wędliny, pieczonego mięsa czy serów. Sprawdzi się też również jako surówka obiadowa, zwłaszcza do białych mięs i ryb. Polecam :) Składniki - 1 średniej wielkości seler korzeniowy surowy - 2 jabłka - 1 gruszka - garść rodzynek - 1 łyżka soku z cytryny lub limonki - 1/2 łyżeczki miodu - 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego Wykonanie Seler, jabłka i gruszkę obieram ze skóry, ścieram
Kuchnia z widokiem na ogródniż te z piekarni! Co więcej są banalnie proste w przygotowaniu. Do nadzienia poza twarogiem możecie również dodać szczyptę cynamonu, cienką warstwę musu jabłkowego lub pokrojone w plasterki jabłka, gruszki itp. owoce. Ponadto do ciasta zamiast cukru możecie użyć słodzika. Więcej przepisów bez cukru znajdziecie tutaj . Przepis na ciasto francuskie z serem Przygotowanie opakowanie ciasta francuskiego (300 g) opakowanie dowolnego(...)twarogu (250 g) 1 jajko 2 łyżki cukru / słodzika (24 g) opcjonalnie szczypta cynamonu owoce typu jabłka , gruszki itp. kilka łyżek musu jabłkowego ( przepis tutaj ) Czas przygotowania: 10 minut + 20 minut pieczenia Ilość: 6 dużych trójkątów (około 100 g każdy) Składniki Do twarogu dodajemy żółtko jaja (białko zachowaj na później) oraz cukier / słodzik , a następnie dobrze całość mieszamy. Opcjonalnie możemy
WegePrzepisdzieciaczka i mnie rewelacja!!! Mąż kreci nosem ☺️ Składniki: Jeden średni seler, 2 średnie gruszki, oliwa Seler kroimy w plastry, kropimy oliwą, owijamy folią spożywczą i pieczemy Ok 20-30 minut. Blendujemy z dojrzałą gruszką. Pycha! Nasza córka uwielbia
Pasja tworzeniaNalesniki 2 szklanki mąki Szklanka mleka 3 jajka Szklanka wody Odrobina soli Odrobina oleju roślinnego Nadzienie 1 Szynka parmeńska Ser ementaler Nadzienie 2 Salami Mus jabłkowy Nadzienie 3 Miękka gruszka Syrop z agawy Jak zrobić naleśnik Wymieszaj składniki na naleśniki w blenderze. Rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej odrobinę oleju, rozprowadź ją papierem. Wlej łyżkę ciasta na naleśniki i rozlej(...)równomiernie po całej patelni. Teraz w zależności, który rodzaj robisz, połóż szynkę lub, salami lub gruszkę. Podsmaż przez chwilę i obróć naleśnik na drugą stronę. Chwilę smaż i ponownie obróć. Teraz przełóż naleśnik na talerzyk i dodaj odpowiednio drugi dodatek, czyli ser, lub mus, lub syrop i zwiń. Po zrobieniu wszystkich można podpiec w piekarniku lub na patelni. Jeśli spodobał
RafalCookbezmięsne, baaardzo zdrowe śniadanie. I smaczne. Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka soku jabłkowego 1 łyżka pestek z dyni 1 łyżka płatków migdałów 1 łyżka orzechów włoskich 1 gruszka 1 kiwi 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki jogurtu naturalnego szczypta cynamonu (przepis na 2-3 porcje) Płatki zalewamy sokiem jabłkowym i wkładamy do lodówki(...)drugi dzień wrzucamy do nich migdały, pestki z dyni, orzechy włoskie, startą na grubych oczkach gruszkę, sok z cytryny, cynamon, obrane i pokrojone kiwi. Polewamy jogurtem i miodem, mieszamy. Jeżeli macie takie widzimisię, możecie pestki dyni i migdały chwilę podprażyć na patelni. Artykuł Bircher musli z sokiem jabłkowym pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyMilion witamin, same dobroci, zero cukru i innych niepotrzebności. Miotałam się jedynie pomiędzy wodą a mlekiem. Skończyłam na wodzie. I jest git. Składniki: 3/4 szklanki wody garść jarmużu 1 gruszka 1 jabłko 1 czubata łyżka otrębów (ja użyłam żytnich) 1 łyżka soku z cytryny (przepis na 2 porcje) Otręby zalewamy wodą, odstawimy na 5 minut. Jarmuż myjemy, owoce obieramy(...)pozbywamy się gniazd nasiennych. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Artykuł Koktajl z jarmużem, gruszką i jabłkiem pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyKingi Paruzel. Pasztet smakował świetnie, najlepiej w pierwszym dniu. Był dla nas trochę za słodki, więc jedliśmy go z sałatą z winegretem. Składniki: 3 puszki białej fasoli 1 gruszka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka majeranku duża garść suszonej żurawiny sól pieprz olej rzepakowy Fasolę odsączamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy(...)nią pokrojone w mniejsze kawałki gruszkę bez gniazda nasiennego, cebulę i czosnek, smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy do tego fasolę, smażymy 5 minut. Pod koniec dodajemy majeranek, sól i pieprz. Zawartość patelni wrzucamy do miksera i miksujemy na gładki mus. Dorzucamy do tego mąkę i żurawinę, dokładnie mieszamy. Przekładamy do średniej wielkości keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut
