Dziś mamy Sylwester. Niektórzy już przygotowują się na imprezy. Inni zapraszają znajomych do siebie. Ja przygotowałam na moją małą imprezę sylwestrową udka pikantne, zapiekane gruszki pod kruszonką, sangrię cytrusową, paluszki grissini oraz sałatkę z kukurydzy i wędzonej piersi z kurczaka. Sałatka jest pyszna i szybko się ją robi. Idealna na spotkania z rodziną lub z przyjaciółmi. Sałatkę podałam w szklaneczkach
Zakątek rozkoszy kulinarnychwody 100 g suszonych gruszek 100 g suszonych jabłek 5 szt. suszonych śliwek 5 szt. suszonych wiśni 6 szt. suszonych moreli 5 goździków Owoce wkładamy do garnka i zalewamy wodą, do przykrycia owoców. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy na małym ogniu ok pół godziny. Ewent. dosładzamy do smaku. Kompot podajemy na ciepło lub na zimno
Atlas SmakówRybna tarta z dynią i ricottą, z wędzonym łososiem. Możecie ją podać na ciepło jak i na zimno. 2. Danie gorące: Krewetki z kuskusem i karmelizowanymi gruszkami! Pyszne i lekkie danie! Bardzo eleganckie! 3. Sałatka z ośmiorniczkami i zielonym groszkiem! 4. Odświeżająca sałatka z mango i orzechami brazylijskimi 5. Sałatka z kurczakiem i granatem 6. Sałatka z tortellini
SMYKWKUCHNIkliknij w zdjęcie by przejść do przepisu 1. WYTRAWNA TARTA Z GRUSZKĄ I CUKINIĄ. możecie ją podać na zimno lub na gorąco 2. Orzeźwiający drink z rumem! 3. Pieczony kurczak w maśle! 4. Lekka przekąska pomidory z mozzarellą i bazylią! 5. Chrupiąca sałatka z grzankami! 6. Szybka i pyszna gorąca przystawka! Jajka zapiekane w szynce parmeńskiej!. Możecie dodać
SMYKWKUCHNIfont:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kiedy nadchodzi jesień zawsze w kuchni pachnie mi jabłkami, śliwkami, gruszkami, orzechami. Choć ten okres jest poniekąd dla mnie przygnębiający, gdyż nie lubie zimna i szybko kończących się dni o tyle czas spędzony w tym okresie w kuchni uważam za wspaniały
Kubki smakusię również bardzo smaczne. Składniki na: Waniliowe ciasto z jabłkiem dwie szklanki mąki 250g masła – jedna kostka 150g serka waniliowego dwie łyżeczki proszku do pieczenia trzy jabłka lub gruszki jedna […] The post Waniliowe ciasto z jabłkiem appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny GarnekInteresujące połączenie świeżego smaku gruszki ze słodyczą miodu i ostrym smakiem sera pleśniowego. Taka przekąska dobrze się sprawdzi gdy przyjdą niezapowiedziani goście. Pasuje do piwa, wina i ... herbaty. Dodatkowym plusem tej przekąski jest to, że smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno
Milion Smakówpieczarkami Sałatki, surówki Domowa sałatka jarzynowa (tradycyjna sałatka warzywna) Sałatka z ogórkami kiszonymi i rzodkiewką Lekka sałatka makaronowa z warzywami Lekka sałatka owocowa z żurawiną Chrupiąca sałatka z gruszką i serem śródziemnomorskim Ryżowo-paprykowa sałatka śledziowa Świąteczna sałatka z pstrąga i zieleni brokułów Kolorowa sałatka z pieczonymi w miodzie migdałami Lekka sałatka z selerem naciowym, jabłkiem i rzodkiewką Zajrzyjcie również
Słodkie okruszkikostkę. Składniki wymieszaj w szklanej misce. Wszystkie składniki dressingu wymieszaj dokładnie ze sobą, i polej sałatkę. Do całości dodaj pestki dyni. Wymieszaj dokładnie. Na zdrowie! Zamiast jabłka można użyć gruszek
Z Kuchni Do KuchniZupa z suszonych owoców z makaronem zawsze gości na mojej kolacji wigilijnej. Jest bardzo smaczna i aromatyczna, polecam. Składniki: 200 gram wędzonych śliwek 200 gram wędzonych gruszek 200 gram suszonych jabłek Garść suszonych jagód 6 goździków Miód do smaku Sok z połowy cytryny Makaron żytni nitki Sposób przygotowania: Do garnka przekładamy wszystkie owoce, zalewamy 4 litrami wody, pozostawiamy na kilka
Bajeczna Kuchnianastroju, itp. Składniki: -1,5 kg czerwonych buraków -3 l wody -100-150 ml soku z kwaszonej kapusty -cebula -ząbek czosnku -garść suszonych grzybów -susz owocowy ( jabłko, gruszka, śliwka ) -sól, pieprz Buraki obieramy i kroimy w słupki. Suszone grzyby moczymy i odsączamy. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy susz owocowy, grzyby, buraki, cebulę i czosnek. Gotujemy do miękkości buraków
Maminek kulinarnyprzechowujemy ogonkami do góry, lecz nie w lodówce! Zimno niszczy ich smak sałata - przechowujemy na dnie szuflady w lodówce w lekko zwilżonym papierowym ręczniku i zamkniętej papierowej foli niedojrzałe gruszki - w papierowej torebce w temperaturze pokojowej marchewkę naciową - zdecydowanie bez naci. Należy się jej pozbyć dlatego, że zawiera warzywu wilgoć i szybciej ono więdnie Pamiętaj aby: Parzyć por przed smażeniem
W Moim Magicznym Domukarmelizowaną pomarańczą i sosem daktylowym kocham moją gofrownicę za to, że jeszcze mi oddaje te gofry w całości nie ważne jak dziwne są :D pokusa sięgnięcia po gruszkę zamiast pomarańczy była silna, ale jakoś święta trzeba przywołać ;) i uprzedzając, wcale nie było za słodko :D uciekam do porządków, a u was jak idą przygotowania
More food, love and dreamsktóry wyszedł obłędny. Poniżej podaję Wam krótki przepis jak go przygotować. Składniki (na 4-6 porcji, w zależności od wielkości): 500 gram suszonych owoców, w tym głównie suszonych jabłek, gruszek oraz moreli, śliwek kalifornijskich i żurawiny sok z dwóch pomarańczy skórka z 1/2 pomarańczy laska cynamonu 2 gwiazdki anyżu szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki cukru trzcinowego 1 litr dobrej
Mango Papajawyjazd! Jest też smaczny omlet z warzywami z salsą z pomidorów i chili, obsmażony tuńczyk z kuskusem po sycylijsku z zielonymi warzywami, kanapka klubowa z kurczakiem, pomidorem, sałatką, gruszką i estragonem czy czosnkowe szaszłyki z kurczaka z czerwoną pomarańczą, ze szpinakiem i fetą! Są pomysły na makarony, zupy, letnie sałatki z arbuzem, azjatycka sałatka z makaronem, z tofu i warzywami
Plate of Joy