lekko, sałatka, dużo wody w ciągu dnia.. a z drugiej strony bach - urlop i zupełna beztroska. Kawa na śniadanie, kawa po obiedzie, a do kawki oczywiście ciasto. Zaczynam od fit śniadania, jajecznica, pomidory, ale mąż przynosi croissanty i mój ulubiony dżem pomarańczowy. I niby dla siebie to przynosi i dla dzieci, ale dobrze wie, że tego pomarańczowego dżemu
bistro mamaktoś ciastowy i za pizzę taką normalną dałby się pokroić, ale powiadam Wam, że można ją zjeść, nawet w całości! Przepis na spód zaczerpnięty z książki „Dieta fit”. Składniki na ciasto: 1 średnia główka kalafiora 2 jajka po ½ łyżeczki soli himalajskiej, pieprzu, bazylii, oregano, ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku Dodatki: 200g pieczarek 2 łyżki kaparów ½ czerwonej
Kuchnia w czekoladzieCiasto jogurtowe było moim częstym gościem podczas diety redukcyjnej. Później odeszło trochę w zapomnienie, a dziś powonie do mnie wraca w nieco zmienionej formie. Sprawdza się
TetiisheriSkładniki: Ciasto: 500g mąki pełnoziarnistej pszennej letnia woda jajko sól 1 łyżka oleju rzepakowego Farsz: 300g szpinaku mrożonego 200-250g sera białego chudego 2 średnie
Prosto i Smacznie z AnetąCiasto naleśnikowe to jedno z moich ulubionych ciast, a naleśniki z kolei jedno z ulubionych dań. Dlaczego? Głównie dlatego, że można je jeść za każdym razem
Pause Gotowanie!mnie 17 na 27 cm. Ciasto rozwałkować na wymiar narysowanego prostokąta lekko podsypując mąką. Papier z blatem ciasta przełożyć na blaszkę od piekarnika. Każdy blat piec około 10 min w 160 st. grzałka góra-dół, lub w 145 st. z termoobiegiem, wówczas można piec kilka blatów jednocześnie. Piec do lekkiego zezłocenia, ciasto jednak nie może stać się brązowe, ponieważ będzie(...)lekko gęstnieć. Przelać do rękawa cukierniczego, wyjąć ciasto z lodówki i polać go czekoladą, zaczynając od zewnętrznych krawędzi, następnie polewą polać środek ciasta. Ciasto odstawić do lodówki, najlepiej smakuje na następny dzień, jak blaty ciasta nasiąknął od kremu. Ciasto przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Jest bardzo podzielne. Smacznego! Wegańska FIT Stefanka Wegańska FIT Stefanka listonic
moj przepis naulubionych owoców, najlepiej sezonowych i słodkich (polecam borówki) oraz mąki kokosowej lub ryżowej zmieszanej z orkiszową. Potem wystarczy wszystko dobrze zmiksować, wrzucić na wierzch ciasta owoce i upiec – w taki oto sposób zostaniesz twórcą bezglutenowego fit biszkoptu z owocami *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Wbij jajka do dużej miski. Jeśli(...)pieczenia w oddzielnej miseczce. Teraz dodawaj powoli, łyżka po łyżce, mąkę dobrze wymieszaną z proszkiem do pieczenia lub sodą. Miksuj na wolnych obrotach aż do uzyskania gładkiej masy. Wylej ciasto na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wysyp na ciasto umyte i osuszone ręcznikiem papierowym owoce. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni Celsjusza na 40 minut. Ciasto zostaw do wystygnięcia
Eat me! Fit me!Oszukana tarta - bo bez kruchego ciasta a w wersji fit:) Polecam na zdrowy obiad. 400g mięsa mielonego z piersi kurczaka lub indyka 1kg cukinii 2 cebule 3 jajka 1 pęczek koperku 150g tartej mozzarelli 4 czubate łyżki bułki tartej sól, pieprz, czosnek granulowany 1. Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki, posypujemy łyżeczką
Szefowa kuchnizmielić, dodać mąkę i sodę zagnieść ciasto. Piekarnik rozgrzać do 160 st. grzałka góra-dół. Ciasto podzielić na 5 równych części. Na papierze po pieczenia narysować prostokąt o wymiarach spodu naszej formy do pieczenia: u mnie 17 na 27 cm. Ciasto rozwałkować na wymiar narysowanego prostokąta lekko podsypując mąką. Papier z blatem ciasta przełożyć na blaszkę od piekarnika. Każdy blat(...)lekko gęstnieć. Przelać do rękawa cukierniczego, wyjąć ciasto z lodówki i polać go czekoladą, zaczynając od zewnętrznych krawędzi, następnie polewą polać środek ciasta. Ciasto odstawić do lodówki, najlepiej smakuje na następny dzień, jak blaty ciasta nasiąknął od kremu. Ciasto przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Jest bardzo podzielne. Smacznego! Wegańska FIT Stefanka Wegańska FIT Stefanka
moj przepis nazmielić, dodać mąkę i sodę zagnieść ciasto. Piekarnik rozgrzać do 160 st. grzałka góra-dół. Ciasto podzielić na 5 równych części. Na papierze po pieczenia narysować prostokąt o wymiarach spodu naszej formy do pieczenia: u mnie 17 na 27 cm. Ciasto rozwałkować na wymiar narysowanego prostokąta lekko podsypując mąką. Papier z blatem ciasta przełożyć na blaszkę od piekarnika. Każdy blat(...)lekko gęstnieć. Przelać do rękawa cukierniczego, wyjąć ciasto z lodówki i polać go czekoladą, zaczynając od zewnętrznych krawędzi, następnie polewą polać środek ciasta. Ciasto odstawić do lodówki, najlepiej smakuje na następny dzień, jak blaty ciasta nasiąknął od kremu. Ciasto przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Jest bardzo podzielne. Smacznego! Wegańska FIT Stefanka Wegańska FIT Stefanka
moj przepis naChyba pierwszy raz w życiu zrobiłam ciasto na tzw. oko. Potrzebowałam upiec na szybko ciasto, a w szafkach i lodówce miałam konkretne składniki. Postanowiłam zaryzykować i
Głodni Wrażeń - fit przepisyZjeść coś słodkiego i nie zgrzeszyć, to jest dopiero wyzwanie! Czekoladowe ciasto z malinami całkowicie FIT- ahhh... jakie to było dobre. Smakowało jak wilgotny murzynek z lekką piernikową nutą. Podkreślę to słowo- wilgotny i to bardzo! Normalnie kawał pysznego czekoladowego ciacha, które wygląda na bombę kaloryczną, a tak naprawdę jest mega zdrowym wypiekiem z dobrych jakościowo produktów. Dużo świeżych(...)polskich malin i polewa czekoladowa. Nie martwcie się, polewa jest równie zdrowa jak samo ciasto ;). Będę do tego przepisu wracać bardzo często, będę go modyfikować i smakować nowych odsłon. Ciekawe jakby ciacho smakowało z innymi owocami, np. z borówkami albo truskawkami... koniecznie muszę się przekonać ;). Was też zachęcam do pieczenia! Ten przepis może być świetnym pomysłem na deser dla Waszych
Nastoletnie WypiekanieJa się przeogromnie cieszę, że FIT seria spotkała się z tak dużym zainteresowaniem z Waszej strony! To dla mnie ogromna radość, a jednocześnie niesamowita motywacja
Ostra na Słodko