Upiekłam kolejne ciacha do szkoły na przekąskę dla Niny, tym razem bardzo fit je zrobiłam bo odtłuściłam jak się dało i odcukrzyłam, staram się wykorzystywać cukier zawarty w owocach, jakoś tak zdrowszą alternatywą mi się t wydaje. Te mi wyszły łudząco smakiem podobne to słynnych Petit Beurre. Kształt serduszek tylko dlatego, że Nina uważa że takie są najsmaczniejsze Składniki(...)Przesiej mąki do dużej miski, dodaj sól. Utrzyj w blenderze banana, cukier i olej na puszystą masę Dodaj powstałą masę do mąk, wymieszaj łyżką przemieszaj łyżką i zagnieć gładkie ciasto Rozwałkuj dosyć cienko ciasto u wykrawaj ciastka Piecz ciacha 12-15 minut najlepiej na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 C Ja dodatkowo posmarowałam je dla bajeru delikatnie
greenscarftortu....można obłożyć nimi cały tort lub tylko jego górę..dekoracja łatwa a efektowna...naprawdę polecam PASJA: wspaniałe połączenie pralinki i ciasteczka.Pasja skrywa w sobie porcję kruchego lub biszkoptowego ciasta,wyśmienitej czekolady i kremu,który zachwyca puszystością. KREMISIE: coś dla dzieci,coś co sprawi,że pojawi się uśmiech i to nie tylko na twarzach naszych dzieci,ale i na naszych.Fajny(...)dnia. Dr Gerard to jedna z największych firm cukierniczych w Polsce,od 1993 r nieustannie się rozwijająca.Posiada 3 zakłady produkcyjne,ponad 200 ciasteczek na słodko,na słono oraz fit czyli dla każdego coś dobrego.Jednak co najważniejsze....ciasteczka wypiekane są z użyciem zdrowych tłuszczy tzw beztransowych.Dlaczego to są tłuszcze zdrowe? Spożywając je w rozsądnych ilościach wspomagają pracę naszego układu
Niespełnione zdolności kulinarneFantastyczne ,bardzo szybkie ,przepyszne nale ś niki. B ę dziecie zaskoczeni jak kasza gryczana bia ł a idealnie komponuje si ę z twarogiem. Tak niewiele
Z Kuchni Do KuchniPodzielę się przepisem na bardzo smaczny chlebek pełnoziarnisty na śmietanie. Zrobienie tego chleba zajmie Wam dosłownie kilka minut, spróbujcie! 100g tego wypieku zawiera 228kcl (B/T/W –
Smaki ArmineWitajcie, 6 grudnia to świetna okazja aby zacząć przygotowania do świąt! Dlatego też dzisiaj rusza seria FIT Święta - czyli pyszne słodkości , które są mniej kaloryczne niż tradycyjne wypieki. Na dobry początek - pierniczki na bazie mąki owsianej, słodzone miodem. Bez dodatku mleka i masła. Wartości odżywcze ( nie wliczam dekoracji, która jest przeze mnie dodana tylko na potrzeby zdjęć(...)sodą/proszkiem do pieczenia. Robimy zagłębienie w które wsypujemy kakao oraz przyprawę oraz wbijamy jajka. Na koniec wlewamy rozpuszczony olej z miodem. Całość bardzo dokładnie zagniatamy. Następnie zawijamy ciasto w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie wyciągamy ciasto z lodówki. Dzielimy na mniejsze części. Każdą z nich rozwałkowujemy dowolną grubość ( w zależności
Health-Fit-LifeTrochę spóźnione, ale w końcu są wyniki konkursu, gdzie do wygrania była książka Karola Okrasy Ryby Są Super z autografem. Pisałem Wam kilka razy na FB
Parowar FacetaMoje kochanie jest już w drodze i będzie wieczorem, za to dla mnie rozpoczął się cały dzień w kuchni. Dopiero teraz zrobiłam sobie małą przerwę na
Be Fit Be StrongWitajcie, to już mój 50 przepis tutaj. Aż nie mogę uwierzyć, że tyle ich się zebrało i mam nadzieję jeszcze więcej przede mną:). Z tej okazji
