Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu, na suchej patelni. Dzięki minimalnej ilości oleju kokosowego w cieście, nie ma potrzeby dodawania tłuszczu podczas smażenia placków. Placki wychodzą
NiePieprz.plWitajcie, zima w pełni a ja już tęsknię za latem i …. truskawkami! Dlatego kiedy zostało mi trochę truskawkowego dżemu domowej roboty nie zawahałam się go użyć
Health-Fit-LifeSzukasz pomysłu na lżejszą przekąskę lub kolację? Kalafior przygotowany w cieście z mąki z ciecierzycy, to lekkie i wartościowe danie. Dzięki mące z cieciorki jest dodatkowo
Fabryka pomysłówJuż nieraz Wam mówiłam ,że uwielbiam kaszę jaglaną – zarówno w wersji na słodko, jak i na ostro. Desery , ciasta , ciasteczka , zapiekanki albo kotlety z jej
Ostra na SłodkoNie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam truskawki. Właściwie w każdej formie: świeże, w koktajlach, czy też w ciastach. A teraz dzięki uprzejmości firmy Tarka i
Passions hobbies lifeMaj i czerwiec to urodzaj truskawek, z których możemy wyczarować cuda. Kiedy przychodzą cieplejsze dni oprócz pysznych ciast i deserów mamy również ochotę na truskawkowe orzeźwienie
ChilliJemymiski wraz z pozostałymi składnikami - zacznij wyrabiać ciasto; - w razie potrzeby gdy ciasto podczas wyrabiania będzie za bardzo kleiste - dosypuj mąki; - ciasto powinno być lekko lepkie i zwarte; - odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 30-40 minut, aby ciasto podwoiło swoją objętość; - gdy ciasto wyrosło, odrywaj kawałki ciasta, rozkładaj na ręce i w środek dodawaj po łyżeczce(...)ulubionego dżemu - zaklej drożdżówkę z każdej strony bokami ciasta - uformujesz w ten sposób okrągłe bułeczki; - gotowe drożdżówki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstaw na 15 minut aby jeszcze podrosły i posmaruj białkiem jaja; - piecz w temperaturze 170 stopni przez ok.20-25 minut, aż się pięknie zarumienią. Propozycja podania drożdżówki fit na zdjęciu: z odrobiną masła orzechowego. SMACZNEGO
MintTaste(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Połączenie świeżych warzyw z idealnie doprawionym mięsem zawsze jest świetnym i smacznym pomysłem. Idealnym sposobem na wykorzystanie tego duetu będzie nic innego jak
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinia faszerowana kurczakiem i kaszą jaglaną to idealna propozycja na obiad czy kolację. Danie to wygląda bardzo apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Sprawdźcie
Przepiski.plZapiekanka z kuskusem i jabłkami oraz dodatkiem cynamonu, która smakuje jak szarlotka w wersji fit. Nie zawiera mąki, ani dodatku tłuszczu czy cukru - słodzona jest syropem klonowym. Dodatkowym elementem słodzącym jest polewa z gorzkiej czekolady, którą można również kupić w wersji bez cukru. Ciasto nie jest za słodkie, a poza tym jest wartościowe odżywczo, więc nawet na diecie możemy
Kuchnia MagdaLenySzukacie pysznego, smacznego i FIT deseru, bądź przekąski? Dobrze trafiliście, bo taki banan świetnie nadaje się także na zdrowe śniadanie. Smakuje rewelacyjnie, a jego słodycz, przełamana sokiem z limonki - idealnie komponuje się z ciastem kukurydziano-kokosowym! Podaję go na różne sposoby - jako deser najczęściej z bitą śmietaną i dżemem z czarnej porzeczki, a tym razem raz z kremem waniliowym
Di gotujemojprzepisna.pl | Fit batoniki śniadaniowe z rodzynkami i kokosem Dziś zapraszam na szybkie batoniki, które powstały z resztek ze śniadania, tj. owsianki. Batoniki robi się w
moj przepis namojprzepisna.pl | Fit batoniki śniadaniowe z rodzynkami i kokosem Dziś zapraszam na szybkie batoniki, które powstały z resztek ze śniadania, tj. owsianki. Batoniki robi się w
