granat - 3120 przepisów (strona:160/208)

Pysznie i elegancko w restauracji Tamka 43 180

płatkami świeżego kokosa i pomelo, piernikowego musu w otoczonego czekoladą z dodatkiem pudru miodowego oraz selekcję domowych lodów: waniliowe, bazyliowe i z rokitnika, podane z mini bezami i granatem. Muszę przyznać, że wszystkie dania zostały przygotowane perfekcyjnie i pięknie podane. Trudno jest wybrać co mi smakowało najbardziej... ? Przystawka, zupa, danie główne, desery ... ? Wszystko idealnie wpasowało się w mój smak

Kulinarne przygody Gatity
HAUL KOSMETYCZNY - Wegańska pielęgnacja 174

styczeń używałam żele o korzennym zapachu z nutą cytrusową, dlatego chciałam pozostać na dłużej z podobnym zapachem.  Kolejnym produktem jest mój sprawdzony szampon  nawilżający z granatem i aloesem.  Chciałam spróbować jakiegoś innego szamponu , ale ten był w promocji , więc stwierdziłam, że pozostanę przy sprawdzonym produkcie.  Zazwyczaj używam tego szamponu do codziennego stosowania

wegujemy
Ciasto pomarańczowe z gotowanych pomarańczy 402

zdrowy wypiek (szczególnie jeśli cukier zastąpimy ksylitolem), możemy zjadać kolejny kawałek bez wyrzutów sumienia. Jest idealne samo, jak również podane w towarzystwie jogurtu i innych owoców np. granata, malin, borówek. Ciasto pomarańczowe z gotowanych pomarańczy: 2 duże, najlepiej ekologiczne pomarańcze z cienką skórką 6 jajek „zerówek” 200 g mielonych migdałów (można kupić gotowe np. w Lidlu lub zmielić

Poezja smaku
Jaglanka z granolą i jagodami 158

puddingów czy jaglanek. Nadaje chrupkości potrawie i dostarcza wiele składników odżywczych. Koniecznie spróbuj tej jaglanki. Można użyć mrożonych jagód, jeżyn, lub sezonowych owoców np. jabłek. Idealnie sprawdzą się nasiona granatu. Smacznego! Jaglanka z domową granolą 1 porcja Składniki: jaglanka: 1/4 szklanki kaszy jaglanej 1/2 szklanki wody/mleka szczypta soli granola z patelni: 3 łyżki płatków owsianych mała garść orzechów nerkowca

Jaglusia
Czekoladowe gofry z wafelkami 143

mgnieniu oka :) 5 sztuk: szklanka mąki pszennej szklanka kefiru 2 jajka 1/4 łyżeczki sody łyżka ciemnego kakao 2 wafelki czekoladowe Lusette   5 łyżek kremowego twarożku czerwona pomarańcza połowa granatu 2 łyżeczki pudru truskawkowego Składniki na gofry mieszamy na gładką masę. Wafelki kroimy w małą kostkę (max 1cm x 1cm). Część możemy odłożyć do ozdoby gofrów. Przekładamy je do masy

Mienta blog
Makowiec bez jajek i glutenu 148

około 50 – 55 minut. Upieczony makowiec pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Wystudzony można polać roztopioną czekoladą, polewą karobową lub lukrem ksylitolowym, ozdobić suszonymi owocami, orzechami albo np. pestkami granatu. Smacznego! Mak nie wymagać będzie gotowania, jeśli zostanie wcześniej namoczony. Wówczas koniecznym będzie odlanie maku na sitku i jego odciśnięcie w ściereczce. Jeśli nie posiadamy przejrzałego banana można dodać owoc

Even Better Food
Tetley: Wyciśnij i Smakuj - recenzja nowych trzech smaków 145

Każda paczka zawiera aż  20  torebek herbaty, która rozpieszcza nas intensywnym smakiem i aromatem,a do tego jest łatwa do użycia. Oto nowe smaki: Malina  & Granat: Jagoda & Acai Żurawina & Trawa Cytrynowa Poza trzema nowymi smakami firma oferuje nam kolejne dwa wyjątkowe smaki (, o których można przeczytać pod linkiem ). A  dodatkowo to wszystko znajduje

