Owsianka kojarzy nam się z nudnym, często nie lubianym śniadaniem. A szkoda, ponieważ owsianka to bardzo porzywny posiłek, który zjedzony rano poprawia metabolizm i zwiększa wytrzymałość
Do Garów!Lubicie ryż? Biały,brązowy, basmati czy jaśminowy – każdy nada się na śniadanie. Wystarczą dwa składniki aby go urozmaicić i posiłek gotowy. I od ciebie zależy
Do Garów!Jeśli znudziły ci się racuchy, pankeyki czy naleśniki to zapraszam cię dziś na marchewkowe placuszki . Mięciutkie, delikatne i lekko migdałowe za sprawą mleka roślinnego są idealne
Do Garów!Lubię takie dania, smaczne, lekkie i zdrowe a zarazem bardzo pożywne. Ta sałatka idealnie nadaje się do lunchboxa do pracy lub do szkoły. Sałatka z
Do Garów!Oto najprostsza sałatka na każdą okazję , nawet randkę w ciemno. Przepis zaczerpnęłam z książki Wydawnictwa Prószyński i S-ka. . Jest to książka kucharska dla
Z Kuchni Do KuchniPodaję wam przepis na bardzo proste i pyszne ciasto zrobicie je w okrągłej tortownicy standardowej albo w jakiej chcecie, lub w formie do tarty ,którą
Z Kuchni Do KuchniPrzepyszne i pełne zdrowia śniadanie. Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego warto zacząć dzień od porządnej dawki energii. Nic tak nie dodaje energii jak porządna
Z Kuchni Do KuchniKurczak w sosie barbecue to pyszny i szybki pomysł na obiad dla całej rodziny. Przygotujecie go w zaledwie 15 minut! Każde małe opakowanie zawiera delikatne, soczyste
Wędrówki po kuchniCiecierzyca czyli groch włoski, to znakomite źródło białka, które może być świetną alternatywą dla białka zwierzęcego. Ponad to jest znakomita na zaparcia, sprzyja odchudzaniu, obniża
Krylowa KuchniaZacząć dzień od takich pyszności, to aż się buzia śmieje, nie mówiąc już o brzuchu. Uwielbiam takie kolorowe, pożywne śniadania. Lubicie owsiankę, czy macie traumę z
Moje Małe CzarowanieLeniwe uwielbiam. Tradycyjnie robię takie – leniwe. Tutaj w wersji nieco bardziej dietetycznej/zdrowszej. Zwykłą pszenną mąkę zastąpi
BullioBaigan choka, czyli pieczony puree z bakłażana, jest dla Trynidadu i Togabo tym, czym Baba Ghanoush jest na Bliskim Wschodzie. Tradycyjnie wytwarza się go przez pieczenie
Moje Małe CzarowanieRewelacyje połączenie smaków: figi nadziewane serem ricotta z odrobina świeżo startej gałki muszkatołowej, miodem i posienymi orzechami włoskimi. Przepis pochodzi z książki dr Catherine
wyzwania kuchenneTen bochen upiekł się naprawdę pysznie, ma chrupiącą skórkę, mięciutki i sprężysty miąższ a podprażony len smakuje wybornie. Len dodatkowo dobrze działa na nasz układ pokarmowy
Moje Małe Czarowanie