filet z kurczaka - 9968 przepisów (strona:76/665)

Naleśniki zapiekane z gyrosem 1044

faszerowane kurczakiem w przyprawie gyros to ciekawe danie, które idealnie sprawdzą się jako szybki obiad lub też kolacja. Polecam!     Składniki: 6-7 naleśników PRZEPIS TUTAJ 1 filet z kurczaka olej do smażenia przyprawa do gyrosa 1 cebula 1 czerwona papryka 15dkg żółtego sera Domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ     *** Na początku smażymy cienkie naleśniki *** *** Filet z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i obsypujemy dwiema łyżkami przyprawy do gyrosa *** *** Na patelni podgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy mięso ciągle mieszając, aż będzie rumiane z każdej strony *** *** Cebulę kroimy na dość duże kawałki, dokładamy do mięsa i przez chwilę razem podsmażamy *** *** Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i całość smażymy jeszcze przez kilka minut

Blog z Apetytem
Kruchy filet z kurczaka duszony z warzywami 178

dzisiejszy obiad proponuję pyszny filet z kurczaka duszony z warzywami. Jest szybki i łatwy do przygotowania. Każdemu będzie smakował.  SKŁADNIKI: 3 pojedyncze filety z piersi kurczaka, 1 marchewka, 1 cebula ½ brokuła, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka mąki, 1,5 szklanki wody, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Filety z piersi kurczaka rozbijam lekko

Tradycyjna kuchnia Kasi
Piersi z kurczaka w sosie kurkowym 230

porcje: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka (wagowo około 0,4-0,5 kg) 200 g kurek 2 małe cebule około 150 ml śmietany 30% w temp. pokojowej 1,5 łyżki masła klarowanego 2 łyżki posiekanej, zielone pietruszki ewentualnie przyprawa do kurczaka sól, pieprz Filety umyć, osuszyć i każdą pierś przekroić na dwie części. Mięso przyprawić(...)drobno posiekać. Na patelni rozpuścić masło. Następnie przesmażyć filety z kurczaka (tylko do ścięcia mięsa!). Podsmażone piersi z kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem około 15 minut w 180°C. Podpieczone piersi od razu wyjąć z naczynia żaroodpornego i lekko ostudzić (filety powinny być lekko soczyste w środku). Podczas pieczenia mięsa, na tą sama patelnię

Ugotować
Kurczak w sosie cukiniowym 199

Kurczak w sosie cukiniowym to pomysł na niezwykle pyszne danie obiadowe, które z pewnością posmakuje każdemu. Kurczak jest soczysty i delikatny, a sos śmietanowy z dodatkiem cebuli, marchewki i cukinii pyszny i aromatyczny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na kurczaka w sosie z cukinii i marchewki jest bardzo prosty i szybki, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia kulinarnego, aby go przygotować(...)danie obiadowe gotowe! KURCZAK W SOSIE CUKINIOWYM PRZEPIS Składniki 500 g fileta z kurczaka 1 cukinia 1 cebula 2 marchewki 200 ml bulionu warzywnego 100 ml śmietany 18% 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz przyprawa do kurczaka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Fileta z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić przyprawą do kurczaka

Przepiski.pl
Naleśniki zapiekane z kurczakiem i warzywami 593

danie. Polecam!     Składniki: 6 naleśników PRZEPIS TUTAJ 1 filet z kurczaka olej do smażenia przyprawa do kurczaka pół młodej cukinii pół czerwonej papryki pół żółtej papryki 10dkg żółtego sera pół szklanki sosu/przecieru pomidorowego pół pęczka szczypiorku     *** W pierwszej kolejności smażymy naleśniki *** *** Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i obsypujemy przyprawą. Na niewielkiej

Blog z Apetytem
Makaron w sosie z warzywami i kurczakiem 229

Składniki: 200 g ulubionego makaronu 1 filet z kurczaka 100 g szpinaku 1/2 czerwonej papryki 200 g pieczarek 2 cebule 1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek sól, pieprz przyprawa do … Czytaj dalej Makaron w sosie z warzywami i kurczakiem

czarrna od kuchni
Makaron z kurczakiem 233

Składniki: 200 g ulubionego makaronu 1 filet z kurczaka 100 g świeżego szpinaku 200 g pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula 1/2 papryczki chili 2 łyżki pasty warzywnej Pindżur Podravka … Czytaj dalej Makaron z kurczakiem

czarrna od kuchni
Kąski Kurczaka w delikatnym sosie PaPRYKOWO- śmietanowym 428

Składniki: na 4 porcje 2-3 filety z kurczaka 2 czerwone papryki 2 pomidory 200 ml śmietany 18 lub 30% 1 ząbek czosnku sól  pieprz 4 łyżeczki słodkiej papryki 6 łyżeczek ostrej papryki 3 łyżki miodu lipowego oliwa z oliwek makaron typu Tagliatelle Przygotowanie: kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem paprykę i pomidory wyparzamy

Luźna Kuchnia
Soczysty kurczak – najlepsza marynata do drobiu! 1277

Soczysty kurczak – najlepsza marynata do drobiu! Genialny sposób na mega kruche i soczyste mięso, które wprost rozpływa się w ustach. Możemy tak zamarynować zarówno filety, jak i skrzydełka(...)udka. Kurczaka pieczemy w piekarniku lub krótko grillujemy. Marynata jest bardzo prosta w wykonaniu i składa się tylko z kilku podstawowych składników. Polecam!       Składniki: 3 filety z kurczaka Marynata: 1/3 szklanki oleju 2 łyżki soku z cytryny 1 płaska łyżka soli 1 płaska łyżka słodkiej papryki mielonej po łyżeczce majeranku i ziół prowansalskich po dużej szczypcie

