prostu ksylitol tylko innej, bardziej znanej firmy :D Takie, moje małe "rozczarowanie" :D fasola kolorowa "redkinley" , fasola kolorowa "orzeł" len ziarno złocisty , sezam łuskany , migdały , orzech włoski , pestki dyni pomidor suszony olej kokosowy nierafinowany Zastanawialiście się kiedyś czym różni się olej kokosowy nierafinowany od rafinowanego? Jeżeli nie to już spieszę z wyjaśnieniem ;) Olej kokosowy nierafinowany będzie charakteryzował
Zdrowie na języku :Pminor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 350 g mąki tortowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka cukru 50 g masła 250 g puree z dyni 2 jajka 20 ml mleka 80 g suszonych wiśni Mąkę przesiać, dodać proszek, sól i cukier, wymieszać. Dodać zimne masło pokrojone w drobną kostkę i wyrobić między palcami do połączenia
kulinarnyswiatdomiKochani to prosta w przygotowaniu, rozgrzewająca, smaczna zupka. Moja rada- ugotujcie wcześniej fasolę i kaszę jaglaną. Reszta pójdzie jak z płatka! Składniki 2 duże marchewki kawałek dyni kawałek selera 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku szklanka ugotowanej czarnej fasoli Skworcu szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 2 daktyle natka pietruszki pół łyżeczki curry suszony koperek kawałek pora szczypta majeranku sól himalajska
Z Kuchni Do Kuchnipełno ziarnistej lub innej 400 ml letniej wody 25 g drożdży świeżych 10 g soli 1 łyżeczkę cukru dodatkowo do chleba dodałam 50 g ziaren słonecznika można dodać pestki dyni lub nie dodawać z wcale ziaren. 1 łyżka oleju do wyrównania chlebka w foremce Użyłam foremki o wymiarach : 27 cm x 7,5 cm x 6,5 cm Link
Uwaga Babcia Piecze ChlebSopaipillas to tradycyjne, chilijskie racuchy przygotowywane z dyni. Postanowiłam trochę poeksperymentować i zamieniałam to warzywo na kukurydzę. Placuszki mają lekko słodkawy smak. Składniki 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelki 212 ml 1 puszka Kukurydzy złocistej Bonduelle 425 ml ok. 2,5 szkl … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyłyżeczka kurkumy 1/4 łyżeczki imbiru mielonego 1 suszona figa 2 łyżki rodzynek 3 łyżki migdałów z grubsza posiekanych lub migdałów w płatkach 1 garść nasion słonecznika 1 garść pestek dyni * ja w tego typu produkty z listy składników zaopatruję się w sklepie www.skworcu.com.pl , w jednym miejscu mam bakalie, nasiona, przyprawy, herbaty,kasze itd. Z perspektywy 3 lat regularnej styczności
Blondynka Gotujedrożdży - 1 jajko - 5 g cukru ( mała łyżeczka ) - 6 g soli ( można dać odrobinę mniej lub więcej zależy od smaku ) Do posypania użyłam łuskany słonecznik , ziarna dyni i siemię lniane ale jak ktoś lubi inne ziarna to każde będą dobre . Sposób wykonania : Połączyć mleko i maślankę i lekko ogrzać tak aby było jedynie letnie, odlać trochę
Wypieki Renewody - 100 ml letniego mleka - 100 g ugotowanych wystudzonych i ugniecionych ziemniaków ( nie solimy w gotowaniu ) - 5 g cukru - 1 jajko - 12 g soli - 1 duża łyżka ziaren : słonecznika , dyni i siemienia lnianego Do miski wsypać mąki , drożdże ,cukier i kilka łyżek mleka wymieszać i wlać w zagłębienia w mące , odstawić na 10minut do wyrośnięcia Wrzucić resztę składników i wyrobić
Wypieki Reneletniej wody - ilość zależy od mąki ,żytnia potrzebuje jej więcej - 10 g soli - 15 g miodu - 1 żółtko (białko do posmarowania ) - po 2 łyżki ziaren : słonecznik,dynia,sezam,mak,siemię lniane + po pół łyżki na mieszankę do posypania Sposób wykonania : Mąki wsypać do miski , drożdże ,miód i trochę wody wymieszać i wlać do mąki ,posypać odrobiną mąki i odstawić
Wypieki Renegrzanki :) Bezglutenowy chleb proteinowy 7 g suszonych drożdży 4 łyżki oliwy 250 g mąki z ciecierzycy 100 g mielonych migdałów 50 g siemienia lnianego 100 g mieszanych nasion (słonecznik, dynia, sezam itp.) szczypta rozmarynu (u mnie suszony) 4 jajka Piekarnik nagrzewamy do 190 st.C. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Do miski wlewamy 375 ml wody, wsypujemy drożdże i łączymy
Dzieje kuchennej Wiewiórywodzie z łyżką oliwy. Pierogi będą gotowe po ok 5-7 minutach od ponownego zagotowania wody. Tak przygotowane pierogi można podać polane olejem – świetnie pasuje ten z pestek dyni, bo podkreśla dodatkowo orzechową nutę farszu. Życzę Wam smacznego
Szybko Tanio Smaczniejest głównie w skórce. To właśnie skórka cukinii zawiera praktycznie cały błonnik i witaminę K oraz dużo potasu, antyoksydantów i witaminy C. Tak naprawdę cukinia i kabaczek to odmiany dyni zwyczajnej, ale troszkę różnią się smakiem i nazwami w różnych częściach kraju . Dla mnie cukinia to taki mały kabaczek, ale wiem, że są regiony, gdzie jest dokładnie na odwrót Możesz
PaleoSMAKAromatyczna i pożywna, a do tego w mojej ulubionej nucie musztardowej. Składniki: 400 g surowej dyni – wypestkowanej, obranej ze skóry i pokrojonej na kawałki 1 mały seler pokrojony na kawałki 1 duża marchew pokrojona na kawałki 1 mała cebula pokrojona w kostkę 5 ząbków czosnku 1 l wywaru mięsnego (użyłam wieprzowego) ½ płaskiej łyżeczki przyprawy curry sól i pieprz
Czerwień i błękitpudrem truflowym i świeżutkim pieczywem było to pyszne danie, dopieszczające kubki smakowe w stu procentach. Daniem głównym była koźlęcina sous vide z musem z czerwonej kapusty, soczewicą, puree z dyni i chutneyem ze śliwki, podane na pięknym talerzu łupkowym. Patrząc na mięso miałam mieszane uczucia, jednak gdy zanurzyłam w nim widelec, wiedziałam, że to będzie TO. Mięciutkie, delikatne, rozpływające się
Cakes By Kejtdobrze wymieszać. Stolnicę oprószyć mąką, ciasto rozwałkować na grubość ok. 3 mm i wycinać kształty : gwiazdki, serduszka, dzwonki lub inne świąteczne kształty. Udekorować np. pestkami jabłka, pieprzem kolorowym, pestkami dyni itp. Suszenie : Gotowe dekoracje ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować białkiem i suszyć w temperaturze 50-70 stopni przez około godzinę
Niebieski kubek z kawa