Kardamonovydomu. Koktajl z melonem, bananem i malinami to połączenie raczej słodkich owoców, dlatego koniecznie dodajcie do niego sok z cytryny. Składniki: pół melona 1 banan 1 gruszka pół szklanki malin sok z połowy cytryny (lub więcej) 100 ml wody (przepis na 3 sztuki) Miąższ z melona wrzucamy do blendera. Dodajemy do niego obranego banana, pozbawioną gniazd nasiennych gruszkę
Kardamonovyjogurtu greckiego i czosnku, ma słodko orzechowy smak. Miła odmiana na jesiennym stole śniadaniowym. Szczególnie smakuje mi w towarzystwie słonych precli. 2. Prosta zupa dyniowa z grzankami z gruszką, jarmużem i gorgonzolą Najprostszy przepis na kremową zupę dyniową. Świetnie syci i rozgrzewa w chłodne wieczory, a dodatek grzanek z dodatkiem jarmużu, gruszki i gorgonzoli sprawia, że danie nie jest
Chilli Czosnek i Oliwaprostu coś słodkiego Korzystamy ze świeżych owoców, jeżeli takich nie mamy możemy użyć mrożonych. Składniki 500 g-700 g owoców ( u mnie kiść ciemnych winogron, średnie jabłko, słodka gruszka) mrożone rozmrozić 1 litr soku z winogron lub czarna porzeczka 100% lub własnej produkcji ( sok dopasujmy kolorem do owoców z których robimy kisiel) 2-3 łyżki skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej( jeżeli(...)mąki, gęściejszy więcej) 2-3 łyżki cukru lub według własnego smaku i w zależności od słodkości soku sok z 1 cytryny 2-3 łyżki wody Owoce myjemy, jabłko i gruszkę obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny, mieszamy. Owoce wkładamy do rondelka, dodajemy wodę oraz cukier. Całość mieszamy, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu do czasu kiedy owoce
gotuj ze mnąFRANCUSKU TRUFLE DAKTYLOWO ORZECHOWE, CZYLI KULKI MOCY SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI STEK
globuskulinarnyBanalne w przygotowaniu a jakie pyszne ! Składniki: 6 naleśników-przepis znajdziecie tutaj lub tutaj 4-5 gruszek 1 łyżeczka cynamonu 6 łyżek kremowego serka białego 1 cukier waniliowy lub cynamonowy Gruszki obieramy,ścieramy na tarce o dużych oczkach ,dodajemy cukier i cynamon i smażymy na ogniu przez ok.5-10 minut. Gorące naleśniki smarujemy serkiem i nakładamy nadzienie gruszkowe.Zwijamy i podajemy
Przepisy mojej mamybiałe, naprawdę ciekawe w smaku. Idealne dla osób lubiących słodkie wina :-) Zachwycona jestem winem różowym. Pierwszy raz piłam tak dobre wino jeśli chodzi o ten rodzaj. Mamy tutaj połączenie gruszki i czarnej porzeczki. Te oba owoce jak się okazało komponują się ze sobą idealnie. Jest to wino półsłodkie, delikatne i subtelne. Pasuje do ryb, lekkich makaronów, delikatnych pasztetów drobiowych(...)prezent, wieczór we dwoje, czy z przyjaciółmi. Ja jestem pod wrażeniem smaku tych win. Wyczuwalne są tu owoce, wina są delikatne. Wino różowe mnie zachwyciło, wino gruszkowe smakuje gruszkami, wiśniowe wiśniami, które wyczuwamy. Nie jestem fanką win słodkich i półsłodkich, a tutaj w ogóle mi to nie przeszkadzało, bo ta słodycz nie jest przesadzona. Jest w sam raz, ze smakiem
kruche babeczkiboczku podsmażonego na patelni, wyszło naprawdę pysznie! A kiedyś pokażę Wam jeszcze inną wersję tej sałatki ;-) Składniki: rukola roszponka pokrojone w plasterki awokado pokrojona w plasterki lub kostkę gruszka orzechy włoskie podgrzane z miodem 100-150 g boczku podsmażonego na patelni (można pół na pół z szybką parmeńską) Dressing: 5 łyżek oliwy 4 łyżki octu winnego 2 łyżeczki musztardy francuskiej(...)łyżeczka miodu zioła prowansalskie Sposób wykonania: 1. Sałaty opłukać, osuszyć ułożyć na półmisku. 2. Na sałatę wyłożyć pokrojone awokado, gruszkę, orzechy z miodem i podsmażony na patelni boczek. Całość polać dressingiem. 3. Podawać po przygotowaniu. Smacznego
Kuchnia domowa Ani