W tym roku po raz pierwszy miałam okazję spróbować szparagów. Powiem szczerze - same, bez dodatków nie zbyt mi podeszły, ale w połączeniu, które dzisiaj Wam przedstawiam
chili & sugarW końcu upragnione wakacje! 80% mniej stresu... Więcej słońca i wolnego czasu. A co idzie w parze razem z wolnym czasem - więcej przepisów :) Dzisiejszy wymyśliłam na
chili & sugarJedliście kiedyś kurczaka na słodko? Albo jakiekolwiek inne mięso w tej wersji? Nie? Dlaczego? Czyżbyście się 'bali'....? Więc mówię - nie ma czego! Wręcz poprosicie o dokładkę
chili & sugarZnowu? Znowu kurczak na słodko? Tak! Po ostatniej wariacji - kurczaku w glazurze miodowej przyszedł czas na kurczaka z owocami. Z morelami. Bardzo ciekawy smak. Mi, jako
chili & sugarSkładniki: pierś z kurczaka 1 podwójna, boczek parzony 20 dag, papryka czerwona 1 duża, pieczarki 2 duże, cebula 3 średnie, ząbki czosnku 10 duże MARYNATA: olej
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: udka kurczaka całe 2 duże, olej rzepakowy 1/4 szklanki, mieszanka przypraw Grill Barbecue Royal Brand 2 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1
W Mojej Kuchni LubięKto się właśnie odchudza i myśli, że jedzenie na diecie musi być niesmaczne i nudne? Otóż to nieprawda, bo popularna potrawa bliskowschodnia szałarma, u nas znana
Bernika - moj kulinarny pamietnikPieczony kurczak to najlepsze danie o każdej porze i każdego dnia. Wystarczy dobra marynata, zioła, dodatki i może być pyszny obiad. A jaki to będzie smak
Bernika - moj kulinarny pamietnikPieczony kurczak to najlepsze danie o każdej porze i każdego dnia. Wystarczy dobra marynata, zioła, dodatki i może być pyszny obiad. A jaki to będzie smak
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: udka kurczaka całe 4 sztuki, papryka 1 łyżka/wędzona Royal Brand, przyprawa pesto peperoncino Royal Brand 3 łyżki, sól ziołowa 1 łyżeczka, olej rzepakowy
W Mojej Kuchni LubięKurczak cacciatore to dość znana potrawa kuchni włoskiej, różnie przyrządzana w zależności do regionu Włoch. Najczęściej używa się podzielonego na kawałki kurczaka, ale ja dzisiaj zrobiłam
Bernika - moj kulinarny pamietnikSezon na jarmuż trwa, a z nim czas na szybkie, pyszne, dania. Tym razem curry, czyli danie, które robi się mega szybko, nie trzeba mieć dużo
Bernika - moj kulinarny pamietnikJeżeli lubicie dodatek owoców do obiadu czy też mięsa to ten przepis jest dla Was. Delikatny kwaskowy smak pomarańczy idealnie komponuje się ze słodkością miodu dzięki
Krakowskie smaki AniMiał być "zwykły" obiad na szybko a wyszło przepyszne danie, którego smak zaskoczył nawet mnie! Do tego uśmiech zadowolenia na twarzy męża - i czego chcieć więcej
Kto ugości moich gości?Te zupę zobaczyłam kilka dni temu na blogu u Marghe. Kombinacja jego składników strasznie mnie zaciekawiła i okazało się że to jest rosół peruwiański, ale czy
Bernika - moj kulinarny pamietnik