granat - 3120 przepisów (strona:160/208)

MUFFINKI ODŚWIĘTNE Z MARCEPAMEM 224

dag.marcepanu 1 łyżka likieru amaretto lub innego 1/2 łyżeczki soli 2 jajka 1 szkl.mleka  100 g.oleju Papilotki na muffinki i blaszka Lukier: **************** 0.5 szklanki.cukru pudru Syrop z granatów Do przybrania orzechy macadami lub inne bakalie ******************************************************* Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao.Przesiać do miski.Dodać cukier oraz sól.Wbić jajka ,mleko ,likier i olej.Skladniki zmiksować. Marcepan pokroić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szaszłyki z mielonego mięsa drobiowego 157

jajko 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki bułki tartej+ plus bułka do obtoczenia szaszłyków 2 ząbki czosnku olej rzepakowy do smażenia Na owocową salsę: 1 melon połowa granatu Sposób przygotowania: Mięso mielone łączymy z 1 łyżeczką oleju rzepakowego np. z dodatkiem oleju z pestek dyni, jajkiem, natką pietruszki i przeciśniętymi ząbkami czosnku. Dodajemy 3 łyżki bułki tartej formujemy szaszłyki

Kuchnia w czekoladzie
Marokańska zupa dyniowa 206

tubylcy, polecam. Zupa krem to pyszne danie zawsze, przynajmniej dla mnie ale musi mieć ona jakiś chrupiący dodatek a tym razem padło na pieczoną ciecierzycę, to znakomity dodatek, polecam, granat tym razem łagodzi smak ostrości. Jeśli nie lubicie ostrych zup dajcie mniej przypraw. Zapas mojej dyni jest jeszcze duży, natomiast w marketach widziałam jeszcze sporo dyni piżmowej i hokkaido więc

Moje Małe Czarowanie
Kurczak z zieloną soczewicą 183

Dziś mamy dla Was przepis z książki „Hummus, za’atar i granaty” na pysznego kurczaka z zieloną soczewicą oraz ryżem :) Składniki na kurczaka z soczewicą: – 1 podwójna pierś z kurczaka (ok.500 g) – 1 cebula – 1/2 szklanki zielonej soczewicy – 1/3 szklanka ryżu – 500-700 ml wywaru drobiowego – 2 gałązki świeżego tymianku

Kuchenne Wariacje
Kulinarne inspiracje na Boże Narodzenie 476

Pierogi z kapustą i grzybami Łosoś w czarnym pieprzu i cytrynie Ryba po grecku Sałatka z pieczonych buraków z rukolą i pomarańczą Sałatka z kaszą kus kus, łososiem i granatem Babeczki makowe - mini makowce Keks - najlepszy! Makowiec drożdżowy - gwiazda Makowiec świąteczny Chlebek bananowy Miodownik pszczelowolski - piernik Ciasteczka z masłem orzechowym i migdałami  Drożdżówki z konfiturą gruszkową i orzechami Słodkości

Kulinarne Inspiracje
Przyprawy 235

jeszcze kilka innych. A gdybyśmy chcieli ich użyć, to możemy zrobić harrisę lub pastę z pieczonych batatów i pomidorów z imbirem, omlet berberski z kminem, karmelizowane serca drobiowe z granatem i hummusem z dyni z kozieradką i gałką muszkatołową, tatar jagnięcy z nasturcją, okonia morskiego z wanilią, czarny makaron z boczniakami, kalmarami i miso albo sezamki z musem z mango

GRUBY WAŁEK
Koktajl pierniczkowy z pomarańczą i kaki 129

dodatkiem pierniczka, pomarańczy i persymony. Cudownie wypić taki koktajl w sobotę! W ubiegłym roku zrobiłam kilka takich koktajli, pierwszy z nich to z płatkami owsianymi i pestkami z granatu, kolejny   koktajl z ananasem, z wyczuwalnym smakiem korzennych przypraw . Zachęcam Was do miksowania także teraz,  zresztą przez cały rok warto! Na zdrowie! Koktajl pierniczkowy z pomarańczą i kaki

