Kolejny deser z nasionami szałwii hiszpańskiej na blogu. Osobiście uwielbiam połączenie mleka kokosowego i chia. Pierwszy raz postanowiłem jednak spróbować go przygotować w czekoladowej formie, którą
Programista w kuchniHo ho ho! Jak tam po Mikołajkach? 🎅 Były prezenciki? 🎄 Nasze upominki mogliście zobaczyć na instastory, zawsze miło jest dostawać pandzie gadżety 🐼 Chyba najczęściej w prezencie
Candy PandasJak już z pewnością wiecie mam słabość do kokosowych słodkości, dlatego nie mogłam przejść obojętnie obok tego sernika, który jest niezwykle kremowy, delikatny w smaku i
Fabryka pomysłówSzakszuka potocznie nazywana wielkim bałaganem. Danie to składa się przede wszystkim z jaj, cebuli, pomidorów które razem gotuje się na patelni. Proste danie, które świetni smakuje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!miesięcy. Następnie rozmrażamy je tuż przed użyciem. W żadnym wypadku nie przechowujemy rozmrożonych owoców i nie zamrażamy ponownie. Sama robię duże zapasy własnych owoców, które później używam do koktajli, ciast oraz jako dodatek do śniadań. To świetny sposób na urozmaicenie codziennej owsianki, budyniów jaglanych czy kolorowych smoothie bowl. Zbliża się pora, kiedy co raz częściej będziemy sięgać do zamrażalnika(...)części. Powodzenia! Poniżej zostawiam dla Was kilka koktajlowych inspiracji, do których spokojnie możecie wykorzystać mrożone owoce. Miłego miksowania! 1. Brzoskwiniowy koktajl z imbirem Print Brzoskwiniowy koktajl z imbirem Course FIT deser, Napoje Keyword brzoskwinie, fit, imbir, koktajl, napoje, płatki owsiane, pomarańcze, smoothie Prep Time 5 minutes Ingredients 2 dobrze dojrzałe, słodkie brzoskwinie 1/2 szklanki świeżo wyciskanego soku
Fitsweet.meZmodyfikowana wersja tradycyjnych placków z jabłkami (które często przygotowuję dla moich dzieci). Placki bez zbóż, cukru za to z dużą ilością białka. Białkowe racuchy z jabłkami
Marta próbujenagrzewam go z funkcją grzałki dolnej i wkładam blachę z pizzą najniżej jak to możliwe. Próbowałam tego przepisu z pieczeniem góra-dół i wiem, że to nie działa. Ciasto nie zdąży się wypiec, a jajka już są gotowe. Dlatego ważne! Max temperatura, dolna grzałka i 6-7 minut pieczenia. Przy tej temperaturze nie spuszczajcie piekarnika z oczu (każdy piecze inaczej(...)pizzę, kiedy zobaczycie, że właśnie ostatni kawałek białka nie jest już surowy. Nie ma co patrzeć na wygląd ciasta, bo ciasto będzie jasne, ale dzięki podsypanej do rozwałkowania kaszce kukurydzianej jest lekko chrupiące. Możecie również użyć ciasta kupnego , ale samodzielne wykonanie ciasta zajmie Wam tylko 2 minuty. Dużo tych informacji jak na szybki i łatwy przepis na pizzę śniadaniową
Słodkie Gotowanienaszej blachy do tarty i wykładamy nim tartę lekko uklepując. Widelcem nakłuwamy ciasto przed włożeniem do piekarnika. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy, ale nie studzimy. Na podpieczone ciasto wylewamy 1/2 masy chrzanowej, posypujemy kukurydzą, cebulą i połową pieczarek. Następnie wylewamy drugą część masy serowej, wyrównujemy. Teraz wykładamy białą kiełbasę pokrojoną w plasterki i pozostałe pieczarki. Wkładamy do piekarnika(...)czasie zmieniamy ustawienie piekarnika na grzanie górną grzałką i dopiekamy 10 minut. Wyjmujemy, posypujemy natka pietruszki. Porada: Do tarty możemy użyć mąki bezglutenowej lub pełnoziarnistej wtedy będzie bardziej fit
Życie zaczyna się w kuchninaszej blachy do tarty i wykładamy nim tartę lekko uklepując. Widelcem nakłuwamy ciasto przed włożeniem do piekarnika. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy, ale nie studzimy. Na podpieczone ciasto wylewamy 1/2 masy chrzanowej, posypujemy kukurydzą, cebulą i połową pieczarek. Następnie wylewamy drugą część masy serowej, wyrównujemy. Teraz wykładamy białą kiełbasę pokrojoną w plasterki i pozostałe pieczarki. Wkładamy do piekarnika(...)czasie zmieniamy ustawienie piekarnika na grzanie górną grzałką i dopiekamy 10 minut. Wyjmujemy, posypujemy natka pietruszki. Porada: Do tarty możemy użyć mąki bezglutenowej lub pełnoziarnistej wtedy będzie bardziej fit
Życie zaczyna się w kuchniProsta sałatka z pomidorów i szpinaku z dodatkiem sera sałatkowego typu feta oraz czerwonej cebuli, podana z sosem czosnkowym na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. Gotowa
Kuchnia MagdaLenyTo trochę eksperymentalne batoniki. Zachciało mi się coś kokosowego, w połączeniu z masłem orzechowym. Niestety masła została mi tylko resztka, więc musiałam urozmaicić je o tahini
Healthy food explorerJakiś czas temu kupiłam mąkę z cieciorki, a ostatnio stwierdziłam, że wreszcie pora ją do czegoś wykorzystać i tym oto sposobem trafiłam na blogu Kotlet.tv na
Fabryka pomysłówSEZON NA DYNIĘ! Cześć Wam! Ostatnio czarowałam z taką jedną pękatą i pomarańczową w kuchni, oj się działo, oj pachniało i jak smakowało! Mniammm! Sezon na
SMYKWKUCHNITo nic, że grypa, po 2 dniach leżenia w łóżku coś mnie trafiło i postanowiłam podziałać co nieco w kuchni, efekt wyszedł całkiem niezły więc się
Cynamonowe szczęścieWitajcie! Chciałbym dziś poruszyć temat ogólnie pojętego zdrowia. We współczesnym, głównie medialnym przekazie dbanie o zdrowie wiąże się z suplementacją tabletkami. To ogromne wypaczenie doprowadza do
Kuchnia PROzdrowotna