powiem Wam, że brakowało mi tego.Dlatego od dziś znowu regularnie będzie tutaj coś "błyszczeć".Dzisiaj pora na indyka w pieczarkach. Indyk w towarzystwie gorących pieczarek kilka kawałków kurczaka (filety) 2 cebule 6 dużych pieczarek sól pieprz mąka 3 łyżki śmietany. Przygotowujemy mięso jak na kotlety, następnie przekrawamy na kawałki średniej wielkości, obtaczamy w mące i smażymy na wolnym ogniu
Kuchnia moimi oczamiczasie powinniśmy uzyskać kremowe risotto. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy tarty na drobnych oczkach parmezan i dokładnie mieszamy. Risotto jest gotowe. Pieczony dorsz z migdałami Filet z dorsza kroimy na 3-4 mniejsze kawałki, każdy z nich doprawiamy solą, pieprzem oraz posiekanym koperkiem. Na rozgrzanej patelni prażymy migdały z dodatkiem szczypty soli. Siekamy migdały dość drobno
Mango Papajabardzo smaczne ,delikatne mięso z rekina. Stek z rekina saute. Stek odmrozić w lodówce ,wyjąć i osuszyć ręcznikiem papierowym . Posypać solą i białym pieprzem ,oprószyć lekko mąką . Na każdym filecie położyć listek limonki lub skropić sokiem . Smażyć na oleju z masłem po 5-7 min z każdej strony. Czas smażenia zależy od grubości steku. Sos norweski
Kulinarny karnet Christopheranożem, pokroić na cienkie plasterki. Fileciki ułożyć w naczyniu ,zalać zimną marynatą, przykryć i odstawić na 2-3 dni do lodówki lub innego chłodnego miejsca. Godzinę przed podaniem wyjąć filety z lodówki ,osączyć i ułożyć na półmisku. Można przygotować mini kanapeczki. Marynowany łosoś dobrze smakuje z chrzanem w śmietanie. Uwaga! Do marynowania nadają się jedynie świeże ryby
Kulinarny karnet Christopherasojowy kikkoman, słodko-pikantny sos chilli, szczypta cukru, curry, sól, olej do smażenia.Wykonanie:Wszystkie składniki pokroić tak jak w przepisie i poukładać osobno na talerzu .Filety z indyka posolić i posypać curry. Najlepiej smażyć wszystko na woku. Najważniejsza jest temperatura i szybkość wykonania. Dlatego też wszystkie składniki potrawy należy przygotować przed smażeniem .Nagrzewamy suchą patelnie
Kulinarny karnet ChristopheraDorsz na bakłażanie . Składniki. 1 bakłażan mały 1 papryka duża 400 g dorsza filet 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1 żółtko 1 łyżka soku z cytryny 125 ml oleju o smaku wędzonej papryczki chilli 2 łyżki natki pietruszki Wykonanie: Bakłażan pokroić na 1-1,5 cm plastry, natrzeć solą z obu stron i odstawić na 20 minut. Sól
Kulinarny karnet Christopherapokroić w kostkę. Przesmażyć na patelni, dodać liście szpinaku, chwilę przesmażyć wszystko razem. Doprawić przyprawą do dań Kucharek i pieprzem. Przestudzić, całość posiekać i farsz położyć na filetach z kurczaka. Zwinąć w ruloniki i każdy rulonik w folię do pieczenia. Piec w piekarniku 20 minut w temp. 190 oC. Po 20 minutach odwinąć, wyjąć z folii
Kulinarny karnet ChristopheraGrilled salmon with wasabi foam Składniki 2 szt. filet z łososia przyprawa do ryb sok z cytryny 4 ziemniaki 4 różyczki brokuła 1 łyżka masła 1 łyżka śmietana 18% sól 100 ml śmietana 36% pasta wasabi 1 łyżeczka sok z cytryny sól biały pieprz pestki granatu Wykonanie Pianka wasabi. Śmietanę kremówkę, wymieszać z pastą wasabi, dodać
Kulinarny karnet Christopherawitamina D, kwasy tłuszczowe omega-3, składniki mineralne. Warto wiec ryby wprowadzić do naszej diety. Zapiekanka z rybą może nam smakować w połączeniu z pieczarkami, cebulką... SKŁADNIKI: 3 duże filety z pangi ( może być inna ryba) 1/2 kg pieczarek 3 duże cebule 20 dag. sera żółtego do starcia. 0,25 l śmietany - kwaśnej 1 jajko WYKONANIE:Rybę kroimy
W kuchennym oknie Ewyprzyrządzić efektowny i zdrowy posiłek- wystarczy trochę chęci! Dzisiaj podrzucam pomysł na obiad z kategorii tych "łatwych, smacznych i przyjemnych"- pierś z indyka z pęczakiem i warzywami. SKŁADNIKI: 100g fileta z piersi indyka odrobina oliwy z oliwek 40g kaszy pęczak brokuł 2 mniejsze pomidory pieprz sól zioła prowansalskie ulubiona przyprawa do mięsa PRZYGOTOWANIE: Pierś z indyka kroimy w drobną
peanutbuttermonsterbiałka, 1,5g tłuszczu oraz 6,6g węglowodanów. Stanowią świetną bazę do obiadu, ponieważ wystarczy podać je z ulubionymi dodatkami. SKŁADNIKI: 2 sznycle z fileta z piersi z indyka- 155g 15g suszonych pomidorów 10g świeżego szpinaku bazylia oregano cząber papryka słodka sól czosnkowa koperek potrzebne będą również 2 wykałaczki PRZYGOTOWANIE: Sznycle delikatnie rozbijamy i posypujemy przyprawami Szpinak dokładnie
peanutbuttermonsterSkładniki: filet z piersi indyka (lub kurczaka) 500 g ananas (świeży lub z puszki) 1 szt mango lub brzoskwinie (świeże lub z puszki) 1 szt jabłko 1 szt rodzynki 1/2 szklanki sos sojowy bezglutenowy 1 łyżka mąka ziemniaczana 2 łyżki sok jabłkowy 1 szklanka sól, pieprz, papryka olej do smażeniaPrzygotowanie: do smaku Mięso pokroić
głodny alergikdzieci. Buraki zawierają dużo łatwo przyswajalnego żelaza, więc polecane są zwłaszcza osobom zagrożonym anemią. ziemniaki 1 kg mieszanka warzyw na barszcz (lub świeże: 3 buraki, 2 marchewki, fasolka szparagowa) filet z kurczaka lub indyka około 200 g czosnek (niekoniecznie) 2 ząbki liść laurowy majeranek świeży koperek kleik ryżowy (lub mąka ryżowa) 5 łyżek (2 łyżeczki) sinlac
głodny alergik