auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piersi z kurczaka w warzywach a’la ryba po grecku – Składniki: ok. 1 kg filetów z piersi kurczaka mąka do panierowania filetów + odrobina mąki do oprószenia farszu na sam koniec bułka tarta do panierowania ok. 6 jajek do panierki olej do smażenia i 2 łyżki do farszu 7 dużych marchewek(...)UWAGA! Przed oprószeniem farszu mąką powinien on mieć w sobie już niewiele wody – jeśli wody jest nadal sporo, to podkręcam nieco gaz i daje jej odparować). Filety z piersi kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, dokładnie osuszyć, rozbić tłuczkiem do mięsa. Następnie doprawić z obu stron słodką papryką, pieprzem i solą do smaku. Kolejno każdy kawałek kurczaka otoczyć
Kulinarne PrzebojeFilety z kurczaka ze szpinakiem, serem mozzarella oraz pleśniowym. Pysznie danie obiadowe, która warto przygotować ze świeżym szpinakiem. Całość zapiekana w piekarniku - bez panierki i dodatkowego tłuszczu! Lekko pikantne, a jednocześnie delikatne. Składniki: 3 filety z piersi kurczaka, świeży szpinak - około 500g, 2 ząbki czosnku, kulka sera mozzarella lub mozzarella light, ok 80 g sera pleśniowego świeżo mielony(...)dokładnie myjemy i kroimy, ale niezbyt drobno. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do szpinaku. Dusimy na średnim ogniu na maśle przez około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Filet z kurczaka dzielimy 2-3 części, lekko rozklepujemy, posypujemy solą oraz pieprzem z obu stron. Sery kroimy na mniejsze kawałki lub plastry. Na filet nakładamy szpinak, po kawałku sera
Lena Gotujepojedynczy filet z piersi kurczaka, 3 łyżki pestek z dyni, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka soku z cytryny, szczypta cukru, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z kurczaka gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Studzę i kroję na mniejsze kawałki. Winogrona obieram z kiści. Pomidor malinowy kroję w ósemki. Ogórek obieram i kroję w kostkę. Pestki(...)dyni prażę na suchej patelni. 2. Sałaty płuczę i rozdrabniam. Dodaję filet z kurczaka, winogrona, pomidora, ogórka oraz pestki dyni. Delikatnie mieszam. 3. Oliwię z oliwek mieszam z cukrem, sokiem z cytryny, solą i pierzem. Przygotowanym dresingiem polewam sałatkę
Tradycyjna kuchnia Kasipracy i już lądują na patelni, by się smażyć. Świetnie smakują podane z pieczonymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym. P.S. Z przepisu wychodzi duża rodzinna porcja 👪 Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 pęczek botwiny 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka majonezu 1 czubata łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 1 łyżka sosu sojowego
Kuchnia MagdaLenysmażone w panierce z jogurtu greckiego. Takie kotleciki podane z frytkami lub ziemniaczkami i ulubioną surówką to świetny pomysł na pyszny obiad. Polecam! Składniki: 1 filet z kurczaka 150g jogurtu greckiego 1 jajko 1/3 szklanki mąki Przyprawy: 1 płaska łyżeczka soli, 1/3 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, szczypta chilli Dodatkowo: mąka do obtaczania olej do smażenia(...)Filet z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy je na kotlety *** *** Do miski przekładamy jogurt, wbijamy jajko, dodajemy mąkę oraz przyprawy i wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Do tak przygotowanej marynaty wkładamy rozbite kotlety i mieszamy, tak aby całe mięso pokryło się marynatą. Całość zakrywamy folią i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę *** *** Mięso wyjmujemy z lodówki na około
