Przepis na tę zupę znalazłam w książce A.Mielczarek " Jak schudnąć po 40? ". Gdy zobaczyłam dodatek pomarańczy, pomyślałam, że zupa wyjdzie słodka, ale byłam w
Kasia SarnaW ramach Ciasto na niedzielę tym razem Ciasteczka . Ciasteczka które upiekłam są z pure dniowym i moimi ulubionymi przyprawami jakimi są kardamon i cynamon. Ciasteczka robi
Moje Małe CzarowaniePyszne, aromatyczne placuszki z dyniowym puree . Puszyste, bardzo delikatne, o lekko korzennym zapachu przywodzącym na myśl pierniki. Dyniowe placuszki jedliśmy na śniadanie z cukrem pudrem. Polecam
babka w formieDyniowy sezon w pełni, więc i ja zaczęłam dyniową przygodę. Oto pierwsza z propozycji. Czytaj więcej »
Moje Pyszne Siódme NieboTerozki 1 je coroz to wiyncyj ludzi, co im szkodzi glutyn- niy śmiōm 2 jejś 3 pszynicy, żyta ani jyńczmiynia 4 . A jak sie tak czowiek
Chop w kuchniOsobiście przetestowana na własnej rodzinie. Nikt nie zorientował się, że w tej szarlotce nie ma ani grama jabłek. Skład inny ale smak ten sam. Składniki ciasto
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPlanowałam przygotować ten sernik już jakiś czas temu, ale trochę się obawiałam efektu końcowego, ponieważ w naszej rodzinie to mama i siostra są specjalistkami od serników
Pasja SmakuWiele osób pisze że nie lubi zupy dyniowej bo źle im się kojarzy, że to zmora ich dzieciństwa. Ja nie mam takich doświadczeń a zupę dyniową
Moje Małe CzarowanieDziś piję tylko rozgrzewające napoje. Na jesienną chandrę polecam smaczne domowe herbaty, cudownie pachnące kawy, oraz % grzańce (nie tylko z czerwonego wina :) Zapraszam na moje zestawienie
Ana Mari's worldDziś piję tylko rozgrzewające napoje. Na jesienną chandrę polecam smaczne domowe herbaty, cudownie pachnące kawy, oraz % grzańce (nie tylko z czerwonego wina :) Zapraszam na moje zestawienie
Ana Mari's worldDyniowe racuchy drożdżowe, we wspaniałym pomarańczowym kolorze, grube, puchate, po prostu pycha. Idealne do wykorzystania przygotowanego dyniowego puree w domowych posiłkach. Dobrze smakują z sosem owocowym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jest to mój wypróbowany i często pieczony chlebek. Można dodać trochę więcej mąki razowe, ale wtedy zmniejszyć ilość białej mąki. Wszystkie suche składniki wsypać do miski
Kuchnia PokoleńTrochę sobie obiecałam gotować więcej zup. Średnio mi to wychodzi - ta jest dopiero pierwsza w tym roku, ale może będzie lepiej. Szybka (jak na zupę) i
Czerwony GupikAby przerobić cukinię na "makaron" potrzebna będzie tarka spiralna. Jeśli jej nie macie, możecie po prostu pokroić warzywo w cienkie plastry - zamiast spaghetti wyjdzie
Kasia Sarna