filet z kurczaka - 9968 przepisów (strona:415/665)

Francuskie z botwinką 152

zjadać ze smakiem. Jeśli nie lubimy, to warto się przełamać, ponieważ jej smak nie jest tu dominującym :) Składniki : - ciasto francuskie, - botwinka ( w szczególności części dolne ), - mozzarella ( lub feta ), - filet z kurczaka pieczony, smażony lub grillowany, - sól, pieprz, - świeży tymianek. Wykonanie : Botwinkę umyć, odciąć korzonki i liście ( część liści posiekać, z reszty można ugotować zupę ). Wrzucić na chwilę do osolonego

Przepisy Mikołaja
Curry z kalafiorem 117

miałem dodałem mięso, ilość przypraw "na czuja ", bo nie zanotowałem, a mleko kokosowe robiłem na szybko z wiórków. Zdjęcie tego nie oddaje, ale curry wyszło bardzo dobre :) Składniki : - filet z kurczaka, - 1/2 kalafiora, - około 1/2 ananasa z puszki z zalewą, - mleko kokosowe, - 2 pomidory, - 1/2 czerwonej papryki, - około 1 -2 cm startego świeżego imbiru, - 1/2łyżeczki gorczycy, - łyżeczka kozieradki

Przepisy Mikołaja
Kotlety pożarskie - pyszne 159

dzięki któremu ich smak jest wyjątkowy :-) Polecam, warto wypróbować. Jak dla mnie naprawdę jedne z lepszych kotletów :-) Przepis znalazłam tutaj ( klik )  Składniki na dwie porcje: 1 duży filet z kurczaka 2 jajka L 1 łyżeczka miękkiego masła 1-2 łyżki mąki bułka tarta sól pieprz masło klarowane do smażenia 1. Mięso jak najdrobniej siekamy ostrym nożem lub możemy

kruche babeczki
Aromatyczne kotlety z karczku panierowane w kukurydzy 167

Kotlety tak przygotowane są aromatyczne, delikatne w smaku, soczyste i znikają szybko. Zajadają je ze smakiem dzieci i dorośli. Do panierowania użyłam płatków kukurydzianych. Robię często filety z kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych a dziś panierowałam karczek. Karczek panierowany w płatkach kukurydzy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
POMYSŁ NA OBIAD 137

osobna. Więc do roboty :-)  Ilość  składników zwiększamy proporcjonalnie wg domowników, ja robię na dwie osoby.  Składniki:  4 ziemniaki  2 filety miruny ( inną ryba lub zamiennie z filetem z kurczaka)  2 marchewki  sok z połówki cytryny ząbek czosnku  łyżka masła  garść świeżego szpinaku  sól, pieprz cytrynowy , pieprz czarny  kropla

pieprzny smaczek
Restauracja Pod Kopcem 143

uszkami grzybowymi. Barszcz fantastyczny z dodatkiem zieleniny, przepyszny. Uszka niezłe, ale nieskromnie przyznam, że ja robię lepsze. Bardzo trudno jest kupić albo dostać w lokalu dobre uszka. Filet z kurczaka na białym winie podany z kurkami. Byłam w szoku, że kurki były duszone w słodkim winie. Bardzo dobre połączenie, którego totalnie się nie spodziewałam. Do tego uwielbiane przeze mnie

Karola gotuje
Tortille grillowane z kurczakiem 132

danie wyszło tak spontanicznie że potem żałowałam że tak późno na nie wpadłam. Filet z kurczaka lepiej jak będzie duży i mięsisty, łatwiej będzie go rozbić. Idealnie nadadzą się na śniadanie - tak jak u mnie, do pracy czy szkoły. Polecam gorąco, są pyszne. Grillowane placki z kurczakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Warsztaty kulinarne z gwiazdą serialu „Przyjaciółki” Anitą Sokołowską 166

związki krzemu, siarki, wapnia, magnezu, fluoru, sodu, potasu, selenu, molibdenu, cynku. Specjalnie dla Was wspomniane przepisy. Zdrowo i pysznie. Spróbujcie. Sałata Cezar Składniki: 500g mix sałat Eisberg 4 filety z kurczaka Tapioka od Koala Poland 200ml maślanki OSM Krasnystaw sok z 1/2 cytryny 2 łyżeczki oregano 600g jogurtu OSM Krasnystaw słoiczek anhois 1 puszka tuńczyka 3 ząbki czosnku 100g

