suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Placuszki dyniowe na słodko Drożdżowe ślimaczki dyniowe z pomarańczą Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Ciasto z dynią, gruszką i figami Sernik dyniowy z karmelem Tarta z dynią i szpinakiem Proporcje na formę o wymiarach 24 x 24 cm Składniki: Ciasto 250 g mąki pszennej 125 g zimnego masła
Kulinarne przygody GatityJesień dookoła. Czas pożegnać klapki i koszulki z krótkim rękawem. Na straganach piętrzą się stosy jesiennych owoców - moich ukochanych śliwek węgierek, gruszek i wielu odmian jabłek. Dojrzały dynie i przepięknie kwitną wrzosy. W weekend można wybrać się do lasu na kolejne grzybobranie i przy okazji dotlenić się po tygodniu spędzonym w przesiąkniętym spalinami mieście. Po powrocie przyda się jakaś rozgrzewająca
Smaczna Pyzaskłada w jedną całość. Polecam ..mój ulubiony wypiek na jesienne dni. Do tego ciasta polecam cynamonową rozgrzewajacą herbatę Spicy Cinnamon Richmont Cynamonowa słodycz. Dzika nuta Rooibos. Aromatyczna gruszka. Każdy łyk to egzotyczna wyprawa. Duet idealny. Blaszka 24/24 cm Składniki: 1,5 kg winnych jabłek (antonówka) 1 banan 1 czubata szklanka mąki pszennej 1 czubata szklanka kaszy manny
Wanilia i Kardamonmałych ciastek albo 7 drożdżówek): Ciasto: świeże gotowe ciasto francuskie ze sklepu (u mnie 50 x 25 cm) Nadzienie: krem angielski według tego przepisu ulubione owoce: nektarynka, morela, gruszka, jagody (świeże lub mrożone) cukier puder do posypania Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Ciasto wyciągamy z opakowania i kładziemy na dużej desce do krojenia lub macie silikonowej. Kroimy
Lamarida.plimbiru, płatków róży, pomidora, fenkułu, soku z brzozy, papai, liczi czy kokosa ? Spokojnie, nie wszystko na raz Ale zapachniało co? Wiesz, pisząc ten tekst właśnie popijam wodę z dodatkiem gruszki i rabarbaru. Banał powiesz? A wiesz jakie to dobre? Sama byłam zaskoczona. To jedna z moich ulubionych. Chłopcy lubią za to wodę z granatem, arbuzem i miętą lub morelą, mango
Arbuziakikokosu- to propozycja jesiennego magazynu Aromat , kto jeszcze nie widział to zapraszamy serdecznie klik ! Znajdziecie w nim wspaniałości z wykorzystaniem kolorowych ziemniaków, orzechów, cukinii, dyni, fasoli oraz gruszki. Pysznie się zapowiada, prawda? A u mnie na blogu pojawił się nowy dział na ciasta warzywne , powoli będę go zapełniała ;) Składniki : 320 g cukinii 100 ml mleka kokosowego
Życie zaczyna się w kuchniswojemu, na maślance, przez co nie jest specjalnie słodki. Ale nie martwcie się - syrop nadrabia. Całość smakuje wyśmienicie ze świeżymi figami, ale inne sezonowe owoce też się sprawdzą (gruszki, mmm...). Jeśli jednak macie apetyt na figi właśnie, koniecznie sprawdźcie śniadaniowe propozycje Mirabelki i Ani . Kakaowo-maślankowy pudding chia z syropem daktylowo-orzechowym i figami Składniki: (na 2 porcje
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSKŁADNIKI dla 4 osób : 1 kg marchewki 4 jabłka 2 gruszki 2 łodygi selera naciowego PRZYGOTOWANIE: Owoce i marchewki myję dokładnie. Do sokowirówki która u mnie mieści całe owoce i warzywa już nie muszę kroić warzyw i owoców na mniejsze kawałki. Natomiast jeśli ktoś nie ma sokowirówki z otworem na całe warzywa i owoce musi przekroić na pół
Gotowanie Patkiczekoladę, orzechy i ze zwyklaka powstanie cudo- gwarantuję. Jeżeli chcecie dodać owoce to trzymajcie się zasady nie więcej niż dwa kubki pokrojonych owoców w kostkę 1 cm- dotyczy to gruszek, jabłek, brzoskwiń itp., czekolada- 100 g według mnie wystarczy, ale 200 g posiekanej czekolady ciasto też udźwignie; bakalie też maksymalnie 2 kubki. Za miarkę najlepiej posłużyć się opakowaniem po małym
greenscarfblendera ii.. do dna!!! ;)) Jest wiele możliwości połączenia składników. BAZA - wyciśnięty sok (jabłko, pomarańcz), mleko (kokosowe, ryżowe), jogurt, woda OWOC - kiwi, winogrono, maliny, truskawki, banan, jabłko, mango, gruszka, jagody, brzoskwinie, ananas GARŚĆ ZIELONEGO WARZYWA - szpinak, sałata, ogórek pietruszka, seler naciowy OPCJONALNIE - miód, siemię lniane, cynamon, masło orzechowe, sezam, amarantus
BezglutenowaIzabelaktóra pozwoli pomału się przestawić. Jest szaro, buro i deszczowo, a gdy rano na termometrze zobaczyłam siedem stopni powyżej zera, odruchowo szczelniej otuliłam się szalem. W sklepach królują śliwki, gruszki i dynie, a pierwszym, co z niemal pietyzmem włożyłam do koszyka, było opakowanie świeżych, soczyście fioletowych fig. I tak, to zdecydowanie są moje smaki, niecierpliwie przecież czekam na pierwsze kasztany
Pożeraczka, czyli raz adobrzeawokado – jest ono szalenie zdrowe i pyszne Na blogu znajdziecie również inne przepisy z jego wykorzystaniem. Zobaczcie też: Kanapki z awokado | 3 proste przepisy Sałatka z szynką parmeńską, gruszką i serem pleśniowym Sałatka z awokado i krewetkami Sałatka ze szpinaku z boczkiem i serem pleśniowym Przepis na sałatkę z awokado, serem pleśniowym i pomidorkami Drukuj przepis Porcji: 1 Czas
Kuchnia BazyliiJesień na dobre zawitała w naszym kraju a wraz z nią sezonowe warzywa i owoce. Gruszki, jabłka, dynie, bakłażany czy papryki można spotkać na każdym sklepie. Wraz z jesienią i jej darami do mojej kuchni wkroczyły nowe, smaczne i proste przepisy. Niedawno temu podzieliłam się z Wami recepturą na makaron carbonara z cukinią oraz gulasz z dyni . Dzisiaj przyszła kolej
Życie ze smakiemRustykalna tarta, bardzo krucha, delikatna, smaczna. Pieczona bez użycia formy do tarty. Można piec ją z różnymi sezonowymi owocami np. śliwkami czy gruszkami. Warta wypróbowania 😊. Składniki na ciasto: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 125 g zimnego masła, pokrojonego w kawałki 3 łyżki zimnej wody szczypta soli Składniki na nadzienie: 4 duże
Słodka Strefasię dynia – w moim domu powstaje z niej kompot, który wspaniale pachnie goździkami. Jest także żurawina, z której robię kisiel, pojawiają się także polskie gruszki i jabłka. Z tych ostatnich proponuję dziś co przepysznego – jabłkowe crumble. Crumble to wyjątkowy deser: szybki w wykonaniu i cudowny w smaku. Składa
Vegan Taste