam na wsi i takie piękne(...)bawi się i biega nasza Córcia, która co jakiś czas przybiega po truskawki i krem na łyżeczce. Takie chwile są magiczne! Składniki: Spód (tortownica 18 cm): 300 g herbatników maślanych 150 g margaryny Palma spółki Bielmar Krem: 1 szklanka śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 300 g serka mascarpone 100 g mlecznej czekolady Dodatkowo: 500 g świeżych truskawek
VioletoweKucharzenieJest to bardzo proste i eleganckie ciasto, które zachwyci każdego. Łączy w sobie smaki, które idealnie ze sobą współgrają tworząc pyszną całość. Ciasto składa się z kakaowego biszkopta, kakaowych herbatników, masy budyniowej oraz galaretki z truskawkami :) Bardzo Wam to ciasto polecam, zwłaszcza że idealnie smakuje również z innymi owocami takimi jak maliny, borówki cz banany :) Zapraszam SKŁADNIKI *przepis(...)masła lub margaryny -1 szkl cukru -3/4 szkl mąki pszennej -2 budynie śmietankowe po 40g bez cukru DODATKOWO -400g truskawek -2 galaretki truskawkowe -750ml wrzątku -herbatniki kakaowe Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. CIASTO KAKAOWE Białka wraz z 1 żółtkiem ucieramy z cukrem na pulchną masę. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuktórego przygotowanie nie sprawi kłopotu nawet początkującym w wypiekach nie tylko dlatego, że nie wymaga pieczenia – jest bardzo proste w przygotowaniu. Puch z piankami. Składniki: - ok. 30 szt. herbatników (Petit beurre) - 28 szt. pianek w czekoladzie - 1 litr schłodzonej śmietanki 30% - 6 łyżek cukru pudru - 2 galaretki truskawkowe (+ 2 szklanki wrzątku*) - 500 g serka mascarpone Dodatkowo: - 2 galaretki(...)najniższych obrotach miksera. Cienkim strumieniem (dalej mieszamy na najniższych obrotach) wlewamy zimną, ale jeszcze płynną galaretkę (porcję rozpuszczoną w mniejszej ilości wrzątku). Mieszamy tylko do połączenia składników. Na każdy herbatnik kładziemy po małej porcji masy i kładziemy piankę. Następnie przekładamy resztę masy, równamy powierzchnię i na wierzch wlewamy wystudzoną i lekko skrzepniętą, drugą porcję galaretki (rozpuszczoną w 2,5 szklanki
mojewypiekiinietylkosię z kilku prostych składników, a smakuje wybornie. Moja tarta jest z borówkami, ale można je zastąpić malinami, truskawkami lub innymi niezbyt kwaśnymi owocami. Spód do ciasta zrobiłam z herbatników, masła i czekolady w proporcjach, jak na mój gust idealnych, gdyż schłodzona tarta nie kruszy się i dobrze się kroi. Krem to połączenie serka mascarpone z bitą śmietaną(...)deser. Serdecznie polecam, gdyż smakuje wspaniale i zrobicie ten smakołyk bez trudu. Składniki: (forma do tarty o średnicy 28 cm, u mnie silikonowa) Spód do tarty: 150 g herbatników kakaowych 100 g masła 100 g czekolady deserowej z 50% kakao Krem do tarty: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany 30% (schłodzić
Kuchcik gotuje