Jutro wieczorem wpadają do nas ekipowi mięsożercy. Zawsze gdy chcę im coś ugotować, staram się żeby to było coś zdrowego, niemięsnego, pożywnego, żadne tam niewiadomoco. Czasami
KardamonovyW końcu się udało. Walczyłam z harissą już tyle razy, że straciłam nadzieję, że kiedyś się nią z Wami podzielę. Niby wcześniej problem był z blenderem
KardamonovyTen przepis jest gotowy już od dawna. Niestety mój laptop, na którym było zdjęcie, zaniemógł i dopiero po 3 tygodniach został odratowany. Odebrałam go wczoraj z
KardamonovySałatka z pomidorków koktajlowych z kaparami i mozzarellą właściwie bez dodatków też byłaby przepyszna. Wystarczyłoby do niej dodać oliwę i cytrynę. Pomidorki własnoręcznie zbierałam dzisiaj z
KardamonovyZ ciężką wątrobą oglądam finał ME w piłce ręcznej. Jasna cholera, nie tak to miało wyglądać. Szkoda. Nie od komentarzy sportowych jednak tu jestem… Ostatnio
KardamonovyWłaściwie nie wiem co mnie tak naszło. Chociaż nie, wiem. Kupiłam parowar. Zabawę zaczynam od ziemniaków, bo raczej trudno je spieprzyć. W zanadrzu miałam żółty ser
KardamonovyZ poprzedniej potrawy została mi młoda kapucha, dodatkowo zioła w lodówce miały się ku końcowi, dlatego trzeba było coś wyczarować. I powstał coleslaw, bardzo podobny w
KardamonovyPiękny piątek, piąteczek, piątunio. Przyznam się bez bicia, że dziś będę grillować pierwszy raz w tym sezonie. Od wczoraj marynują się białe kiełbasy, dziś rano zrobiłam
KardamonovyAjvar gotowy, zasłoikowany, jak to zwykle bywa przy okazji takich past, smaczniejszy będzie najwcześniej jutro. Na moim blogu istnieje już podobny przepis, jest jednak bez bakłażana
KardamonovyWłaśnie zauważyłam, że mam ostatnio jakąś manię w publikowaniu pieczonych przepisów. No trudno, to naprawdę zupełny przypadek. Przypadkiem natomiast nie jest, skorzystanie dziś z ulubionej książki
KardamonovyNie, to nie mój wymysł, to przepis Dominiki Wójciak. Jakiś czas temu, zostałam posiadaczką jej książki „Warzywo”. Ojej, to jest to… przepisy, konwencja
KardamonovyZacznę od tego, że opcji tej sałatki może być sporo. Można do niej użyć młodych ziemniaków, starych, mrożonej fasolki lub tej świeżej, dobrze sprawdzą się różnego
KardamonovyGenialne, naprawdę. Zrobiliśmy je tydzień temu i wczoraj. I będziemy je robić często. Nie są bardzo czasochłonne i pieką się sprawnie. Wiecie co jest dziwne? Niesamowicie
KardamonovyTak, wiem, oryginalna wygląda inaczej. Cóż. Robiłam ją wiele razy, wiele razy robiłam jej zdjęcia. I ciągle wychodziło nie tak jak chciałam. Dziś w końcu mi
KardamonovyNie przepadam za tą kapustą, właściwie nie wiem czemu. Przy okazji ostatniego ogniska chciałam zrobić coś innego sałatkowego i wpadłam na pomysł zrobienia coleslawa z pekinką
Kardamonovy