łyżek oleju 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 1 puszka brzoskwiń w syropie 4 galaretki brzoskwiniowe ok 200 gram herbatników 700 gram sera sernikowego z wiaderka 1 słoik dżemu brzoskwiniowego u mnie o pojemności 410 gram 3 łyżeczki żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: upieczenie biszkoptu: białka wraz ze szczyptą soli ubijamy(...)nastawiamy na gaz. Zagotowujemy, ściągamy z gazu. Wsypujemy jedną brzoskwiniową galaretkę i mieszamy aż się rozpuści, następnie gorący mus brzoskwiniowy rozprowadzamy po biszkopcie i układamy na wierzchu warstwę herbatników. Odstawiamy aż mus stężeje, do miski przekładamy ser, miksując wlewamy cienkim strumieniem wystudzone galaretki. Mieszamy do połączenia się składników. Gdy masa zacznie tężeć wylewamy i rozprowadzamy ją po herbatnikach
Blog kulinarny S9.PLtego cieniutka warstwa galaretki. Ciasto łatwe, szybkie, no i oczywiście pyszne! Jedno z pyszniejszych truskawkowych ciast bez pieczenia na tym blogu! Gorąco polecam! Spróbujcie! SKŁADNIKI: SPÓD: * kruche herbatniki – 20 szt MASA TRUSKAWKOWA: * świeże truskawki – 800 g * galaretka truskawkowa – 2 szt * cukier puder – 2-3 łyżki ( do smaku ). PIANKA CYTRYNOWA: * śmietana(...)galaretka cytrynowa – 2 op * cukier puder – 1-2 łyżki ( do smaku ). DODATKOWO: * galaretka truskawkowa -1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki. MASA TRUSKAWKOWA: Truskawki miksujemy na mus, dodajemy cukier, podgrzewamy do zagotowania, zdejmujemy. Dodajemy galaretki i mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do tężenia, a następnie wylewamy na herbatniki. Chłodzimy. Tutaj dodatkowo
Ostra na Słodkobudyniu, ciągle miksując. Masę przekładamy na biszkoptowy spód, wyrównujemy i wkładamy foremkę do lodówki. Dodatkowo: około 4-5 połówek brzoskwiń (jeżeli są w soku to należy je delikatnie odsączyć) herbatniki: około 12 sztuk jeżeli brzoskwinie mamy z puszki to w ich soku możemy zamoczyć herbatniki. Brzoskwinie kroimy w dość małe kawałki. Każdy herbatnik moczymy w soku z brzoskwiń(...)zamiennie w kawie, ewentualnie można namaczanie pominąć) i układamy jeden przy drugim na masie budyniowej. Na herbatniki wysypujemy pokrojone brzoskwinie i foremkę znów wkładamy do lodówki (na czas wykonania ostatniej warstwy kremu) Masa kremowa: 300 ml kremówki 30 lub 36% 1 łyżka cukru pudru 2 płatki żelatyny 3 łyżki zimnej wody Żelatynę nasączmy w zimnej wodzie. Śmietankę ubijamy
Relaxtimemleka w proszku. Delikatny, mięciutki, rozpływa się w ustach. Jest to najlepszy sernik jaki do tej pory piekłam (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg sera wiaderkowego sernikowego 200 gram herbatników 6 jajek 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka cukru ( składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml) 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki oleju 1 i 1/2 szklanki mleka w proszku(...)gram czekolady, u mnie jedna mleczna a druga biała (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: na spodzie blaszki o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników, do miski przekładamy twaróg, dodajemy żółtka, wsypujemy budynie i cukier wanilinowy, miksujemy do połączenia się składników, do powstałej masy cały czas miksując stopniowo dodajemy olej, następnie mleko w proszku
Blog kulinarny S9.PLserduszek z galaretki jest żmudne i wymaga cierpliwości, zostanie to wynagrodzone zachwytem ukochanej osoby. Sernik jest lekki, więc idealnie będzie się nadawał na romantyczną kolację. Składniki Spód: 100 g herbatników 50 g stopionego masła Masa serowa: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru pudru 200 ml śmietanki kremówki w temperaturze pokojowej 20 g żelatyny(...)ponownie wlać galaretkę. Wyjmowanie zawartości formy silikonowej można ułatwić sobie zanurzając jej spód na chwilę w ciepłej wodzie. Spód: Gdy mamy gotowe serduszka z galaretki, można zacząć przygotowanie sernika. Herbatniki rozdrobnić w malakserze, dodać stopione i przestudzone masło, wymieszać. Wysypać na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i ugnieść. Wstawić do lodówki na 30 minut. Masa serowa: Żelatynę rozpuścić
niecodziennikparykaszą manną pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe filmiki. CIASTO Z TRUSKAWKAMI I KASZĄ MANNĄ SKŁADNIKI: Spód: herbatniki (200 g) masło (100 g) Masa: mleko (600 ml.) cukier (100 g ) masło (150 g) kaszka manna (10 łyżek z górką = 140 g) ekstrakt waniliowy (2 łyżeczki) żółtka(...)truskawkowa ( u mnie 2 opakowania = 200 g) + gorąca woda (800 ml.) Potrzebne gadżety: mikser miarka waga kuchenna tortownica 26 cm. papier do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Spód : Herbatniki rozdrabniamy na piasek za pomocą blendera lub wsadzamy do woreczka i tłuczemy wałkiem. Masło roztapiamy i łączymy z herbatnikami. Dobrze mieszamy i wysypujemy na dno tortownicy wyłożonej papierem