Blog z Apetytemnadeszły i na talerzu pojawiło się to... Składniki: 1 średni filet z piersi kurczaka sos Teriyaki maślanka jarzynka pierz cytrynowy bakłażan sól oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Filet z kurczaka dokładnie myjmy, oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Posypujemy przyprawami; jarzynka, pieprz cytrynowy. Polewamy sosem Teriyaki, przekładamy do miseczki i zalewamy maślanką na całą dobę lub 2-3 godziny(...)lodówki. Bakłażana myjemy, osuszamy i kroimy w średniej grubości plastry. Posypujemy solą i odstawiamy na ok. 15 minut. Po upływie czasu bakłażan skrapiamy oliwą z oliwek. Filet z kurczaka i bakłażana grillujemy, aż do zarumienienia. Smacznego
Truskawkowa Fiestawspaniała propozycja na codzienny jak i świąteczny obiad, smaku dopełnia dodatek sosu cytrynowego. Doda energii na cały dzień.Polecam. Składniki: Na dwie osoby: 1 duży podwójny filet z kurczaka Garść świeżego szpinaku Kawałek pora 2 łyżki masła ½ krążka sera camembert Sól i pieprz do smaku Przyprawa ziołowa do kurczaka Olej rzepakowy do smażenia Sos cytrynowy: 200 g jogurtu(...)naturalnego greckiego 2 łyżki majonezu Skórka otarta z ½ cytryny 1 łyżka soku z cytryny Szczypiorek so posypania Sól i biały pieprz do smaku Sposób wykonania: Fileta z kurczaka dzielimy wzdłuż na pół, myjemy, w każdej porcji robimy na środku nożem kieszonki , delikatnie aby nie przeciąć mięsa, oprószamy solą pieprzem i ziołową przyprawą do kurczaka, odstawiamy do lodówki
Wanilia i Kardamon1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak w sosie porowym – Składniki: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka do doprawienia filetów z piersi kurczaka: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany do smaku olej rzepakowy do smażenia 1 por – ok. 110 g białej i jasnozielonej części(...)Kurczak w sosie porowym – Wykonanie: Kurczaka umyć, osuszyć, pozbawić ewentualnych błonek i kostek. Każdy filet przekroić wzdłuż na 2 części – łącznie powstaną 4 filety (po 2 z każdej piersi kurczaka). Mięso doprawić do smaku z obu stron solą, pieprzem, papryką słodką oraz czosnkiem. Odstawić na ok. 15-20 minut, by mięso nieco przeszło przyprawami. Na patelni
Kulinarne Przebojemożna również zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Robi się je szybko i łatwo, a smakują wprost wyśmienicie. Polecam! Składniki: 3 placki tortilli 1 filet z kurczaka 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka musztardy 100g boczku wędzonego ok 150g śmietankowego serka kanapkowego 1 łyżeczka przyprawy tzatziki 3-4 garści rukoli 3 plastry suszonych pomidorów(...)zalewy olejowej olej do smażenia *** Filet z kurczaka rozcinamy wzdłuż na pół, obtaczamy w marynacie z musztardy wymieszanej z sosem sojowym i odstawiamy na około 1 godzinę *** *** Po tym czasie smażymy mięso na rozgrzanym oleju na rumiano na niedużym ogniu, tak aby filet doszedł w środku i nie spalił się z zewnątrz *** *** Po wystudzeniu szarpiemy
Blog z ApetytemMoja ulubiona warstwowa sałatka z kapusty pekińskiej, smażonego fileta z kurczaka z serem feta i sosem czosnkowym, posypana prażonymi migdałami robi furorę na domowych przyjęciach. Polecam, smaki idealnie się komponują, najlepsza po 2 godzinnym chłodzeniu w lodówce. Składniki: ½ kapusty pekińskiej, 4 pomidory, ½ czerwonej cebuli ½ kg fileta z kurczaka, 1 łyżka oleju 1 łyżka przyprawy(...)składniki sosu połączyć ze sobą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę w naczyniu ułożyć warstwowo: kapusta pekinka-pomidory z cebulką-filet z kurczaka-ser feta, na wierzch wylać sos czosnkowy, wygładzić posypać prażonymi migdałami, schłodzić. Smacznego
