Jako, że sezon na borówki chyli się ku końcowi, uspokoję Was, ponieważ Flaugnarde można jeść także z innymi owocami i będzie równie pyszne, polecam typowo jesienne, takie jak jabłka, gruszki czy śliwki (suszonymi pasują idealnie!). Flaugnarde z borówkami 3/4 szkl. mąki pszennej 1 1/4 szkl. dowolnego mleka 3 jajka 1 łyżeczka soku z cytryny ew. syrop klonowy 1/2 szkl. borówek
Przepysznik - BLW i nie tylkokonfitura od dżemu? Po prostu do dżemu dodaje się wody, choć ja muszę przyznać, że przyrządzając dżemy z owoców jagodowych nigdy nie dodaję wody. Jeśli przyrządzam dżem z jabłek, gruszek lub ze śliwek to na ogół dodaję odrobinę wody. Natomiast nigdy nie gotuję dżemu czy konfitury według proporcji 1:1, bo taki dżem jest po prosru dla mnie za słodki
codojedzeniakolejny koktajl, jest super w smaku ,ale co najważniejsze- zamknęłam w nim moc zdrowia i dobrego samopoczucia! Składniki -natka pietruszki , cała, duża -3 jabłka -2 kiwi gold -1 słodka gruszka -łyżka młodego jęczmienia Skworcu -szklanka wody -sok malinowy własnej roboty-opcjonalnie -borówka amerykańska Do blendera wrzucamy wszystko , oprócz borówki i soku z malin. Dolewamy szklankę wody. Miksujemy na gładko
Z Kuchni Do Kuchniprofanacja. Natura stworzyła ten niepozorny owoc jakby celowo, aby w połączeniu z mocnym destylatem, dał nam tak szlachetny trunek. Tak więc zaapeluję raz jeszcze, róbmy powidła ze śliwek, jabłek, gruszek i czego dusza zapragnie jeszcze, ale zostawmy pigwy do tego w czym czują się najlepiej. Dziś pragnę przedstawić najprostszy przepis, na nalewkę z pigwy. Najprostszy, ale jeden z najsmaczniejszych
Miód i pieprzmały słoiczek * kilka łyżek jogurtu kilka łyżek musli ( u mnie pyszne musli z Sante ) owoc – u mnie pół nektarynki, ale może to być jabłko, śliwki, gruszka co tylko posiadasz Na dno słoiczka przekładamy łyżką jogurt naturalny, na niego kładziemy musli i na to owoce. Zamykamy słoiczek. W pracy otwieramy mieszamy zawartość i gotowe
Kuchnia na wzgórzuSkładniki: 2 banany 2 kiwi 1 jabłko 1 gruszka 1/2 szklanki wody niegazowanej Sposób przygotowania: 1. Owoce obrać, pokroić na mniejsze części i zmiksować z wodą
A Ty Smakuj Mniepewnie z rok temu z dopiskiem "zrób na bloga!". I leżało to gdzieś i czekało na swoją kolej (tak samo zresztą jak przepis na przepyszny krem z buraka i gruszki ). Różyczki wyszły nie dość, że łatwe i smaczne, to na dodatek zjawiskowe! Naprawdę wyglądają przepięknie i wszyscy się nimi zachwycają. Nikt nie wierzy, że to takie proste :) Czego potrzebujemy? - opakowanie
two broke sistersgdziekolwiek mieszkacie. Nigdy, ale to nigdy, nie sięgajcie natomiast po jego zjedzeniu po maczankę , czyli małopolskiego „burgera” z marynowanej karkówki, podanego z purée z białej fasoli i gruszki oraz z aronią. Zjecie ją z łakomstwa, bo też jest pyszna, a potem będziecie trawić do południa dnia następnego, jak my… Szymon i Rafał otwierają, by nie powiedzieć inaczej
GRUBY WAŁEKŻegnamy lato. Witamy jesienne smaki. Na targach króluje dynia – pękata, okrągła, w kształcie gruszki. Pomarańczowa lub bladożółta, gładka i chropowata. O miąższu zbitym i luźniejszym, dającym się podzielić na makaronowe włókna.… Czytaj dalej
Mam To Na Widelcugórną połowę układamy ciasno plastry śliwek i zakładamy ciastem jak na zdjęciu. Następnie zwijamy je w różyczki i układamy w formie do muffin. Zamiast śliwek możemy użyć jabłek, gruszek czy brzoskwiń :) Muffiny pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 200 C przez 15-20 minut może być dłużej dlatego zaglądajcie. Czas pieczenia zależy od owoców Gotowe róże po pudrujcie
Niezły Młynekdyniowa kasza owsiana z gruszką (w środku) i pestkami dyni prażonymi w ksylitolu i cynamonie ~ Chyba jako jedna z ostatnich bloggerów śniadaniowych rozpoczynam u siebie sezon dyniowy...Wczoraj postanowiłam sprawdzić, kiedy zrobiłam to w poprzednim roku i okazało się, że...18 września :D Czyli dokładnie rok temu (no, minus jeden dzień) - przypadek? :D KLIK I w sumie wtedy też było
breakfast of dreamszbioru. Polecam okolice Tyńca :-). Należy pamiętać, że wybieramy owoce bardzo dojrzałe - ciemne, te które są lekko czerwone lub zielone odrzucamy. Do bzu doskonale pasują jabłka, sądzę że z gruszkami również smakowałby bardzo ciekawie. Może jeszcze uda mi się zebrać trochę owoców i przygotować kolejny przepis? :-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćręku. Nadchodzi jesień... W końcu! Moja ulubiona pora :) Piękna, kolorowa, złocista i pełna klimatu. A także nostalgiczna - jak dzisiaj :) Wprasza się pełnym koszem owoców, z którego wysypują się jabłka, gruszki i śliwki. I te ostatnie są moim dzisiejszym bohaterem. Wylądowały w pysznym deserze, który równie dobrze może zastąpić śniadanie czy też solidny posiłek, bo porcja jest całkiem spora. Karmelizowane śliwki
My simple kitchenlubianych ciast. Jest mega proste i bardzo smaczne. Dla urozmaicenia smaku możemy upiec go z dodatkiem owoców. W tym przypadku najbardziej nadadzą się śliwki, gruszki czy wiśnie. Ja tym razem postawiłam na sezonowe śliwki, które świetnie pasują do takiego kakaowego ciasta. Polecam wypróbować przepis Na blogu możecie również znaleźć przepis na murzynka
Marta Gotujesklepach pojawia się wiele odmian dyni, słodkich, aromatycznych. Wystarczy wybrać dynię Hokkaido, upiec ją, a zyska piękny, orzechowy aromat. Ja pokusiłam się o wzbogacenie zupy słodkimi, dojrzałymi gruszkami, to był strzał w dziesiątkę! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeść