dodać tartą czekoladę i wymieszać. Na koniec wlać żelatynę. Przełożenie: Biszkopt, masa rumowa, pianka kawowa, biszkopt, masa rumowa, pianka kawowa .Dowolnie udekorować, np.startą czekoladą lub pokruszonymi herbatnikami
Moje domowe kucharzenieubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder i żelatynę. Masę śmietanową szybko wyłożyć na masę truskawkową.[Ja wyłożyłam część masy, ułożyłam truskawki i zalałam resztą masy].Całość posypać np.pokruszonymi herbatnikami. Schłodzić
Moje domowe kucharzenieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Deser truskawkowy z mascarpone to połączenie skruszonych herbatników z sosem truskawkowym i śmietaną z mascarpone. Bardzo szybki w wykonaniu. Można go przygotować w sezonie ze świeżych truskawek jak i z mrożonych w porze zimowej. Post Deser truskawkowy z mascarpone pojawił się poraz pierwszy w Marta
Marta GotujeJest puszysty i bardzo wilgotny. Po prostu rozpływa się w ustach. Wielbicielą zbitych, ciężkich serników może nie przypaść do gustu. Sernik upiekłam na spodzie brownies, jednak można również użyć herbatników choć nawet bez żadnego spodu byłby przepyszny. Polecam!! Sernik na mleku skondensowanym i spodzie z brownie Składniki: Brownie
Mania Gotowaniamleczna i słodziutka. Jeśli lubicie mleczko z tubki to coś dla was. Można ją wykorzystać również do innych wypieków. Poniższy przepis można zmodyfikować i na przykłąd zamiast biszkoptu użyć herbatników. Polecam! Ciasto ala Kinder Maxi King Składniki: Biszkopt: · 5 jajek · 1/2 szklanki
Mania Gotowaniadolewamy cienką strużką lekko przestudzoną czekoladę oraz galaretkę. Na dno tortownicy o średnicy od 18 do 20 cm wykładamy przezroczystą folię lub papier. Jeśli mamy ochotę, możemy ułożyć warstwę herbatników czy biszkoptów – jeśli lubimy serniki ze spodem. Na dnie rozsmarowujemy 1/4 masy i układamy na niej maliny. Dokładamy kolejną 1/4 częścią masy i układamy ponownie warstwę malin. Przykrywamy pozostałą
Poezja smakuktóre lubi moje dziecko i takim sposobem powstał ten naprawdę pyszny deser. Chciałam dodac owoce, jednak mój syn ostro zaprotestował :) Składniki na 1 deserek: 150 g serka mascarpone 3 herbatniki maślane z kakao 3 łyżeczki tego musu truskawkowego cukier puder do smaku 1 łyżeczka gorzkiego kakao kilka chocolate chips (można użyć posiekanej ulubionej czekolady) Wykonanie: Serek mascarpone zmiksowałam z cukrem
Blondynka Gotujejest na tyle neutralny, że z dodatkami można naprawę szaleć do woli. Chałwa i śliwki? Połączenie co najmniej niecodzienne, ale zdecydowanie warte grzechu - ciasto wyszło pyszne! Spód: 250 g herbatników 1/3 kostki masła Sernik: 400 g twarogu półtłustego 200 g śmietany 18% 3 jajka budyń śmietankowy 150 g chałwy waniliowej 1/3 szklanki cukru Wierzch: 3 duże śliwki 2 łyżki brązowego
sama złodyczciastem zachwyca się cały świat. Jestem pewna, że każdy kto raz spróbuje tego deseru z pewnością się w nim zakocha. Składniki: 350 gram ciasteczek digestive (ja użyłam czekoladowych herbatników i też jest pycha!) 125 gram masła 3 średnie banany kilka łyżek soku z limonki lub cytryny 500 gram masy krówkowej 100 gram gorzkiej czekolady (ja użyłam mlecznej
Mango Papajakremowy a spód mimo, że chrupiący również rozpływa się w ustach, o polewie to już nawet nie wspomnę :) warto upiec samemu i przekonać się jak smakuje :)SkładnikiSpód: 180g herbatników zbożowych 70-80g masła Masa serowa: 1kg sera twarogowego waniliowego w wiaderku 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100ml mleka 1 puszka masy karmelowej
Ze smakiem i z pasjąciasto to idealna propozycja dla tych, którzy uwielbiają zarówno makowce jak i serniki. Możecie przygotować je także z dowolnym spodem, czy to z kruchego ciasta czy herbatników. Zdecydowanie do przygotowania nie tylko od święta! Składniki: Masa makowa: 900 g gotowej masy makowej z puszki 2 jajka 100 g mielonych migdałów 70 g kokosu *opcjonalnie dwie łyżeczki aromatu migdałowego lub rumowego
Ze smakiem i z pasjąchwałę. Smakuje obłędnie i zawsze wychodzi,nawet wtedy, gdy odważę się na małą modyfikację. ULUBIONY SERNIK Z SOSEM TRUSKAWKOWYM. /z babcinego przepisu; nieco zmodyfikowany;/ na spód: 2 opakowania czekoladowych herbatników lub jakichś kruchych ciastek 90g masła na sernik: 1,2 kg białego półtłustego sera 4 jajka szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju 1 niepełna szklanka mleka
W kuchni Karmel-itkiSkładniki:1 kg twarożku śmietankowego - w wiadereczku, np z Biedronki1 szkl. cukru pudru 2 śmietanki Śnieżka300 ml zimnego mleka2 łyżki płaskie żelatyny300-350 g kruchych ciastek - ja użyłam herbatniki, ciasteczka Amaretti oraz ciasteczka owsiane Brześć1/3 masła lub margarynygalaretka truskawkowatruskawki WYKONANIE:Żelatynę namoczyć w około 100 ml zimnej wody - odstawić. Ciastka pokruszyć. Tłuszcz rozpuścić, dodać do okruchów - wymieszać. Wyłożyć
kolorowotorcikowoBardzo szybki, bardzo prosty BARDZO SMACZNY placuszek. Polecam ! Spód:250-300g kruchych ciastek ( ja użyłam herbatniki i ciasteczka amaretti )2 łyżki masła1 łyżka wodyZmielić ciastka, pod koniec dodać masło i wodę.Powstałym ciastem wylepić tortownicę ( małą - śr. 20 cm ).Zapiec 15 minut w 170 stopniach.Nadzienie:1 łyżka żelatyny - rozpuścić w 70 ml wrzątku.1,5 szkl. mleka2/3 szkl. cukru3 łyżki
kolorowotorcikowomnie biszkoptowe ( najlepiej suchego )120 g chałwy2 łyżki cukru pudru50 ml rumuwiórki kokosowe, mielone orzechy, kolorowy maczekWykonanie:Obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej - uważać by czekolady nie przegrzać.Herbatniki oraz ciasto biszkoptowe zmielić.Dodać pokruszoną chałwę, cukier puder i płynną czekoladę.Na koniec do masy dodać rum - wyrobić - najlepiej rękoma. Formować trufle, obtoczyć w wiórkach, orzechach lub innych posypkach.Gotowe
kolorowotorcikowo