Jesteście miłośnikami pierogów ruskich, a nie lubicie ich lepić... Tak... to ten przepis jest stworzony dla was. Zamiast ciasta francuskiego można użyć ciasto drożdżowe, jednak co
IMPRESJA SMAKUSkładniki: 1 nieduży kalafior 2 łyżeczki curry Proeco Polska 2 łyżeczki miodu sól Przygotowanie: Kalafiora natrzeć pastą curry, polać cienką strużką miodu, posolić i zawinąć w
czarrna od kuchniCienkie filety z kurczaka zamarynowane w occie balsamicznym i usmażone na patelni grillowej. Są soczyste, mięciutkie, delikatne. Bardzo szybkie w przygotowaniu. Zalewę w której marynowało
cool and mintySkładniki: 1/2 kg fileta z kurczaka marynata: 2 łyżki pasty tahini 2 łyżki oleju 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki sosu sojowego sok z 1/2 limonki sól
czarrna od kuchniTrudno uchwycić smak bakłażana, jednak to właśnie ta nietypowa jagoda... Artykuł BAKŁAŻAN – NIETYPOWY AZJATYCKI OWOC pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESuper prosta, super szybka sałatka... Dobra na kolację, jako drugie śniadanie lub dla niespodziewanych gości. Chyba już łatwiej się nie da .... Składniki: 2 puszki tuńczyka w
IMPRESJA SMAKUSkładniki: 1 podwójny filet z kurczaka 4 ząbki czosnku koncentraty z koperku i chili Proeco Polska pomidorki koktajlowe sól Przygotowanie: Fileta przekroić na dwie połówki. Każdą
czarrna od kuchniW sezonie grillowym obowiązkowo nie może zabraknąć kolorowych i aromatycznych szaszłyków. Z marynatą z pietruszki kurczak smakuje wyśmienicie. A upieczone warzywa rozpływają się w ustach. 300
VioletoweKucharzenieOto sałatka ziemniaczana z zielonym majonezem, do którego wykorzystałam świeże zioła i oczywiście czosnek. On zawsze nadaje charakteru sałatkom ziemniaczanym. Wszystko razem zblendowałam i powstał
Kulinarne przygody GatitySezon grillowy w pełni więc tym razem dam Wam przepis na fajny, prosty dodatek do pieczonego chleba jakim jest masło czosnkowe. U mnie na rodzinnych imprezach
Czekoladowa muffinkaZapraszam po przerwie. Na koniec sierpnia wróciło lato, bo niestety większość lata była jak jesień . A my uwielbiamy upały, słońce ciepłe klimaty. Najlepsze co może być
Bernika - moj kulinarny pamietnikNa nadchodzący weekend mamy dla Was super propozycję - grillowane ziemniaczki z boczkiem i doskonałym sosem musztardowym. Potrawa prosta do wykonania, pięknie prezentuje się na stole, a
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPogoda nas nie rozpieszcza. Powiem szczerze, że dla mnie takie lato to nie lato. Syn na obozie sportowym nad morzem,był na plaży tylko raz. Zawsze
Polska ZupaPrzepis pochodzi z bloga Kultura kulinarna, u mnie w wersji uproszczonej, bo w warunkach grillowo-działkowych Składniki: 1/2 kg ziemniaków 1 puszka groszku 2 cebule sól
czarrna od kuchniW weekend miałam okazję zabrać sosy Fanex na weekend na działkę i sprawdziły się idealnie. Sos barbecue wykorzystałam do zamarynowania mięsa drobiowego na szaszłyki, dzięki czemu
czarrna od kuchni