Awokado często jest nazywane "owocem maślanym" z uwagi na dużą zawartość tłuszczów nienasyconych zdrowych dla naszych organizmów. Przed zakupem upewnijcie się czy owoc jest dojrzały. Możecie
kulinarnyJaCzas przygotowania: 45 minPorcja dla 4 osóbKoszt przygotowania: ok. 35,00 złSKŁADNIKI:600 g fileta z kurczaka400 g kaszy kuskus200 ml bulionu warzywnego1 średnia cukinia1/2 czerwonej
kulinarnyJaKrewetki- jedni je ubóstwiają, inni unikają. Jeśli jesteście fanami krewetek, to mój dzisiejszy przepis przypadnie Wam do gustu. Krewetki połączyłem z czosnkiem w białym winie. Do
kulinarnyJaDziś chciałbym zachęcić Was do przygotowania zdrowego i odżywczego koktajlu owocowego. Połączenie melona i kiwi to idealna porcja witamin na dzień dobry. Ten wiosenny zastrzyk ze
kulinarnyJaPora na smaczne i zdrowe buraczki. Dziś w formie sałatki. Połączyłem gotowane buraki z serem feta oraz marynowanymi karczochami w oleju słonecznikowym. W efekcie uzyskałem lekką
kulinarnyJaCzas przygotowania: 20 min.Porcja dla 1 osobyKoszt przygotowania: 11,00 złSKŁADNIKI na sałatkę:2 pomidory1 kulka sera mozzarellazielone oliwkigarść rukolaświeże liście bazyliipieprzSKŁADNIKI do przygotowania bazyliowego pesto
kulinarnyJaZa oknem żar leje się z nieba. Po głowie krążą pomysły na lekki posiłek. I oto jest. Moja propozycja na letnią sałatkę. Świetne połączenie bakłażana, cukinii
kulinarnyJaUwielbiam ten czas, gdy na sklepowych półkach można znaleźć świeże figi. W zeszłym roku przygotowywałem przystawkę/sałatkę z figami, mozzarellą i awokado. Dziś inna propozycja
kulinarnyJaKolejna świetna propozycja na lekką kolację :) tym razem w postaci sałatki. Lekka i smaczna. Co tu więcej pisać, sałatki takie możemy przygotować na 1000 sposobów i
Niezły MłynekKażdy zna owsiankę! Na pewno nie raz w Waszych domach pojawia się na śniadanie. U mnie jest prawie codziennie dlatego tak uwielbiam ją urozmaicać, a dzięki
Niezły MłynekA dzisiaj na kolację lekka sałatka z chorizo i serkiem w sosie musztardowym - pychota. Tutaj nie trzeba się rozpisywać wystarczy spróbować. Składniki
Niezły Młyneksię już trochę takich naprawdę dojrzałych, szukam pomysłu na jakiś ciekawy wypiek. Najczęściej piekę słodkie chlebki z różnymi dodatkami, a tym razem powstało ciasto z chrupiącymi orzeszkami w środku i lekkim cytrynowym aromatem :) Bezglutenowo, fit i z mąką kokosową, z którą bardzo się polubiłam. Posłodzone niewielką ilością ksylitolu, erytrolu i stewii (dojrzałe banany też nadają słodyczy(...)nadzieję, że zmiana w postaci nowego wyglądu strony głównej przypadła wam do gustu i teraz będziecie odwiedzać bloga chętniej :) Ciasto bananowe z mąką kokosową i orzeszkami (bezglutenowe, bez cukru) 1/4 szklanki mąki kokosowej 1/2 szklanki mąki gryczanej 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 2 jajka 2 dojrzałe banany 1 łyżka ksylitolu 1 łyżka erytrolu 1/2 łyżeczki ekstraktu ze stewii
FitKotmleka kokosowego jest idealnym przykładem, że można ser zastąpić. Ponieważ ten sernik nie zawiera sera, mleka, jajek jest idealny dla wegetarian lub osób nietolerujących glutenu. Z pewnością takie ciasta można zrobić na wiele sposobów, chociaż by z orzechów nerkowca, mleka kokosowe czy wegańskiego serka śmietankowego a jeszcze bardziej można połączyć te składniki. Ponieważ sernik ma delikatny posmak wanilii, możesz(...)cynamonem. Na koniec życzę Ci smacznego i zapraszam już jutro na kolejną Kulinarną Podróż, do… 👥 – 6-8 ⏰ – 90 minut 💪 – High Protein – Low Carb – Fit Co będzie potrzebne, by zrobić sernik Oczywiście w serniki potrzebujemy spód. 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych Pół szklanki niesłodzonych wiórków kokosowych 2 łyżki oleju kokosowego
RafalCookgarach ;) Już od samego początku wiosny miałam ogromną ochotę na ciasto z rabarbarem. Gdy udało mi się kupić pierwsze łodygi, przygotowałam moje ulubione ciasto kruche z marcepanem . Uwielbiam je, ale umówmy się…do najbardziej fit nie należy ;) A ja wiosną, gdy w końcu można zaszaleć z roślinną kuchnią, unikam kalorycznych dań i staram się jeść lżej. Upiekłam kruchą(...)tartę z mąki owsianej bezglutenowej, z niewielką ilością cukru kokosowego i z niewielką ilością oleju kokosowego. Zamiast dosładzać rabarbar, dodałam do ciasta kremu figowego. Ciasto wyszło pyszne i zdecydowanie mniej kaloryczne, od tradycyjnego. ciasto: 190 mąki owsianej bezglutenowej 10 g cukru kokosowego 40 g oleju kokosowego extra virgin (waga przed roztopieniem) jajko łyżka jogurtu (może być kokosowy) dodatkowo: 2 łyżki
Mienta blog