Blog z Apetytem
,,ROLADKI DROBIOWE ZE SZPARAGAMI” 137

Lubicie szparagi? Jeśli tak to prezentuję Wam dziś owinięte w filet z kurczaka szparagi- proste, pyszne i zarazem wykwintne danie. Polecam przygotowanie tego niezwykle smacznego i lekkiego dania. składniki: 2 pojedyncze niewielkie filety z piersi kurczaka lub schab ( aktualnie w dobrej cenie tutaj ) 12 ugotowanych zielonych szparagów sól pieprz Oliwa Wykonanie: Filety z piersi kurczaka kroimy wzdłuż

Podróż w kulinaria
Filet z kurczaka owinięty plastrami parzonego boczku. 183

Składniki: 2 filety z kurczaka 4 plastry boczku parzonego zioła prowansalskie szczypta soli oliwa Filety z kurczaka myjemy, owijamy boczkiem układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze lub w naczyniu żaroodpornym. Tak ułożone mięso solimy, posypujemy dużą ilością ziół prowansalskich, pokrapiamy oliwą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na 30 - 40 minut (uważamy żeby nie przesuszyć mięsa). Podajemy

Moje-pitraszenie
Pomysł na niedzielny obiad: kurczak w kremowym sosie z suszonymi pomidorami i porem, fasolka szparagowa i brokuły z masłem cytry 43

Kurczak z suszonymi pomidorami i porami w kremowym sosie Składniki: 500 g filetów z kurczaka Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka papryki w proszku 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 2 łyżki mąki, do obtoczenia eskalopków z kurczaka 1/2 szklanki suszonych pomidorów (odsączonych z oleju) 1 mały por (pokrojony w cienkie plasterki) 3 łyżki oliwy 1 łyżka(...)masła 1/2 szklanki bulionu drobiowego 1/2 szklanki śmietanki 30% 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Przygotowanie mięsa: Filety z kurczaka umyj i osusz. Każdy filet przekrój wzdłuż na dwa cieńsze kawałki, a następnie rozbij tłuczkiem, aby powstały delikatne eskalopki. Dopraw mięso solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i oregano. Obtocz w mące. Smażenie pora: Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę

Moja Książka Kucharska
Gulasz z kurczaka w sosie pomidorowo- śmietanowym 179

Sycący i rozgrzewający gulasz z filetem z kurczaka oraz pieczarkami. Charakteru i smaku nadaje czosnek oraz pomidory z puszki. Gulasz znika w mgnieniu oka! 500 g filet z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1,5 łyżki mąki pszennej 2 cebule 250 g pieczarek 1 puszka krojonych pomidorów 2 szklanki wody 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 18% (gęstej) Sól(...)Pieprz Słodka czerwona papryka Czosnek granulowany Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa oraz obsypujemy mąką. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, szklimy na oleju w głębokim garnku. Gdy cebula zmięknie dodajemy mięso. Przesmażamy do momentu, aż zmieni kolor. Pieczarki kroimy w ćwiartki, dodajemy do mięsa. Całość dokładnie mieszamy, wlewamy wodę oraz krojone

VioletoweKucharzenie
Roladki drobiowe z boczkiem i brokułem 25

brokułem Delikatne roladki z kurczaka faszerowane boczkiem i brokułem w sosie pieczarkowym to danie, które cieszy zarówno oko, jak i podniebienie. Kontrast kolorów i tekstur sprawia, że są apetyczne, a bogactwo smaków – od delikatnego kurczaka, przez słony boczek i świeży brokuł, po kremowy, grzybowy sos – tworzy niezapomniane doznania kulinarne.     Składniki: 4 pojedyncze filety z kurczaka(...)olej do smażenia     *** Przygotowujemy farsz. Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni *** *** Dodajemy drobno posiekanego pora, mieszamy i smażymy przez chwilę. Odkładamy całość do przestudzenia *** *** Filety z kurczaka przecinamy wzdłuż na połówki *** *** Mięso rozbijamy przez folię *** *** Na każdym plastrze mięsa rozsmarowujemy łyżeczkę serka śmietankowego *** *** Układamy łyżkę farszu *** *** Na farszu układamy kilka kawałków surowego brokuła *** *** Mięso

Blog z Apetytem
Gotowanie na parze przepisy 54

miękkość w trakcie gotowania, aby uniknąć rozgotowania. Przepisy na gotowanie na parze Oto trzy szczegółowe przepisy na gotowanie na parze: Kurczak na parze z warzywami: Składniki: 2 filety z kurczaka 1 marchewka, pokrojona w cienkie paski 1 cukinia, pokrojona w plasterki 1 papryka czerwona, pokrojona w paski 1 cebula, pokrojona w piórka 2 ząbki czosnku, posiekane Sól i pieprz(...)smaku Ulubione zioła (np. tymianek, rozmaryn) do posypania Instrukcje: Przygotuj parowar, umieszczając go nad wrzącą wodą. Na dnie parowaru ułóż marchewkę, cukinię, paprykę i cebulę. Przypraw filety z kurczaka solą i pieprzem, a następnie ułóż je na warzywach. Posyp filety czosnkiem i ulubionymi ziołami. Przykryj parowar i gotuj przez około 15-20 minut, aż kurczak będzie miękki

Podstawy Gotowania