Omlet biszkoptowy to klasyk na śniadanie, ale ja tą klasykę bardzo lubię! Uwielbiam jeść jajka, a omlety kocham robić w każdej wariacji. Dzisiaj omlet kokosowy smażony
SMYKWKUCHNIDzisiaj będzie moja propozycja na pyszne kanapki z rukolą i łososiem. Całość smaku wzbogacą czarne oliwki, a dzieła dopełni sok z cytryny. Kanapki możemy zrobić z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dużo klusek już w życiu zrobiłam a takich owsianych jeszcze nie i nadszedł czas i takie spróbować zrobić. Są pyszne, lekko klejące w smaku a z
Moje Małe CzarowanieDobrze schłodzony na gorące letnie dni. Idealnie gęsty i orzeźwiający. Lekka odmiana w Twoim obiadowym menu.… Czytaj dalej Letni chłodnik z ogórkiem
Pij soki wyciskaneMakaron z truskawkami to smaki dzieciństwa chyba dla każdego z nas. Jak tylko sezon truskawkowy się zaczyna, nie jest tak prosto przejść obojętnie przy stoisku z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wiosenno-letnich słodkości ciąg dalszy! Choć za oknem pogoda ostatnio w kratkę, to na blogu ( i w sercu! ) zdecydowanie wiosna! Dziś, zainspirowana współpracą z moją ukochaną
Ostra na SłodkoSkładniki: 6 pęczków rzodkiewek 4 ząbki czosnku 5 ziaren ziela angielskiego 2 baldachimy kopru (z nasionami) kawałek korzenia chrzanu 1 łyżeczka ziaren pieprzu 2 łyżki soli
Qchnia po prostuSkładniki: 400 g truskawek 1 mango 2 banany 1 duży jogurt naturalny Sposób wykonania: Z truskawek odcinamy szypułki. Mango oraz banany obieramy i kroimy na
Qchnia po prostuKolejnym smakiem z dzieciństwa jest galaretka, dziś w nowej formie z mascarpone i serkiem naturalnym :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldKolejnym smakiem z dzieciństwa jest galaretka, dziś w nowej formie z mascarpone i serkiem naturalnym :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSkładniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 170 g) 100 g świeżego szpinaku baby 15 kawałków pomidorów suszonych z oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku
Qchnia po prostuPomysł na same podpłomyki pochodzi od Jamiego Olivera, reszta to moja inwencja. Łosoś tutaj z pomidorem i rukwią smakuje wybornie, polecam. Podpłomyki robi się bardzo szybko
Moje Małe CzarowaniePrzepis na owsiankę, niby takie proste, a każdy z nas robi ją inaczej. Dzisiaj chciałam Wam pokazać przepis na moją owsiankę i na porcję, jaką
SMYKWKUCHNIŚmiało mogę powiedzieć, że jestem zakochana w lekkich zielonych i chrupiących sałatkach. Ich niebywałą zaletą jest to, że można przygotować je z kompozycji różnych, sezonowych
Wędrówki po kuchni