drożdżowe - 16813 przepisów (strona:249/1121)

Rozgrzewający napój imbirowy 65

Czas czytania: 2 min Rozgrzewający napój imbirowy Dziś trochę o tym cudownym i chyba trochę niedocenianym u nas korzeniu jakim jest imbir . Wykożystamy go do przygotowania

SprawdzonaKuchnia.pl
Purée z dyni 81

Czas czytania: 2 min Purée z dyni jest niezbędnym składnikiem do upieczenia ciasta dyniowego, przygotowania zupy , muffinek czy pysznego humusu . Przepis jest bardzo prosty, wystarczy umyć

SprawdzonaKuchnia.pl
Hummus z dyni i cieciorki 68

Czas czytania: < 1 min Dziś hummus troszkę różniący się od klasycznego libańskiego hummusu,  do którego dodałam puree z dyni. Dodatek dyni sprawił, że ma

SprawdzonaKuchnia.pl
Bagietka z grillowaną gruszką 60

Czas czytania: 2 min Bagietka z grillowaną gruszką, kozim serem, suszonymi pomidorami, chrupiącą sałatą i figami…Taką właśnie bagietkę proponuję dziś na śniadanie, ale może

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb z prażonymi pestkami dyni 66

Czas czytania: 2 min Chleb z prażonymi pestkami dyni. Chrupiąca przypieczona skórka z pestkami dyni. Wilgotny sprężysty miąższ również z prażonymi pestkami dyni, który jest wspaniały

SprawdzonaKuchnia.pl
Arancini 78

Czas czytania: 3 min Arancini , po włosku „pomarańczki” jest to klasyczna potrawa rodem z Sycylii. Podawana jako danie główne lub przystawka. Włosi jedzą często

SprawdzonaKuchnia.pl
Lampion z dyni 71

Czas czytania: < 1 min Jesień… a za oknem zimno i mokro. Proponuję dla rozświetlenia i ocieplenia klimatu domowego, lampion z dyni. To co prawda

SprawdzonaKuchnia.pl
Bułki pszenne 73

Czas czytania: 2 min Bułki pszenne jedne z lepszych, jakie jadłam miękkie, puszyste, delikatnie i wilgotne po prostu pyszne. Niezwykle proste w przygotowaniu ciasto, ciasto, które

SprawdzonaKuchnia.pl
Tartaletki z ganaszem i malinami 67

Czas czytania: 2 min Tartaletki z ganaszem i malinami, pyszności! Bazą są tartaletki wypiekane z kruchego ciasta wypełnione ganaszem czekoladowym ze świeżymi malinami, smakowy obłęd! Ganasz

SprawdzonaKuchnia.pl
Zupa grzybowa 72

Czas czytania: 2 min Zupa grzybowa oczywiście najlepsza jest z suszonych grzybów. Suszone grzyby dają zupie niepowtarzalny aromat z pewnością nie uzyskamy takiego efektu ze świeżych

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania