https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem Nigelli Lawson. Zmieniłam proporcje składników i dokonałam kilku drobnych modyfikacji. Za orzeszkami ziemnymi nie przepadam
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem ze strony: MniamMniam.pl (Kasi). Trochę go zmodyfikowałam a spód z precelków zamieniłam na ciasteczkowy. Sernik
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis pochodzi z moich starych zapisków. Sernik robiłam już kilkakrotnie i zawsze smakuje rewelacyjnie. Idealnie komponuje
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Przepyszny i delikatny sernik, którego słodycz oraz smak wanilii została zrównoważona za pomocą cytryny
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Sernik ten jest niezwykle kremowy, delikatny i wręcz rozpływa się w ustach. Niebo! Taka była moja
Di gotujeKorzystając z moich przepisów (nawet przy inspiracji) i publikując je publicznie - wspomnijcie o źródle. https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem z blogu: Moje
Di gotujeSernik z rodzynkami (coś dla miłośników rodzynek)Składniki:- 1 kg twarogu - 2 budynie śmietankowe - 1 szklanka cukru - opakowanie cukru waniliowego
Gotuj Z MuzykąKiedy zobaczyłam ten sernik na blogu u Aleksandry klik wiedziałam że muszę go upiec. Mój nie jest taki idealny ale w smaku myślę dorównał
Ala piecze i gotujeBardzo rzadko pieczemy z Misią ciasta. Ja zresztą nie za nimi nie przepadam. Szczególnie nie lubię właśnie serników. Taki suchy, gliniasty ser przyklejony do kawałka biszkoptu
Gotuj z MisiemJak widać sernik można podawać na różne sposoby. Dlatego postanowiłam galaretkę ukryć w środku sernika, tu idealnie się przydała Forma silikonowa Monamour ze sklepu Garneczki
Blondynka GotujeWyłączyć piekarnik i pozostawić sernik do wystudzenia. Mus: do borówek dodać konfitur fix cukier i doprowadzić do wrzenia. Gotować około 5 min, zdjąć i wystudzić. Mus wylać na zimny sernik. Tortownica o średnicy
Ala piecze i gotujeJesli poszukujecie inspiracji do upieczenia swiatecznego sernika ,mysle ten przepis polozy kres Waszym poszukiwaniom.Proponuje sernik pomaranczowy,ale z nienarzucajacym sie aromatem pomaraczy,bo aromatyzowany sokiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sernik, który oczarował wiele osób. Sernik inny niż wszystkie. Wiśnie, czekolada i ser. Dla mnie super trio. Przepis znalazłam na stronie Moje Wypieki
Blondynka Gotujemasę serową 500 g twarogu sernikowego (użyłam Presidente) 250 g serka mascarpone 2 duże jajka (jeśli mamy małe lepiej dodać 3) 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ opakowania fix-u do sernika 4 łyżki miodu 4 łyżki cukru brązowego 1 łyżeczka aromatu waniliowego 2-3 łyżki skórki pomarańczowej Przygotowanie: Masło pokroić na kostkę. Mąkę połączyć z resztą suchych składników. Dodać masło(...)chwile gotować. Orzechy wyłożyć na jeden z przygotowanych do upieczenia placków. Piec 15 minut w 180 stopniach. Uwaga !! Placek dolny piekę tylko 10 minut. Musi być tylko podpieczony, ponieważ potem będzie jeszcze raz pieczony razem z serem. W tym czasie przygotować masę serową. Twaróg sernikowy połączyć z cukrem i mascarpone. Dodać jajka, miód, mąkę ziemniaczaną, fix do sernika i aromat
Mania Gotowaniarównież tartą serową). Adresowany do miłośników bardzo czekoladowych, wytrawnych wypieków. Sernik na pewno zaspokoi apetyt na czekoladę nawet najbardziej wymagających czekoholikówJDla mnie idealne połączenie: czekolada plus wiśnie… SERNIK CZEKOLADOWY Z MASĄ WIŚNIOWĄSkładniki: Masa sernikowa: · 500 g twarogu sernikowego(...)kamyczki (można użyć również grochu czy fasoli).Podpiekamy 15 minut. Przygotowujemy wiśnie. Zamrożone lub surowe wiśnie przekładamy do garnka. Jeśli mamy wiśnie mrożone przykrywamy pokrywką garnek i chwile gotujemy aby puściły wodę. Nie musimy już potem dolewać do nich wody. Następnie dodajemy wiśniówkę i cukier. Gotujemy około 5 minut. Na samym końcu dodajemy mąkę. Mieszamy aż do uzyskania konsystencji
Mania Gotowania