W Moim Magicznym Domu
NUTELLA Z AWOKADO I BANANÓW NA 4 URODZINY BLOGA 119

świetnie nadaje się zarówno jako dodatek do naleśników, tostów, gofrów i kanapek. SKŁADNIKI: 2 dojrzałe banany 2 dojrzałe awokado 2-3 łyżki kakao 1 łyżka miodu opcjonalnie do dekoracji granat, liczi i borówki lub inne ulubione owoce A jak to zrobić: Banany i awokado obrać ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki. Wsypać kakao i wszystko dokładnie zmiksować do uzyskania

Kuchnia w opałach
Jaglanka chałwowa 150

klasyczna chałwa składa się z sezamu i cukru. Jaglanka chałwowa to zdecydowanie ukłon w kierunku osób, które lubią połączenie słodkiego z gorzkim. Taka nie tylko jest chałwa, ale również granat, którym jaglanka została przyozdobiona. Tak czy siak, mam nadzieję, że jaglanka chałwowa to dla części z Was coś nowego, czym uda się urozmaicić szarą codzienność. Jeśli jednak taka wersja gości

Blendman
Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami 134

odmian tych cytrusów. Są nieco słodsze od tradycyjnych pomarańczy, a ich piękny kolor zawdzięczamy antocyjanowi.   Do tej pory z czerwonymi pomarańczami robiłam koktajl jogurtowy z kukurydzą , sałatkę z granatem  i szybkie tarty . Dziś natomiast zapraszam moich czytelników na szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami i jogurtem naturalnym. Ciasto jest mocno cytrusowe, wilgotne i pięknie pachnie pomarańczami. I oczywiście

Kulinarne przygody Gatity
Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami 127

odmian tych cytrusów. Są nieco słodsze od tradycyjnych pomarańczy, a ich piękny kolor zawdzięczamy antocyjanowi.   Do tej pory z czerwonymi pomarańczami robiłam koktajl jogurtowy z kukurydzą , sałatkę z granatem  i szybkie tarty . Dziś natomiast zapraszam moich czytelników na szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami i jogurtem naturalnym. Ciasto jest mocno cytrusowe, wilgotne i pięknie pachnie pomarańczami. I oczywiście

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami 156

wędlin, które pojawią się na stole. Sałatka z ananasem i winogronami Czas przygotowania: 20 minut Składniki 3 łodygi selera naciowego 1 mały ananas 300 g ciemnych winogron 1/2 granata 1 łyżeczka curry 2 łyżki majonezu 1 łyżka naturalnego jogurtu sok 1/2 cytryny sól Wykonanie: Ananasa obieramy i kroimy w kostkę. Łodygi selera kroimy w cienkie plasterki, winogrona kroimy

Kulinarne przygody Gatity
Sekrety kuchni perskiej i francuskiej. Podróże kulinarne. 135

Dlatego, że owoce najlepiej jeść w odstępach od posiłków lub na wejście (tak jak w kuchni perskiej – a w niej cała symfonia egzotycznych owoców  kaki – persymony, arbuzy, granaty …). Natomiast o ile owoce trawimy bardzo szybko. Zjedzone na końcu posiłku muszą czekać na swoją kolej. Po drodze fermentują, zakwaszają organizm i powodują niezbyt sympatyczne efekty specjalne, jak gazy

MODA NA BIO
Co Lila jadła w środę? 31 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 145

cotygodniowej serii.  Śniadanie 8:00 Płatki jęczmienne ugotowane na wodzie z nasionami chia. Po ugotowaniu i wystudzeniu zmieszałam z jogurtem naturalnym. Na górze banan, kasza jaglana ekspandowana i granat. II Śniadanie 10:30 Sok wyciśnięty z kiwi, jabłka i jarmużu. Zupa 13:00 Zupa kalafiorowa z ryżem + łyżeczka oleju lnianego. II Danie 16:00 Makaron ze szpinakiem. Zawsze

lady-och-mistrzyni.blogspot.com