Moja smaczna kuchnia
Sałatka owocowa 139

Kiwi zaś w paski, a później ćwiartki. Banany pokroić także w paski, winogrona na połówki, a pomarańcz i grejpfrut podzielić na średniej wielkości cząstki. Wymieszać. Dodatkowo całość można posypać granatem (jego nasionami) jeśli ktoś lubi ten owoc

Karola gotuje
Dobra kawa w Jeleniej Górze? – KUKUTU CAFE !!! 171

dostaniecie tu byle jakiej kawy tylko specjalnie wybrane ziarna, ekstra zamawiane herbaty o różnych smakach. I w ogóle smaki odgrywają tu bardzo ważną rolę: imbir, mleko kokosowe, chilli, granat, czerwony pieprz itd. Połączenia w każdej wariacji kolorystycznej i smakowej. Na pewno nie można się tu nudzić. Hasło na dziś Dodatkową zaletą tego miejsca jest to, że walczy o lokalny rozwój

Relaxtime
Tajlandia od kuchni 197

Tajlandii nie mogę nie wspomnieć o tajskich owocach. Pyszne, soczyste, słodkie… Nigdy nie jadłam tak słodkich ananasów, tak soczystego i intensywnego w smaku mango… Na uwagę zasługują również arbuzy, granaty, smocze owoce, langsaty oraz śmierdzące, ale mimo to pyszne duriany i jackfruity. To tylko garstka spośród dostępnych tam owoców. Możemy je kupić w całości, lub gotowe do jedzenia - obrane

Zawsze głodna!
Kurczak faszerowany kuskusem, śliwakmi i rodzynkmi 245

Kurczaka podałam z pokrojoną w słupki marchewką i skorzynerą, skropioną oliwą, solą i tymiankiem, pieczoną przez 20 min razem z kurczakiem, Dla dekoracji i dodatkowego akcentu smakowego dodałam ziarenka granata

W kuchennej krainie
Warsztaty z Fairy w FoodLabStudio 186

najlepsze: pure z dyni, z jarmużem rażonymi pestkami słonecznika z surowym topinamburem oraz z rukwią wodna.  Pstrąg na pure z kalafiora z prażonymi nerkowcami.  Beza włoska z granatem.  Serdecznie dziękuję Fairy Polska za możliwość uczestnictwa w warsztatach.  Za wspaniałe dania. Wspaniałą atmosferę. Pozdrawiam wszystkich uczestników

AZgotuj!
Śniadaniowa quinoa z kakao, granatem i orzechami 162

szklanki nasiona quinoa ( u mnie Naura ) 1,5 szklanki chudego mleka lub napoju roślinnego ( u mnie napój migdałowy ) 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka ciemnego kakao orzechy włoskie pestki granatu Wykonanie: Nasiona quinoa opłukać w zimnej wodzie, odcedzić i przełożyć do garnka. Zalać mlekiem lub napojem roślinnym. Dodać cukier trzcinowy i kakao - wymieszać. Ganek przykryć pokrywą i gotować komosę

kolorowotorcikowo
Książki kucharskie 2 143

drążyć i się czepiać. Przepisy proste, książka w sumie fajnie napisana, więc idealna na prezent dla kogoś, kto zaczyna przygodę z gotowaniem. Samar Khanafer „Hummus, za’atar i granaty” – język polski Książka uczestniczki programu Master Chef. Na początku byłam sceptycznie nastawiona, jednak w miarę czytania pochłaniały mnie smaki i zapachy Libanu. Co prawda cały czas się upieram

ladykitchen
KUSKUSIANKA Z OWOCAMI 146

śniadanie. Do gotowej kaszy wystarczy dodać ulubione owoce i śniadanie mamy gotowe.   SKŁADNIKI 4 łyżki kaszy kuskus , ½ szkl. mleka, 1 łyżeczka cukru kokosowego , dowolne owoce: np. banan, jagody, granat WYKONANIE Mleko zagotowujemy lub podgrzewamy w mikrofalówce. Gorącym zalewamy kaszę, przykrywamy spodkiem, odstawiamy na 5 min aż kasza wchłonie płyn. W tym czasie obieramy i kroimy owoce, które dodamy

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania