Ostatnia propozycja z okazji pieczarkowego tygodnia. 2 woreczki ryżu 30 dkg pieczarek około 1 l bulionu 1 cebula 2 ząbki czosnku
Moje domowe kucharzenieGofry..ale nie na słodko.. tym razem wytrawne..podane z sosem tysiąca wysp..Do takich gofrów ..do ciasta możemy dodać to co lubimy lub to
Moje domowe kucharzenieKolejne mini rogaliki..wykonane przy pomocy rogalomanii..Jestem bardzo zadowolona z tego produktu i na pewno nie raz z niego jeszcze skorzystam...mam już w planach
Moje domowe kucharzeniebazie oleju..Oleju rzepakowego który jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest używany w mojej kuchni.. mix sałat pomidor ogórek zielony rzodkiewka kilka plasterków polędwicy drobiowej 2 łyżki oleju rzepakowego sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Pomidor, ogórek, rzodkiewki i polędwicę pokroić w kostkę, dodać sałatę.Olej wymieszać z sokiem z cytryny, musztardą
Moje domowe kucharzenieWypiekanie na śniadanie tym razem ciut inne niż zwykle......Małgosia nie zaproponowała żadnego wypieku, ale dała nam pole do popisu..i zamiast wypiekania chleba czy bułek
Moje domowe kucharzeniePiekłam bułeczki..zostało mi trochę roztrzepanego jajka..dodałam jeszcze jedno jajko..i kilka innych składników..i śniadanko mamy gotowe.. 2 jajka 1 łyżka mąki szczypta
Moje domowe kucharzenieProsto, szybko i smacznie...składniki wedle gustu lub zapasów w lodówce.. pesso rzodkiewka polędwica drobiowa ogórek pomidor szczypior majonez sól, pieprz Pesso zalać wrzącą wodą i odstawić na 5 minut [lub zimną wodą i odstawić na 25 minut] aż napęcznieje.Polędwicę i warzywa pokroić w kostkę.Wszystko razem wymieszać, dodać majonez i doprawić do smaku
Moje domowe kucharzenieRogaliki...robione przy pomocy rogalomanii...rogaliki wytrawne..z szynką i serem z dodatkiem ketchupu i majonezu.. Po niedzieli zapraszam na konkurs..zaglądajcie ...bo warto
Moje domowe kucharzenieKolejna propozycja konkursowa..tym razem sałatka z wykorzystaniem pesso.. kawałek polędwicy drobiowej pesso pszenno-gryczane Wodzisław kostka rosołowa papryka [ różne kolory] ogórek pomidor szczypiorek, koperek sok i starta skórka z 1 pomarańczy 2-3 łyżki octu winnego Jamar saszetka oleju kujawskiego ze smakiem pomidory, czosnek, bazylia sól, pieprz Pesso zalać wrzącym rosołem i odstawić aż napęcznieje
Moje domowe kucharzeniemiarę okrągłym naczynku) i wkładamy do mikrofalówki na 4 minuty. W międzyczasie szykujemy dodatki: 1 jajko 1 pomidor 1/3 średniego ogórka 1 łyżeczka oleju ryżowego 1 plaster szynki drobiowej Sól, pieprz Rozgrzewamy łyżeczkę oleju ryżowego na patelni, wrzucamy jajko i smażymy według upodobań (doprawiamy solą i pieprzem). Pomidora i ogórka kroimy w plastry i również doprawiamy. O! Bułka już gotowa
Emcia PichciSkładniki: 250g tortellini z mięsem 200g szynki drobiowej 1 ogórek świeży 1 papryka czerwona 2 pomidory 2 łyżki majonezu lekkiego Sól, pieprz Przepis: Tortellini gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie kroimy w kostkę ogórka, pomidora oraz paprykę. Po odcedzeniu tortellini dodajemy warzywa i majonez. Dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy sól i pieprz
Emcia PichciSkładniki: 200g makaronu funghetto 500g brokułów 170g kukurydzy konserwowej 100g szynki drobiowej 4 łyżki majonezu Sól, pieprz Przepis: Makaron gotujemy ok. 12 minut w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Brokuły dzielimy na małe różyczki i gotujemy ok. 15 minut w osolonej wodzie i również odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie do makaronu dodajemy brokuły, kukurydzę, szynkę
Emcia PichciWariacji na temat ciasta francuskiego ciąg dalszy... Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 8 plastrów sera żółtego 8 plastrów szynki drobiowej 1 jajko Przepis: Ciasto francuskie rozwijamy i kolejno nakładamy wzdłuż krótszego boku dwa plastry sera i dwa plastry szynki (wszystko zależy też od rozmiarów plasterków). Zawijamy tak aby całość została przykryta ciastem, odkrawamy i postępujemy identycznie z dalszą częścią ciasta
Emcia PichciSkładniki: 250 g makaronu 4-jajeczny gwiazdki firmy Międzybrodzki 150 g kukurydzy konserwowej 110 g szynki drobiowej mielonej (w pudełeczku) 1 szt. papryki konserwowej 2 szt. ogórków konserwowych 10 szt czarnych oliwek 5 szt kaparów konserwowych 4 łyżki majonezu Przyprawy do smaku: sól, pieprz, oregano Przepis: Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie
Emcia PichciSkładniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej (nieugotowanej) 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 ogórki konserwowe 2 plasterki żółtego sera 5 plasterków szynki drobiowej 3 łyżki majonezu 1/2 łyżki oleju Sól, pieprz do smaku Przepis: Do garnuszka przelewamy 300 ml wody, dodajemy 1/2 łyżeczki soli i doprowadzamy do wrzenia. Następnie przesypujemy kaszę, dodajemy olej i gotujemy, co pewien czas mieszając, przez
Emcia Pichci