Jeśli po obiedzie zostanie Wam upieczony łosoś, to możecie go wykorzystać np. w kanapkach. Proponuję “ Kanapkę z pieczonym łososiem i grillowaną cukinią ” ze śmietankowym serkiem, z
Moja DelicjaJeśli po obiedzie zostanie Wam upieczony łosoś, to możecie go wykorzystać np. w kanapkach. Proponuję “ Kanapkę z pieczonym łososiem i grillowaną cukinią ” ze śmietankowym serkiem, z
Moja DelicjaGalaretka z herbaty Earl Grey z aromatem bergamotki (która to pozytywnie wpływa na serce i obniżenie złego cholesterolu) w połączeniu z truskawkami bardzo nam posmakowała, dlatego
Moja DelicjaMłoda kapusta duszona z koperkiem i natką pietruszki . Idealna jako dodatek do obiadu, ale również jako samodzielne danie z kromką chrupiącego, świeżego pieczywa. Bardzo prosta do
Moja DelicjaSzybka w przygotowaniu sałatka z mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi i świeżymi ziołami to moja propozycja na lunch lub lekką kolację. Świeże zioła użyte do sałatki to bazylia
Moja DelicjaChrupiące i szybkie w przygotowaniu koperty z ciasta francuskiego z borówkami i limonką , posypane cukrem pudrem. Podawane na ciepło lub na zimno. Idealny przepis w przypadku
Moja DelicjaRożki z ciasta francuskiego z borówkami i cytryną . Proste i szybkie w przygotowaniu. Najsmaczniejsze na cieście francuskim na maśle (a nie na tłuszczu palmowym). Jeśli macie
Moja DelicjaMiałam zrobić zwykłe ciasto z cukinią i orzechami bez miksera – taki prosty chlebek cukiniowy . Okazało się jednak, że w lodówce brakło i jajek, i mleka 🙂 Postanowiłam
Moja DelicjaJak zrobić kremowe puree ziemniaczane, które za każdym razem będzie wyglądać idealnie? Czy rodzaj ziemniaków i sposób wykonania ma duży wpływ na efekt końcowy? Pyszne maślane
Kuchnia Na WypasieKurczak w sosie barbecue to pyszny i szybki pomysł na obiad dla całej rodziny. Przygotujecie go w zaledwie 15 minut! Każde małe opakowanie zawiera delikatne, soczyste
Wędrówki po kuchniSałatka z makaronem świetnie się sprawdzi zarówno na kolację, śniadanie, a także jako sałatka na imprezę. Można zrobić ją dzień wcześniej bez obawy, że sałatka podpłynie
Kulinarne PrzebojePodpłomyki! Jedliście kiedykolwiek? Przyznam Wam się, że to mój drugi raz z nimi w życiu i nie wiem dlaczego dopiero drugi bo robi się je w
Czarnawisienka