moj przepis naDzisiejsze ciacha są w wersji fit, bo bez dodatku tłuszczu, a cukier zastąpiłam syropem z agawy, który ma niski indeks glikemiczny. Żeby Wam tu nie zbrzydzić ciastek takim wstępem dodam, że są to idealnie kruche, aromatyczne ciasteczka, z które można wycinać we wszelakie kształty, dekorować idt. Idealny dodatek do herbaty. Jest to dobra opcja dla pierników, bo jako dekoracja(...)zawsze jest ubrana w pierniczki: https://www.tarkaimiarka.pl/formy-foremki/1469-zestaw-4-wycinakow-do-ciasteczek-x-mas-4007371057097.html?search_query=foremki&results=196 Ciasto należy rozwałkować na grubość 2-3 mm na delikatnie podsypanym mąka blacie. Powycinane ciasteczka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 przez około 10 minut, aż delikatnie się przyzłocą. Smacznego! Artykuł Korzenne fit ciasteczka bez tłuszczu pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfniego fit sernik – wtedy i osoby na diecie będą uszczęśliwione ;) Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 18-20 cm ) SPÓD: * orzechy ziemne – 100 g * orzechy włoskie – ok.50 g * płatki owsiane – ok. 80 g * suszone daktyle – ok. 100 g * olej kokosowy roztopiony – 3 łyżki Orzechowy spód możemy zastąpić biszkoptami lub kruchym ciastem. MASA SEROWA: * ser biały
Ostra na Słodkostolnicę, dodajemy pokrojone w kosteczkę zimne masło, 50ml wody oraz sól. Miksujemy mieszadłem miksera planetarnego lub rozcieramy składniki palcami, aż składniki się połączą. Na oprószonym mąką blacie rozwałkowujemy ciasto. Ciasto umieszczamy w przygotowanej wcześniej formie, nakłuwamy widelcem i odstawiamy. Banany miksujemy na mus wraz z sokiem z cytryny i wylewamy na surowy spód. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy(...)minut. Podajemy z ubitą śmietanką lub gałką lodów bananowych , dekorujemy listkami mięty, kakao, erytrolem w pudrze i płatkami migdałów. Smacznego! Artykuł Żytnia tarta jabłkowa bez cukru FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Stronggniazdka to jest dla mnie hit, nie są smażone, a smakują prawie jak te z tłuszczu. Dla mnie to super, pyszna alternatywa tych smażonych, te są lekkie, wręcz fit ;) Uwielbiam je z dodatkiem lukru cytrynowego :) Spróbujcie tej alternatywy "pączka" i dajcie znać czy smakowało ;) Składniki na 10 -12 sporych gniazdek: 100 ml wody 100 ml mleka 50 g masła(...)pudru 2 łyżki soku z cytryny 1. W garnku zagotowujemy wodę z mlekiem, cukrem i masłem. 2. Kiedy się zagotuje wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy aby się nie przypaliła. Ciasto jest gotowe gdy jest szkliste i odchodzi od ścianek garnka. gotowe ciasto odstawiamy do przestygnięcia aby to przyspieszyć wystarczy wstawić garnek na 10 minut do zimnej wody (ciasto nie musi
Gotowanie...to proste !dzięki niej uzyskać chrupiące gofry. Moim ulubionym składnikiem przy ciastach na gofry jest ricotta, która dodaje delikatności i lekko kremowego smaku. Do przepisu użyłam mąki orkiszowej w wersji razowej, dodałam też odrobinę kokosowej. Jagody i truskawki są w lecie niezastąpionym dodatkiem do takich waniliowych, budyniowych gofrów w wersji fit. Zamiast śmietany polecam kremowy twarożek lub gęsty jogurt - wyjdzie bardzo(...)Dodać serek ricotta i zmiksować na gładko. Do masy dodać 2 łyżki oliwy i ponownie zmiksować. Dodawać stopniowo suche składniki i mleko, zmiksować całość. Rozgrzać gofrownicę i nakładać porcje ciasta. Piec około 7-10 minut, w zależności od mocy gofrownicy. Podawać z twarożkiem i świeżymi owocami
FitKot