Słodkie okruszki
Lekkie dania na zimę – odpoczynek dla żołądka 152

azjatyckich. W ten sposób mięso zyskuje świetny smak, a potrawa nie jest tak kaloryczna, jak w przypadku smażenia na głębokim oleju. Można więc pokusić się o przygotowanie grillowanego kurczaka, pieczonych filetów z indyka, wołowinę z warzywami na parze lub gulasz typu chilli con carne na bazie mięsa z indyka. Rozgrzewające przyprawy do dań na zimę Chcąc nadać potrawom niepowtarzalnego smaku

codojedzenia
sufleciki mięsno-serowe 108

wyjmujcie od razu z foremek.  Jeśli mam więcej czasu dodaję jeszcze groszek i paprykę. Można dowolnie kombinować z dodatkami.  Składniki na około 10 sztuk: podwójny filet z kurczaka 2 jajka 200 ml kefiru (lub maślanki) 1 i 1/2 łyżki mąki koperek i szczypiorek 200 g żółtego sera 70 g majonezu sól, pieprz 2 łyżki oleju przyprawa

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
KOTLECIKI Z KURCZAKA Z MOZZARELLĄ 376

polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/  oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/   Będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI : 500 g mięsa mielonego z fileta z kurczaka 3 łyżki płatków owsianych pęczek koperku 2 łyżki przyprawy do mięsa mielonego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka (opcjonalnie) suszonych pomidorów. Czosnkiem Olej do smażenia Bułka tarta

Gotowanie Patki
Kanapka z indykiem, sałatą i czerwoną cebulą 109

Smaczna kanapka z piersią z indyka, sałatą strzępiastą i czerwoną cebulą. Oczywiście indyka możemy zamienić np. na filet z kurczaka. Niestety nie jest to najszybsza kanapka, jaką możemy przygotować, a panierowane mięso i majonez sprawiają, że jest dosyć kaloryczna. Mimo to świetnie się sprawdza np. na drugie śniadanie. Dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, dzięki czemu

Programista w kuchni
Klasyczne bułki do hamburgerów – idealnie puszyste, w godzinę! 325

minut w 150⁰C lub przekrojone, posmarowane masłem na grillu. Nie musicie z nich robić „zwykłych” burgerów z klasycznym kotletem – do środka super pasuje pulled pork , panierowana ryba , filet z kurczaka albo klops. SKŁADNIKI składniki na 8 bułek standardowej wielkości 560g mąki pszennej bułkowej T650 lub mąki pszennej T550 1 opakowanie suszonych drożdży (7-8g na 500g mąki

Karo in the Kitchen
Omlet z szynką, pieczarkami i kukurydzą 159

samą masę jajeczną, a dopiero później nakładamy dodatkowe składniki. Składniki na omlet z szynką, pieczarkami i kukurydzą (1 duża porcja): 3 jajka mała cebula ząbek czosnku dwie pieczarki filet z kurczaka wędzony 30 - 40 g kopiata łyżka kukurydzy sól pieprz Cebulę pokroić w drobną kostkę, a czosnek posiekać. Podsmażyć na patelni. Dodać pokrojone w paski pieczarki. Po zdjęciu

Karola gotuje
Drobiowe kotlety teriyaki 115

Sprawa jest prostsza niż sądzicie. Kilka chwil i gotowe. Mięso można zamarynować dzień wcześniej. Składniki 500 g filetów z kurczaka 150 ml sosu teriyaki 1 szklanka mąki kukurydzianej 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 5 łyżek czarnego sezamu sól, pieprz Przygotowanie Mięso oczyszczamy, kroimy na 1 cm plastry (ew. możemy użyć polędwiczek drobiowych), nakłuwamy, przekładamy do naczynia i zalewamy sosem

R'n'G Kitchen