Ostatni semestr studiów. Ostatni miesiąc nauki. Praca magisterska. Egzaminy. Nie powiem, łatwo nie jest, dlatego też tak nie systematycznie udostępniam Wam nowe przepisy, których swoją
Słodkie PrzyjemnościCzerwiec, tak wiele do zrobienia a tak mało czasu. Dobrze, że mimo wszystko odnajduję chwilę na przygotowanie czegoś smacznego. Dzisiejszy przepis jest idealny na początek sezonu
Słodkie PrzyjemnościCzasem najlepsze pomysły przychodzą człowiekowi do głowy niespodziewanie. Tak właśnie było z tym ciastem. Jak zwykle - ostatnio bardzo często - naszła mnie popołudniu ochota na małe co
Słodkie PrzyjemnościJakiś czas temu (chyba na jakiejś imprezie) jadłam bardzo smaczne, kruche i wielkie (!) ciasteczka z kawałkami czekolady. Smakiem przypominały pieguski, ale wyglądem amerykańskie ciasteczka. Pomyślałam, że
Słodkie PrzyjemnościCzy jest sezon czy nie, jagody jeść lubię w każdej postaci. Babeczki, drożdżówki, ciasta, pierogi czy desery. Zawsze chętnie przygotuję coś z ich dodatkiem. Choć przyznam
Słodkie PrzyjemnościCzęsto zdarza się tak, że nie mamy z eM pomysłu na śniadanie/kolację. Przecież nie można jeść ciągle placków albo jajecznicy. W takich sytuacjach często
Słodkie PrzyjemnościCiepło? Upały nie odpuszczają? I dobrze! W końcu mamy lato :) Jednak czasem zbyt dużo ciepła też nam przeszkadza, dlatego warto zaopatrzyć się w coś co pomoże
Słodkie PrzyjemnościLubicie słodkie desery? No przecież, że lubicie, w końcu jesteście na moim blogu. No dobra, tylko pytanie jakie Wam najbardziej odpowiadają - jedni lubią mega owocowe, inni
Słodkie PrzyjemnościWiem, że jest okres przedświąteczny, ale to nie oznacza, że nie możemy sobie pozwolić w środku tygodnia na totalnego klasyka jakim jest szarlotka z bezą. Kruche
Słodkie PrzyjemnościNowy rok rozpoczynam słodko. A co, kalorie i tak się szybko spali ;) A smak tych małych serniczków zniewala do reszty. Uwielbiam posmak migdałowy, a kajmak jest
Słodkie PrzyjemnościWitajcie kochani. Kolejny rok już za nami.. Poprzedni żegnałyśmy na słodko - sernikiem. Dziś nasz post pachnie nieco orientalnym, białym i chudym mięskiem na patyku. Składniki
Symfonia SmakówOd jakiegoś czasu chodził za mną fast food, taki domowy oczywiście. Początkowo miał to być najzwyklejszy hamburger, ale przypomniałam sobie, ze gdzieś na dnie zamrażarki czają
Codzienna kuchnia niecodzienna„ Hamburgera wymyślił w 1904 roku garncarz Fletcher Davis . Podejmował się on gotowania podczas wystaw garncarskich, a także prowadził bar w Teksasie. Zaproponował on swoim gościom mielony
mojewypiekiinietylkoW dzisiejszych czasach, kiedy wszyscy jesteśmy zabiegani, doceniamy potrawy, których przygotowanie nie dość, że nie sprawia trudności, to w dodatku nie zajmuje nam tak cennego czasu
mojewypiekiinietylkoMiła odmiana dla wszystkich fanów klasycznej sałatki gyros - śmiem twierdzić że lepsza od oryginału:) Sałatka ta powstała, gdy miałam ochotę właśnie na sałatkę gyros ale do
Kto ugości moich gości?