Health-Fit-LifeKochani! Zbliża się czas wakacji. Na zewnątrz robi się coraz cieplej. Generalnie mamy ochotę na coś lekko strawnego, najlepiej sałateczkę, koktajl lub naleśnika. Oby było mało pracy i fit. U nas tym razem padła propozycja wręcz odwrotna. Spragnione typowych staropolskich obiadów, ciepłych i niekoniecznie lekkich, ale pysznych, postanowiłyśmy zrobić kluski śląskie. A dokładnie postanowiła Agnieszka, a ja po niej(...)ziemniaczana 1 jajko sól Ziemniaki gotujemy. Przeciskamy przez praskę lub ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków i zostawiamy do przestygnięcia. Do ugniecionych ziemniaków dodajemy mąkę ziemniaczaną, sól i wbijamy jajko. Wyrabiamy ciasto. Z ciasta lepimy lekko spłaszczone kulki z dziurką w środku. Bez dziurki się nie liczy, bo sos nie ma się gdzie zatrzymać. W dużym garnku zagotowujemy wodę. Wodę solimy
Kuchnia smakówczujesz. Nie od dziś wiadomo, że dobre odżywianie (oczywiście zaraz obok aktywności fizycznej) jest kluczem do dobrego samopoczucia i sprawnego ciała. Zapyta ktoś: Ale jak w tym całym wielkim FIT- BUM nie zwariować i mieć jakieś przyjemności w życiu? Na takie pytanie odpowiedziałabym, że najważniejsze jest nasze zdrowie. Nie mówię tu tylko o zdrowiu fizycznym(...)diety biały cukier. Kto też nie lubi ciepłej herbaty z jedną, dwoma albo (być nie może!) z trzema łyżkami białej słodyczy? Albo któż z nas nie lubi pysznych ciast, w których aż po brzegi cukru? Od małego dziecka wszędzie towarzyszył nam cukier a teraz nagle, żeby tak odstawić? ;) Tak moi mili- to da się zrobić. Życie nie straci wyrazu, koloru
Tagebuch po polskuJak zwał, tak zwał 😉 Jedni mówią śmietanowiec, inni jogurtowiec albo ptasie mleczko .... widziałam gdzieś określenie "kryształek" 😀. U mnie ten deser figuruje bez nazwy, ale, że na
Walijskie PichcenieMakaron na bazie mąki z ciecierzycy to ciekawa alternatywa dla tego pszennego, a także ratunek dla osób z alergiami. Jest bogaty w białko, dlatego w połączeniu
Fabryka pomysłówNaleśniki galettes robi się tylko z dwóch składników: mąki gryczanej i wody, dodatkowo dodaje się szczyptę soli. Poniższy przepis pochodzi z książki Moniki Mrozowskiej "Słodkie i
Passions hobbies lifeChyba każdy lubi słodycze. Proste muffinki z jagodami to szybki przepis na coś słodkiego. Z całą pewnością, każde dziecko będzie zachwycone takim deserem. Zamiast jagód do
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wcześnie zaczęłam sezon piernikowy. Do tej pory od zostawiałam pieczenie na ostatnią chwilę. Teraz z powodu choroby, udało mi się przygotować je wcześniej. I to w dodatku w wersji fit – odchudzone pierniczki to propozycja dla osób, które ograniczają cukier w diecie, ale także dla tych, którzy unikają laktozy Tak naprawdę to będą smakować wszystkim Odchudzone pierniczki przepis(...)zagniataj aż do połączenia się składników. Powinna łatwo odchodzić od rąk i być elastyczna. Gdy będzie już gotowa owiń ją folią spożywczą i wstaw na 3 h do zamrażalnika. Ciasto wyjmij z zamrażalnika, podziel na 3 części. Każdą z nich rozwałkuj na ok. 0,5 cm. Jeśli ciasto będzie przyklejać się do wałka, możesz podsypać więcej mąki lub rozwałkować
365 dni dookoła kuchni