Taką sałatkę przygotowałam jakiś czas temu, kiedy jeszcze dane było mi zjeść kawałek grillowanej kiełbaski i oczywiście pomarańcze. Pierwszy raz skusiłam się na takie połączenie i
Kuchnia w czekoladzieZwykłe grillowe mięso, Ale jedzone z dodatkiem słodkim. Tworzy to razem zaskakująco smaczne połączenie. Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaSezon grillowania w pełni. Do pysznych dań warto przygotować jednak przekąski, które będą doskonałym dopełnieniem uczty na świeżym powietrzu. Do przygotowania hiszpańskich Tapas potrzebujemy: Dobre pieczywo
MarcinChefCoś dla wielbicieli owoców morza Składniki do kupienia w Almie 120 g krewetek bez pancerzyków 4-5 krążków ananasa z puszki 1 biała papryka sól, pieprz
czarrna od kuchniPikantny sos jalapeno przygotowałam będąc przekonana, że nie będzie tak pikantny jak się okazało. Byłam świadoma ostrości papryczki jalapeno, ale okazało się, że mnie zaskoczyła. Przygotowanie
Magiczny GarnekSzpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zapewne jak każdy bloger szaleję ostatnio z aparatem. :) Młode warzywa są takie piękne! I szalenie fotogeniczne. :) O ich walorach smakowych, na których przede wszystkim powinnam
Garniec MagalieSzybki i aromatyczny Składniki filet z kurczaka 1 pojedynczy marynata: czosnek 2 ząbki sos chili 2 łyżki sól czubrica czerwona Sposób przygotowania Fileta przekroić na dwa
czarrna od kuchniJak dostałam zaproszenie na wspólne wypiekanie gofrów w ramach Wypiekania na śniadanie to trochę się zasmuciłam - nie mam gofrownicy. Dziewczyny jednak zaproponowały abym upiekła gofry z
Moje Małe CzarowanieW sezonie grillowym nie może zabraknąć grillowanej karkówki. Marynata znajdzie wielbicieli wśród osób lubiących wyraziste i ostre smaki. Przygotowuje się ją bardzo szybko. 1 kg chudej
VioletoweKucharzeniePiknikowa , jogurtowo – brokułowa sałatka Następna propozycja przemytu zdrowego brokuła " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max
Ogrodnik w podróżyBardzo zdrowy i lekki obiad. Danie dzięki lubczykowi zyskuje bardzo wyrazistego smaku. 350 g dzikiego łososia Sól Pieprz 2 plastry cytryny 2 łyżeczki suszonego lubczyku 5
VioletoweKucharzenieSezon szparagowy w pełni –a że nie trwa nie wiadomo jak długo – trzeba go wykorzystać! Szparagi zgrillowane na patelni z kilkoma dodatkami, które podbijają i podkręcają
Karo in the KitchenNigdy nie kupuję paczkowanych bułek do hot dogów czy hamburgerów. Na te drugie publikowałam przepis jakiś czas temu (znajdziecie go tutaj ), a
Rozpustne gotowanieSałatka z surimi i makaronem chińskim (można użyć sojowego lub ryżowego) to idealna sałatka na imprezy wszelkiego rodzaju, począwszy od urodzin, poprzez obecny sezon grillowy, a
Kulinarne Przeboje