Wanilia i KardamonANANASEM I SELEREM- SKŁADNIKI: - 1 filet z kurczaka - seler konserwowy- słoik - puszka kukurydzy - pół puszki ananasa - 30-40 dkg sera żółtego - 1 papryka czerwona - 3-4 łyżki majonezu kieleckiego, 1-2 łyżki jogurtu naturalnego (łącznie 5 łyżek) - sól, pieprz do smaku, vegeta SAŁATKA Z KURCZAKIEM, ANANASEM I SELEREM- WYKONANIE: Filet ugotować w wodzie z dodatkiem łyżeczki vegety(...)ostygnięciu pokroić w kostkę. Seler odsączyć z zalewy, dodać do kurczaka, to samo zrobić z kukurydzą- oraz ananasem, drobno pokrojonym w kostkę. Paprykę pokroić w grubszą kostkę, podobnie ser żółty, dodać do sałatki i wszystko wymieszać. Dodać majonez, jogurt, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Jedna z szybszych w wykonaniu sałatek, a przy
Aromatyczne PodróżeStripsy z kurczaka Soczyste kąski drobiowe otulone mega chrupiącą panierką, to świetna propozycja zarówno na obiad jak i na przyjęcie. Palce lizać! Składniki: 2 filety z kurczaka 1,5 szklanki maślanki 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka płatków kukurydzianych Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra olej do smażenia *** Do miski wlewamy maślankę, wsypujemy łyżeczkę(...)słodkiej papryki, pół łyżeczki soli oraz po szczypcie ostrej papryki i pieprzu, mieszamy *** *** Filety z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki *** *** Pokrojone mięso przekładamy do miski z maślanką, mieszamy delikatnie i całość odkładamy na minimum 1 godzinę (a najlepiej całą noc) *** *** Płatki kukurydziane grubo mielimy lub tłuczemy tłuczkiem do mięsa *** *** Płatki mieszamy w misce z mąką *** *** Dodajemy po dużej szczypcie
Blog z Apetytemszybki pomysł na obiad dla całej rodzinki. Szczególnie chętnie zajadają się nimi dzieci. Są soczyste, mięciutkie i wprost rozpływają się w ustach. Polecam! Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 łyżka majonezu 1 jajko 2 łyżki startego żółtego sera 1 łyżka mąki ziemniaczanej kawałek pora – jasna część kawałek czerwonej papryki 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 1 płaska(...)łyżeczka soli szczypta pieprzu olej do smażenia *** Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę *** *** Mięso przekładamy do miski, posypujemy solą i pieprzem, dodajemy majonez, jajko i starty ser *** *** Dokładnie mieszamy *** *** Dodajemy drobno pokrojonego pora i paprykę *** *** A także posiekaną pietruszkę, mieszamy *** *** Dodajemy mąkę i ponownie dokładnie mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i układamy na nim po około
Blog z ApetytemSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 ząbek czosnku 1/2 cebuli 1 łyżeczka ostrej pasty ajwar 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią pieprz szczypta soli szafranowej Przygotowanie: Czosnek obrać … Czytaj dalej Zapiekany filet z kurczaka
czarrna od kuchniBardzo pożywny, pachnący wyjątkowo, smakujący orientalnie. Składniki: 3 filety z kurczaka lub 2 filety z indyka – lepszy indyk – jest mniej suchy 1 cebula 1 marchewka 1 łyżka curry 1 łyżeczka kurkumy 2 ząbki czosnku 1 puszka mleka kokosowego szczypta chilli suszonego, lub 1/2 świeżego chilli drobno posiekanego sól pieprz 1 szczypta kminu rzymskiego Filet z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w curry, kurkumie, soli i kminie. Odstawiamy na 30 minut. Na głębokiej patelni rozgrzewany odrobinę oleju i na nim dusimy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy drobno posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę marchewkę. Chwilę smażymy, dodajemy zamarynowanego fileta i dusimy. Dolewamy mleko kokosowe i gotujemy razem przez 20 minut. Dodajemy sól
MojaQchnia.pl