RITA food channelspodzie to szybki deser bez pieczenia który przygotujemy w niecałe 20 min :). To mój pomysł na ciasto idealne dla zapracowanych jak i leniwców (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram herbatników 150 gram masła 4 budynie śmietankowe 1600 ml mleka 4 czubate łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 czubata łyżka kakao 250 gram margaryny lub masła(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: miksujemy/rozkruszamy herbatniki na drobny pył, 150 gram masła rozpuszczamy i łączymy/mieszamy z herbatnikami, do blachy o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy masę herbatnikową, rozprowadzamy i ugniatamy po całości blaszki, następnie wstawiamy do lodówki na czas zrobienia masy budyniowej, w garnku zagotowujemy 1400 ml mleka, w misce/rondelku mieszamy pozostałe mleko
Blog kulinarny S9.PLCiasto jogurtowa tęcza to bardzo prosty i efektowny deser. Maślano-ciasteczkowy spód, kwaskowatość jogurtu i słodycz galaretki idealnie do siebie pasują. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram herbatników 150 gram masła 1600 ml jogurtu gęstego greckiego ( u mnie 4 kubki po 400 gram) 2 galaretki wiśniowe 2 galaretki agrestowe 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki cytrynowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie(...)następnie wstawiamy do lodówki na ok 40 min, do miski przekładam kubek jogurtu 400 gram, do tego mieszając wylewam chłodną galaretkę wiśniową, dokładnie mieszam do połączenia i wylewam na herbatniki, wstawiam do lodówki na ok 30 min do zastygnięcia, gdy masa jogurtowa zastygnie mieszamy kolejne 400 gram jogurtu z galaretkami agrestowymi i wylewamy na warstwę wiśniową, wstawiamy do lodówki
Blog kulinarny S9.PLPrawdziwy smak i wspomnienia z dzieciństwa :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 margaryny 500 gram mleka w proszku 4 czubate łyżki kakao 16 łyżek wody 2 szklanki cukru 300 gram herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do dużej miski przesiewamy mleko w proszku, herbatniki kruszymy/łamiemy na drobne kawałki, w garnku rozpuszczamy margarynę z cukrem, kakao i wodą, całość zagotowujemy i wlewamy mieszając do miski z przesianym mlekiem, do powstałej masy wsypujemy herbatniki i całość dokładnie mieszamy, wymieszaną masę wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej, wyrównujemy i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin do całkowitego zastygnięcia, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Blog kulinarny S9.PLgram) 3 galaretki przeźroczyste ( u mnie winiary smak winogronowy) 2 galaretki brzoskwiniowe ( mogą być dowolne ulubione) ok 330 gram ciastek delicji o dowolnym smaku ok 250 gram herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: przeźroczyste galaretki rozpuszczamy(...)gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia, brzoskwiniowe galaretki rozpuszczamy w ok 600 ml wody i odstawiamy do ostygnięcia, na dno wyłożonej papierem blachy (rozmiar 36x24cm) układamy warstwę herbatników, w dużej misce mieszamy jogurty greckie z wystudzoną przeźroczystą galaretką, powstałą masę wylewamy na herbatniki, całość wyrównujemy, na masie jogurtowej układamy obok siebie ciastka delicje, ciasto wkładamy do lodówki
Blog kulinarny S9.PLzawsze się udają. To jest właśnie jeden z takich przepisów. Do tego sprawdza się na wszystkich imprezach i rodzinnych przyjęciach. Wszystkie ciocie będą pod wrażeniem. ;) SKŁADNIKI: 1 Paczka dużych herbatników 2.5 szklanki mleka 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 0.5 szklanki cukru 50 dag masła 100 g wiórek kokosowych WYKONANIE: 1. Żółtka(...)uzyskania budyniu bez grudek. Odstaw do wystudzenia; 3. Utrzyj margarynę, dodawaj po łyżce schłodzonego budyniu aż do uzyskania jednolitej masy, dodaj wiórki kokosowe; 4. Układaj naprzemiennie: herbatniki, masa, herbatniki aż do wykończenia masy. Wierzch posyp wiórkami i odstaw na całą noc do lodówki. SMACZNEGO
Prosty przepis nawindow.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1800 ml mleka 300 g margaryny bądź masła 1,5 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 4 czubate łyżki maki pszennej 5 budyni śmietankowych ok 250 gram herbatników cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Około 1.5 litra mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku wymieszać mąkę wraz z budyniami tak aby nie powstały grudki(...)całkowicie się nie rozpuściło można jeszcze na chwilę wstawić garnek na gaz i energicznie mieszać do połączenia się składników). Gorącą masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i herbatnikami. Następnie przykrywamy drugą warstwą herbatników i odstawiamy do wystygnięcia by później wstawić do lodówki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLIdealnie sprawdza się zarazem na niedzielny dodatek do popołudniowej kawy jak i na wizytę gości, którzy na pewno będą zaskoczeni jego smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Ok 300 gram herbatników 300 gram orzechów włoskich 5 szklanek mleka 1,5 łyżki cukru 3 galaretki cytrynowe 3 budynie waniliowe 300 gram masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na masę czekoladowa(...)ostygnięcia. gdy masa budyniowa ostygnie miksujemy masło, i dodajemy po łyżce masy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składanie ciasta: Formę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia, na dno układamy pierwsza warstwę herbatników następnie wylewamy masę budyniowa. Na masę budyniowa wykładamy druga warstwę herbatników a na nią wylewamy masę czekoladowa. Całość posypujemy orzechami i wstawiamy do lodówki na kilka godzin
Blog kulinarny S9.PL